zaterdag, april 27, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL kan weer omhoog kijken na treffer in blessuretijd

RCL kan weer omhoog kijken na treffer in blessuretijd

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Op Sportpark de Bloemerd stond er op voorhand een duel op het programma tussen twee middenmoters, namelijk de nummers 6 en 7. Alleen in deze ongemeen spannende tweede klasse kan je na een overwinning weer in de top mee gaan strijden, aangezien het verschil met koploper FC Aalsmeer maar vier punten bedroeg voorafgaand aan dit treffen. Bij een nederlaag kan je zomaar terechtkomen op een nacompetitieplaats, de streekgenoten ASC en DoCoS stonden maar op twee punten voor speelronde 17. Na een matige en slappe eerste helft met een 1-1 ruststand kon het nog alle kanten op, maar na een fellere en goede tweede helft met als beloning een winnende treffer in de extra tijd kan RCL weer omhoog kijken.

Het eerste kwartier was de thuisploeg vooral gevaarlijk via de linkerkant, waarbij de sinds de winterstop overgekomen aanwinst Jayden Daleman zich liet gelden. Buiten een gevaarlijke situatie uit een corner waarbij de mee opgekomen Jesper van Overloop gevaarlijk werd, waren de bezoekers feller en namen het heft in handen. De openingstreffer van de mee opgekomen Robin Brasker kwam een beetje uit de lucht vallen, maar de blijdschap was er niet minder om.

Vanaf de aftrap gaven de bezoekers een waarschuwing af en was het aan Rodney Beij te danken dat de bal via zijn handen over de lat ging. Een paar minuten later viel de onderhand verdiende gelijkmaker, toen er door twijfelend ingrijpen aan Leiderdorpse kant aan Lars Janmaat een mogelijkheid werd geboden om de gelijkmaker te fabriceren en hij maakte daar dankbaar gebruik van via een bekeken schot (1-1).

Trainer Hein van Heek bleek na rust het medicijn gevonden te hebben met het inbrengen van Sjors Schouten, zijn inbreng was zeker van toegevoegde waarde, al kwam RCL in de beginfase heel goed weg. Veel toeschouwers waren waarschijnlijk nog in de drukke en gezellige kantine, toen aanvoerder Robin Brasker gelijk in actie moest komen. ,,Onze keeper was al verslagen en met een uiterste poging lukte het mij om de bal van de lijn te halen. Even later kwamen we ook goed weg met een bal tegen de lat. Het verschil tussen de twee helften mag ons, met de aanwezige kwaliteiten, niet gebeuren. Onze wissels pakten goed uit en we waren ook feller in de duels. Heel fijn dat ik met mijn pass bij de winnende goal een belangrijk aandeel had, we waren al bezig met een goede serie en nu kunnen we ons weer mengen om de bovenste plaatsen.”

De Bloemerd bewoners hadden de wedstrijd al eerder in de tweede helft kunnen beslissen. Jarne Kanbier had een goede invalbeurt en Jake van Heusden was zijn tegenstander vaak de baas, alleen bij zijn voortzetting c.q. afronding was hij ongelukkig. Zijn grootste kans kreeg hij na een kopbalestafette met Van Overloop, waarbij hij vlak voor de doellijn de bal net over kopte. De op basis van de tweede helft verdiende winnende treffer kwam er dan toch uiteindelijk, de eerder genoemde pass van Robin Brasker werd knap gecontroleerd door Tommy Sinteur (foto) en zijn bekeken lob over de keeper was van grote schoonheid.

Volgende week moet de Racing Club naar Lisserbroek voor de ontmoeting met het laaggeplaatste Kagia. Aangezien de top 3 deze ronde allemaal gewonnen heeft, zal alleen een driepunter voor de Leiderdorpers tellen om echt mee te doen om de prijzen.

RCL-FC Oudewater 2-1 ( 1-1 ). 31. R. Brasker 1-0, 35. Janmaat 1-1, 90. Sinteur 2-1.

Scheidsrechter: Pieterman

Basisopstelling RCL: Beij, De Kroon, Van Overloop, R, Brasker, De la Mar, Verdel, Sinteur, Van der Tak, P. Brasker, Daleman, van Heusden.

Basisopstelling FC Oudewater: Meuleman, Noordman, Van der Zwart, Van der Neut, Goes, Rietveld, Griffioen, Van Zuijlen, La Lau, Janmaat, Venhof.