zaterdag, december 9, 2023
HomeTweede klasseForeholteForeholte troeft RCL opnieuw af (plus fotoreportage)

Foreholte troeft RCL opnieuw af (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- In de heenwedstrijd ontnam Foreholte RCL niet alleen de zege, maar ook het zicht op de periodetitel die voor de Leiderdorpers voor het grijpen leek. Deze zaterdagmiddag op sportpark De Bloemerd bleek Foreholte opnieuw een ware plaaggeest. Had de thuisploeg gewonnen, dan was de (gedeelde) tweede stek een feit geweest. Door het verlies van twee weken terug tegen DoCoS en de 0-2 nederlaag van vandaag hijgen de concurrenten om een prima positie RCL steeds meer in de nek. Foreholte deed goede zaken en is nog steeds kansrijk in de race om de derde periodetitel. In de tweede klasse D speelt echter meer……

Door de dwars over het veld staande straffe bries en het hobbelige, harde veld was het vooral ploeteren geblazen voor beide ploegen. De toeschouwers die voor oogstrelende combinaties en ragfijne passjes gekomen waren kwamen bedrogen uit. Hard werken, inzet en zweten waren de trefwoorden. In de eerste helft bleek RCL die aspecten het best onder de knie te hebben. Tot de zo gewenste resultaten in de vorm van minimaal een doelpunt kwam het niet.

Een verdediger van Foreholte kopte op de bovenkant van de eigen lat, Robin Brasker kreeg van dichtbij een kans en Roy Weenink zag zijn inzet van de lijn gehaald, dit waren de resultaten van de inspanningen van de Leiderdorpers.

Foreholte kon in de rust eigenlijk terugkijken op een helft zonder serieuze kansen. De tweede helft gaf opnieuw veel balbezit van de thuisploeg te zien, maar ook een zeer effectief Foreholte, dat dankzij Sam Lemmers de volle buit aan RCL ontfutselde. Met weemoed moeten de RCL aanhangers ongetwijfeld terug hebben gedacht aan Thom Wijnalda, de spits die in Leiderdorp een iconische status heeft gekregen. Hij had aan één kans genoeg om twee doelpunten te maken, zo luidt het verhaal. Een gouden target man voor een ploeg.

Zaterdagmiddag deed Sam Lemmers er alles aan om Wijnalda’s erfenis tot leven te brengen: ,,Veel te veel eer”, meldde Lemmers na afloop. ,,Ik ben een wat bescheidener spits, maar vandaag gingen ze er toevallig in. Je moet ook geluk hebben en dat had ik vandaag. Die eerste bal kwam voor mijn voeten en ik kon zo scoren, ja en bij die tweede stond ik ongedekt en kon op mijn gemak de hoek uitzoeken.”

Bescheidener spits of niet, het waren momenten waarop Lemmers zijn kwaliteiten als afmaker liet zien. ,,Op basis van de tweede helft vond ik de zege verdiend, maar ik moet toegeven dat de eerste helft voor RCL was. Die drie punten brengen ons gelijk in de subtop in deze krankzinnige afdeling. Een best lekkere positie of niet, het gekke is dat we aan de andere kant ook niet veilig staan. Je kunt je eigenlijk geen verliespartij veroorloven. Maar goed, eerst maar genieten van deze zege.”

Bij Robin Brasker ligt de teleurstelling nog duimendik op zijn gezicht als hij het verlies probeert te verklaren: ,,Ik sta eigenlijk met de mond vol tanden, weer verloren. In de eerste helft speelden we met vlagen toch echt goed en kregen ook de kansen. Zo zonde dat we dat ene doelpuntje niet konden maken. Na het mislopen van de periodetitel zijn we veel te wisselvallig gaan voetballen. Het geloof is soms weg evenals de pure wil om te winnen. Dat moet beter in de rest van de wedstrijden willen we niet echt in de problemen komen. Minimaal de achtste plaats is waar RCL voor gaat.”

Lemmers en Braskers wezen al naar de unieke situatie in deze klasse. Tussen de nummer negen Alphia en de nummer twee DONK zitten maar vijf punten. DoCoS en ASC hebben drie punten minder dan Alphia en staan dus op een plek die tot spelen van de nacompetitie verplicht om degradatie te voorkomen. Met nog vijf wedstrijden te gaan is zelfs de nummer twee niet veilig. Wat een competitie!

RCL-Foreholte 0-2.  48. Lemmers 0-1, 71. Lemmers 0-2.

Basisopstelling RCL: Beij, De Kroon, Van Overloop, Robin Brasker, De la Mar, Schouten, Daleman, Van der Tak, Pascal Brasker, Weenink, Van Heusden.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Hogenhuis, Ligtvoet, Van der Velde, Berg, Steendam, Lemmers, Voorn, Arroyo, Jansze, Zalewski.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read