maandag, februari 26, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C (speeldag 9), zaterdag 25 november

Voorbeschouwing tweede klasse C (speeldag 9), zaterdag 25 november

-

DONK-Kagia

Op de valreep ten onder gaan is de nachtmerrie van elke sporter. Kagia dacht een punt over te houden aan de ontmoeting tegen UVS, maar stond bij het laatste fluitsignaal toch weer met lege handen. Door het verlies wordt de positie van de Lisserbroekers toch wel bedenkelijk met maar zes punten uit acht ontmoetingen. De enige overwinning dateert van veertien oktober en dat is magertjes. DONK start juist vanuit een geheel andere positie. De ploeg uit Gouda verloor als enige in deze klasse nog niet en staat trots tweede, hoewel het de eerste periodetitel aan de neus voorbij zag gaan. DONK won alle vier de thuiswedstrijden met uiteindelijk twaalf doelpunten voor en twee tegen. Ga er maar aanstaan als Kagia! Met een topdag voor de bezoekers en een mindere voor de thuisploeg zullen de mannen van Koen van der Vlugt geen moeite hebben.

RCL-SVC’08

Met een 2-1 zege op Foreholte sloot RCL een mindere serie van drie wedstrijden af. Door de zege nestelden de Leiderdorpers zich in de middenmoot, nog steeds geen positie die de club aan het begin van het seizoen wilde innemen. De ploegen in deze klasse staan echter zo dicht bij elkaar dat een nederlaag pardoes een tuimeling op de ranglijst kan betekenen en winst kan bijdragen tot (tijdelijke) euforie. SVC’08 staat tiende en dat is de eerste plek onder de inmiddels beruchte streep die getrokken is in verband met de versterkte degradatieregeling. Ook de bezoekers zullen absoluut geen zin hebben in de nacompetitie om lijfsbehoud en willen RCL maar al te graag pootje lichten. De fusieclub voelt zich wel thuis in deze klasse en RCL moet in de ogen van de Wassenaarders een gelijkwaardige tegenstander zijn. Uiteindelijk is het verschil momenteel maar een punt. RCL deed midweeks van zich spreken door vierde divisieclub VOC uit het bekertoernooi te knikkeren.

UVS-VUC

In de ultieme slotfase zorgde de ‘verloren zoon’ Bart van der Weijden voor de drie punten in Lisserbroek en het gevolg was dat UVS het plekje in de subtop behield. Dat lijkt super, maar de blauwwitten hebben maar drie punten meer dan het op de tiende plaats staande SVC’08. Zaterdag ontvangen de Leidenaren het tot voor kort ongenaakbaar lijkende VUC. Deze ploeg verloor echter verrassend thuis van Alphia, maar behield desondanks de koppositie. UVS ontmoet VUC dat zonder terughoudendheid kampioenskandidaat nummer een genoemd mag worden, maar kennelijk ook niet onkwetsbaar is. Wil de club uit de Kikkerpolder laten zien dat het bij de top behoort, dan is zaterdag de kans. UVS zal zich ongetwijfeld willen bewijzen en de pinguïns zullen zich willen revancheren. Beide ploegen kwamen vorig seizoen nog uit in de eerste klasse en speelden in de historie dikwijls tegen elkaar.

Foreholte-HVV

Vier wedstrijden op rij was Foreholte ongeslagen, maar RCL maakte wreed een einde aan de serie. De nederlaag kwam hard aan in Voorhout en de ploeg zou zich graag revancheren. Dat zou dan tegen HVV moeten gebeuren, maar een blik op de ranglijst leert dat dit niet eenvoudig zal zijn. Beide teams verzamelden twaalf punten uit acht wedstijden en qua doelsaldo ontlopen ze elkaar ook weinig. De degradant uit de eerste klasse wil absoluut ver boven wat voor streep dan ook blijven en zal bij Foreholte komen om de punten weg te kapen. Een voorspelling is een hachelijke zaak, daar heel veel ploegen in kracht weinig of niets voor elkaar onder doen. Mario Koswal zal hopen dat zijn ploeg elke week weer meer volwassen voor de dag komt en bij een eventuele voorsprong de schaapjes tijdig op het droge krijgt.

Olympia-EMM’21

Een zege leek vorige week goed mogelijk toen EMM’21 de handschoen opnam tegen het lager geklasseerde SVC’08. De Veners dropen echter met een 2-0 nederlaag af. Dan moet het maar tegen Olympia gebeuren zullen de mannen van trainer Jan de Koning mogelijk denken. De ploeg uit Gouda staat tenslotte laatste en heeft al 22 doelpunten moeten incasseren. De ezel stoot zich zelden twee keer aan dezelfde steen en EMM’21 zal met het mes tussen de tanden het veld moeten betreden om met de drie punten terug naar Roelofarendsveen te reizen. In Gouda herinneren ze zich natuurlijk het vorige seizoen toen de ploeg uit de eerste klasse tuimelde. Geen degradatie voor ons dit jaar is natuurlijk het voornemen bij Olympia. EMM’21 is gewaarschuwd.

Overige wedstrijden: Alphia-CSW, FC Oudewater-Nieuwkoop.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read