donderdag, mei 2, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL laat het in slotfase afweten

RCL laat het in slotfase afweten

-

Tweede klasse (zaterdag)- RCL leek op weg naar een uitzege bij cupfighter Nieuwkoop, maar vergat door te drukken en gaf gaandeweg de tweede helft niet thuis. De thuisploeg incasseerde twee rode kaarten, maar toch moesten de Leiderdorpers lijdzaam toezien dat de overwinning aan de neus voorbij ging (2-1). De Racing Club speelde vorig seizoen dan weer eens als een topploeg om vervolgens weer door de ondergrens te geraken. In de voorbije weken ging het juist crescendo, maar nu zakte de formatie van Hein van Heek weer ver terug met een nederlaag tot gevolg.

Illias Assabban kreeg de eerste grote kans namens de bezoekers, maar de van Blauw Zwart overgekomen speler kreeg het niet voor elkaar om de 0-1 op het scorebord te krijgen. Daarna kreeg Roy Weenink wat schietkansen, hoewel het duel verder redelijk gelijk op ging. Melvin van den Hooren kreeg namens de thuisploeg een kopkans, maar geleidelijk aan kwam RCL dichterbij de 0-1. Vier minuten voor rust mocht Weenink zich laten feliciteren.

Foto met dank aan de collega’s en mediapartner 0172 Sport

Na de rust kregen Boy Vork en Robin Voorend mogelijkheden, maar Rens van der Zwet hield zijn doel nog schoon. Namens RCL bleven Assabban en Pascal Brasker, zijn broer Robin ontbrak vanwege een blessure, gevaarlijk en de 0-2 had bevrijdend kunnen werken. Die kwam er niet en een minuut of twintig voor tijd was het aan de andere kant raak via Vork. Van Heek bracht Mohamed Gassama en Jake van Heusden en wilde wat forceren in aanvallend opzicht. Nieuwkoop trok zich er niets van aan en kwam zelfs op voorsprong via Dave Verhage. Nu was RCL in last en brak er een hectische slotfase waarin veel gebeurde. Mike Boelee en Rick Pouw moesten er vanaf met rode kaarten, maar dat speelde RCL niet in de kaart. Uiteindelijk kon Nieuwkoop opgelucht adem halen.

van Heek: ,,Een valse start en een enorme teleurstelling. Ik ben geschrokken van het laatste halfuur, waarin we de wedstrijd hebben weggegeven. Onbegrijpelijk gezien het eerdere verloop in de tweestrijd en ook op basis van de laatste duels waarin we prima deden. Anders win je ook niet van onder meer Skillz voor de beker. Ik denk dat we voor de rust verzuimd hebben om er 0-2 van te maken. Dat gaat niet bewust natuurlijk, maar had ons meer lucht moeten geven. Na de rust hebben we ze in het zadel geholpen en gingen wij gefrustreerd spelen ondanks de rode kaarten aan de andere kant. We hebben vooral tegen onszelf gevoetbald en van onszelf verloren. We zullen ons moeten revancheren tegen EMM’21, maar die hebben zelf ook wat recht te zetten na het verlies tegen Foreholte.”

Basisopstelling Nieuwkoop: Boekestein, Esselink, Boelee, Meertens, Verhage, Verweij, Van den Haak, Van der Hoorn, Van den Hooren, Vork, Voorend.

Basisopstelling RCL: Van der Zwet, De Kroon, J. van Overloop, S. Verlaan, Schouten, Vijlbrief, Weenink, Flippo, Assabban, Kanbier, P. Brasker.