vrijdag, september 29, 2023
HomeRCLInterviews RCLRCL hard onderuit bij koploper FC Aalsmeer ondanks goede eerste helft

RCL hard onderuit bij koploper FC Aalsmeer ondanks goede eerste helft

-

Tweede klasse D (zaterdag)- ,,Ik ben helemaal kapot joh”, vertelde Roy Weenink van RCL na afloop. De wedstrijd tegen FC Aalsmeer werd gespeeld op kunstgras, waardoor het duel met een temperatuur van boven de twintig graden een uitputtingsslag werd. Wat ook niet meehielp aan het gevoel van Weenink was het feit dat RCL hard onderuit ging tegen de koploper: er werd met 5-1 verloren. Toch speelden de Leiderdorpers geruime tijd goed mee en kwamen zelfs op voorsprong tegen de aanstaande kampioen.

,,In de  rust was het nog 1-1 na een eerste helft waarin we goed speelden”, zo vervolgde Weenink. ,,We creëerden aardig wat kansen en de wedstrijd ging gelijk op. We zaten eigenlijk allemaal wel met een goed gevoel in de kleedkamer.” Dat gevoel kon RCL in de tweede helft niet lang vasthouden. ,,We kwamen met 2-1 achter nadat de scheidsrechter een vlagsignaal van onze grensrechter negeerde en vervolgens gingen we gewoon lopen ‘kloten’. We gingen uit positie lopen en daar profiteerden zij meerdere keren van.” De middenvelder gaf aan dat hij het verlies zeker niet bij de scheidsrechter wilde leggen. ,,Na de 2-1 gaven wij het zelf gewoon volledig weg, anders wordt het geen 5-1. We raakten de controle kwijt en op een of andere manier lukte het ons maar niet om dat weer om te buigen.”

Met nog twee wedstrijden te gaan kijkt Weenink, die Jayden Daleman had zien scoren op aangeven van Mark van der Tak, niet met een tevreden gevoel naar de ranglijst. ,,Nee zeker niet, wij wilden bovenin mee gaan doen. We hebben drie keer de mogelijkheid gehad om dat echt voor elkaar te krijgen, maar elke keer als we de kans kregen om dat écht te doen gaven we dat weg. De eerste keer denk je ‘ja, balen’. De keer daarna denk je ‘tja, misschien krijg je deze kans niet meer’ en de derde keer denk je ‘gaan we weer’. Over de oorzaak van ons falen tast ik in het duister.”

Weenink met zijn blik richting de finale van de competitie. ,,We moeten gewoon zorgen dat we de nacompetitie ontlopen, want daar zitten we ook dicht op.” RCL komt Legmeervogels en TAVV nog tegen: ,,Twee ploegen waarvan we gewoon moeten winnen.” De middenvelder meldde echter dat dat nog niet zo vanzelfsprekend is: ,,In de heenwedstrijden waren we ook niet bepaald succesvol tegen deze twee opponenten.” Weenink hoopte daarbij ook dat het tijdens die wedstrijden iets minder warm is, want ‘het was net alsof je op het strand liep, joh.’

Aalsmeer-RCL 5-1 (1-1).

Basisopstelling RCL: Beij, De Kroon, R. Brasker, Van Overloop, Schoten, Verdel, Weenink, Van der Tak, Daleman, P. Brasker, Van Heusden.

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read