maandag, februari 26, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C (speeldag 11), zaterdag 9 december

Voorbeschouwing tweede klasse C (speeldag 11), zaterdag 9 december

-

In onze podcast van deze week werd er ruimschoots terug geblikt en vooruit gekeken op de resultaten van onze regionale clubs in het voorbije en komende weekend. De tweede klasse C kwam niet aan bod, maar wel op deze wijze. Wat staat er op het programma op de laatste speeldag van 2023?

RCL-Kagia

Een wedstrijd tussen de nummers zeven en dertien van de ranglijst. Beide teams hadden zich vast meer voorgesteld van deze klassering rond deze tijd. Nu is de weg nog lang en het seizoen kan uiteraard nog veel meer kleur krijgen. De Leiderdorpers willen graag een prijs pakken en een gooi doen naar promotie. Dat dit niet vanzelf gaat, is ondertussen overduidelijk. Thuis is de formatie van Hein van Heek nog wel ongeslagen met elf punten uit vijf duels. Eenvoudig kwamen de drie zeges echter niet tot stand en ook in uitduels is er kwetsbaarheid waarneembaar. Met een winstpartij de winterstop in gaan, zou nog wel een positie in de top vijf kunnen betekenen. Zelfs de derde plaats is haalbaar. Het gat met VUC en DONK is evenwel al aanzienlijk. Kagia verloor de laatste vier ontmoetingen en daalde af naar de voorlaatste plaats. De mannen van Koen van der Vlugt meenden wel een paar keer recht te hebben op meer en die gedachtengang was zeker niet onterecht. Soms zit het mee, maar op dit moment vooral vaak tegen voor de Lisserbroekers. Op verplaatsing kwamen de oranjewitten pas tot een schamel puntje in vijf ontmoetingen. Kagia zou als laatste de winterstop in kunnen gaan bij een nederlaag wanneer FC Oudewater wint van een andere laag geklasseerde opponent (Olympia). Met een winstpartij kan echter een plaatsje winst worden geboekt. In oktober ’22 speelden de ploegen ook tegen elkaar in de Bloemerd en toen won de Racing Club met 3-1. Later in het vorige seizoen werd het een duel in evenwicht (3-3).

Alphia- EMM’21

Nog een derby dus, hoewel deze clubs nog niet vaak tegen elkaar uitkwamen. Vorig seizoen wel en toen won de fusieclub met 0-1 in Alphen aan den Rijn. EMM’21 vergaarde in dat seizoen een puntje meer, maar Alphia speelde wel in de nacompetitie en de Veners niet. Op dit moment staat de ploeg van Marcel Vondeling vijfde en de formatie van Jan de Koning tiende. Het gaatje is evenwel slechts drie punten en dus lijken de teams nu ook weer aardig aan elkaar gewaagd te zijn. Van de laatste vier duels won Alphia er drie en na twee verliespartijen herstelden de mannen van De Koning zich thuis tegen FC Oudewater (3-2). Opvallend is dat het rood- zwarte team er wekelijks jonger op wordt. Noodgedwongen door blessures, maar de ontgroening gaat zo wel door in een rap tempo. Hoe dan ook op dit sportpark een interessant gevecht.

Foreholte- VUC

Na de zege op DONK nestelde VUC zich na afgelopen weekend op de eerste plaats. De vorig seizoen nog eersteklasser is vastberaden snel terug te willen keren en lijkt de te kloppen ploeg, hoewel DONK ook hoog wordt aangeslagen door de kenners. Foreholte boekt nog immer wisselvallige resultaten, maar het team van Mario Koswal lijkt wel aan zelfvertrouwen te winnen en daar hielp de zege bij Kagia zeker bij. Met die zege kwamen de Voorhouters op plaats vier. De achterstand op de pinguïns is zeven punten, maar mocht de brigade van Koswal in staat zijn VUC, dat pas eenmaal verloor, pootje te lichten dan kan het veld bovenin weer meer in elkaar schuiven. Foreholte is vaak de baas op eigen veld, maar dat geeft nog geen garantie op winst. Twee keer werd er een driepunter in de wacht gesleept, maar drie keer moesten de punten worden gedeeld. Foreholte is overigens met twee teams doorgedrongen tot de laatste zestien van de Sportiff LAV Cup (naast het eerste ook met de O23). Voor nu ligt de focus echter om alles uit de kast te halen om de Hagenezen even voor de feestdagen te laten treuren.

Overige wedstrijden: DONK- CSW, HVV- SVC’08, FC Oudewater- Olympia, UVS- Nieuwkoop.

Note: Er komen vragen binnen op onze redactie of en waarom UVS niet meer belicht wordt. Ons antwoord: die aandacht is inderdaad komen te vervallen vanwege een danig verschil van mening en inzicht. De samenwerking is beëindigd. Onze redactie doet hieromtrent verder geen mededelingen via dit kanaal.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read