zaterdag, december 9, 2023
HomeDerde klasseASCVictor Schipholt volgde zijn trainer van VVSB naar ASC

Victor Schipholt volgde zijn trainer van VVSB naar ASC

-

Gedurende de maand juli tot en met eind augustus levert LAV een wekelijkse bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een zogeheten zomereditie waarin er een greep is genomen uit verkaste spelers binnen het regionale voetbal. Deze maand zullen deze interviewtjes ook nog eens terug te vinden zijn op deze website. Wellicht heb je het immers gemist i.v.m. vakantie of lees je deze krant niet. In deel 4 deze week aandacht voor een nieuweling bij derdeklasser ASC.

Victor Schipholt volgde zijn trainer van VVSB naar ASC

Nog voor aanvang van het vorige seizoen was al duidelijk dat de zaterdagtak van VVSB zou gaan beginnen aan het laatste avontuur. De club besloot te verkassen naar de zaterdag en twee standaardteams zijn niet toegestaan door de KNVB op dezelfde speeldag. Het team van Stephan Kraaijvanger kon dus al vroeg wennen aan het idee, maar besloot er alsnog wel wat van te maken. Buitenspeler Victor Schipholt: ,,Aan het begin ging het niet heel erg goed, maar geleidelijk aan kwamen de resultaten. In de laatste zes speelronden wonnen we alle wedstrijden, ook van ploegen die bovenin meedraaiden. Al met al denk ik dat we makkelijk hadden mee gekund met de top, maar we speelden ons in elk geval eenvoudig veilig. In juni zijn we met de groep ook nog een weekend weggeweest om het goed af te sluiten en dat werd een topweekend. Daarvoor had iedereen al zijn keuze gemaakt om te stoppen of om elders te gaan spelen.”

Schipholt liet zich beïnvloeden door trainer Stefan Kraaijvanger om mee te gaan naar ASC. ,,Dat was een reden ja, maar daarnaast is de afstand vanaf Leiden klein en het is een mooie club. Een van mijn beste vrienden, Max van der Boog, heeft dezelfde stap gemaakt net als nog twee andere spelers van VVSB. Het zijn natuurlijk twee clubs die niet met elkaar te vergelijken zijn en ik weet eigenlijk nu al dat ik het naar mijn zin ga hebben. We trainen nu twee weken in het eerste blok richting het nieuwe seizoen en ik leer de spelersgroep al aardig kennen. Dat ASC gedegradeerd is heeft op de club niet tot een rouwproces geleid en voor mij is de derde klasse voor nu ook prima. Doelstellingen zijn nog niet uitgesproken, maar de groep wil in elk geval wel meer voetbal in het spel krijgen. Dat moet beter lukken dan in het voorbije seizoen. Wellicht dat het niveau voor de club ook prima is voor het moment, want er volgt nu nóg een seizoen met een versterkte degradatieregeling. De derde klasse is op zich ook al een aardige uitdaging met wel veel leuke tegenstanders. Ik kijk onder meer uit naar het duel met Lugdunum waar Mats Warmerdam, ook afkomstig van VVSB, is gaan spelen.”

De marketeer, in loondienst en als zelfstandige, die o.a. websites bouwt, speelde eerder nog bij de zondagtak van VVSB. Veel speelminuten leverde het niet op en een uitstapje naar SJC werd ook geen succes vanwege het uitbreken van corona. Bij ASC wil Schipholt goed voor de dag komen. ,,Het liefst als buitenspeler zodat ik mijn acties kan maken. De laatste tijd speelde ik echter ook in de spits bij VVSB en dat beviel mij eveneens. Ik kan best een balletje vasthouden. Uiteraard heb ik de stap gemaakt om te spelen, maar dat is verder aan de trainer. Ik heb al wel gemerkt dat de groep conditioneel er goed voor staat en dat had ik eigenlijk niet zo verwacht. Laat het nieuwe hoofdstuk maar beginnen.”

Naam: Victor Schipholt

Woonplaats: Leiden

Leeftijd: 25 (1 augustus 1997)

Voormalige club(s): VVSB, SJC, VVSB

Nieuwe club: ASC

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read