zaterdag, december 9, 2023
HomeRCLInterviews RCLRCL valt steeds verder weg en moet meer en meer vrezen

RCL valt steeds verder weg en moet meer en meer vrezen

-

Tweede klasse D (zaterdag)- RCL draaide de laatste weken al niet soepeltjes, maar na de tamelijk kansloze nederlaag bij DONK (4-0), de grootste verliespartij van het seizoen, moeten de Leiderdorpers nog alles op alles gaan zetten om het tweedeklasserschap veilig te stellen. Het gaatje naar plek negen is nog slechts een puntje en die plek verplicht straks tot het spelen van nacompetitiewedstrijden. Niemand zit daar in de Bloemerd op te wachten. Al helemaal niet omdat er ambities zijn om volgend seizoen een serieuze poging te wagen om naar de eerste klasse te verkassen.

In Gouda toonde RCL zich alweer niet van de beste zijde, zo meende ook aanvaller Jake van Heusden. ,,Het werd een ronduit vervelende middag waarin we al snel achter de feiten aanliepen. Binnen tien minuten was het al 2-0 en dan weet je dat het heel lastig gaat worden tegen de nummer twee. We hebben daarna nog wel wat mogelijkheden gehad om terug te komen, maar toen na de pauze vanuit een lange bal de derde treffer werd gescoord door de thuisploeg was het wel gedaan. De 4-0 kwam voort uit een strafschop, maar dat was al tegen sluitingstijd. Ik vrees dat we al een tijdje niet de juiste vorm hebben en we mogen spreken van collectief falen.”

Van Heusden en zijn teamgenoten moesten toezien hoe Jeroen Borsboom, voorheen onder meer spelend bij Noordwijk en ARC, al vroeg twee treffers voor zijn rekening nam. De aanvaller scoorde ook de 4-0 en daar tussendoor vond Roy de Graaf nog het net. ,,We gingen voor minimaal een puntje, maar wellicht meer. Ons team is zich er van doordrongen dat je gewoonweg veel punten nodig hebt om jezelf veilig te spelen. Dat gevoel was er ook al toen we nog derde stonden. Het mag duidelijk zijn dat we stevig balen van deze nederlaag en de fase waarin we zitten. Er is echter geen tijd om te doemdenken, want we moeten verder. Deze week zullen we vast met elkaar spreken en keihard moeten trainen om het tij weer te keren.”

RCL kwam uit zonder Jesper van Overloop en Tommy Sinteur. Dit duo knalde ongelukkig op elkaar tijdens de training en Hein van Heek kan vergeten dat Sinteur nog terug komt voor de finale van de competitie. ,,Er wordt gevreesd voor afgescheurde kruisbanden dus dan weet je wel hoe laat het is. Jesper zal wel snel weer terug zijn, maar het mag duidelijk zijn dat er met het wegvallen van Tommy sprake is van een aderlating.”

De aanvaller wil niet teveel denken aan een verdere terugval van RCL. ,,We hebben nog steeds een prima ploeg voor deze klasse en we weten ook dat we onszelf al meerdere keren tekort hebben gedaan. Denk bijvoorbeeld aan Kagia waartegen we een 1-3 voorsprong verspeelden. Dat soort slippertjes kunnen we ons niet meer veroorloven. We moeten onszelf meer gaan belonen, hoewel dat er in deze pot niet in zat. Ik blijf sowieso bij RCL, ondanks belangstelling van andere clubs, en wil niet aan de derde klasse denken. We krijgen juist versterking volgend seizoen en willen een stap vooruit gaan maken. We moeten snel op staan en de vier resterende potten tot een goed einde brengen.”

RCL speelt komend weekend thuis tegen Alphia, dat na een mindere reeks koploper FC Aalsmeer op 0-0 hield. Daar speelt RCL op 13 mei tegen in mogelijk de kampioenswedstrijd van de ploeg van Ted Verdonkschot. Een week later is Legmeervogels de gastheer van de roodwitten en op de slotdag wacht op eigen bodem het treffen met TAVV dat na deze speeldag bijna officieel gedegradeerd is.

DONK- RCL 4-0 (2-0). 5. Borsboom 1-0, 9. Borsboom 2-0, 77. De Graaf 3-0, 90. Borsboom (strafschop) 4-0.

Basisopstelling RCL: Beij, De Kroon, Verdel, R.Brasker, De la Mar, Van der Tak, Weenink, Schouten, Van Heusden, P.Brasker, Daleman.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read