zaterdag, december 9, 2023
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 30 september (speeldag 2)

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 30 september (speeldag 2)

-

Kagia- CSW

Twee ploegen die de competitie zijn begonnen met een nederlaag. CSW ging thuis kopje onder tegen HVV, dat vorig seizoen nog in de eerste klasse uitkwam. Lange tijd was het aftasten tussen beide ploegen, maar vlak voor rust kwam de Haagse ploeg op voorsprong. De gastheer uit Wilnis deed er na de rust van alles aan om gelijk te maken, maar de 1-1 bleef uit en zo mocht HVV de gelukkigste worden genoemd. Kagia verloor uit bij VUC en de overwinning kwam de Hagenezen toe. De ‘pinguïns’ hebben snode plannen om snel terug te keren naar de eerste klasse en gaven meteen een visitekaartje af. Aron Wijsman keepte voortreffelijk, maar kon twee doelpunten niet voorkomen. Kagia is er nu op gebrand om thuis de baas te zijn over CSW, de nummer vijf van de tweede klasse B van het vorige seizoen. Een tweede nederlaag zou voor de formatie van Koen van der Vlugt betekenen dat de achtervolging al vroeg ingezet moet worden en een dergelijk scenario ligt nog in het geheugen van het seizoen hiervoor.

RCL- EMM’21

De tweede derby in deze regio van het seizoen. In het voorbije weekend speelde EMM’21 de eerste en dat liep niet goed af. In de blessuretijd scoorde Foreholte het enige en winnende doelpunt. Een gelijkspel was wellicht meer op zijn plaats geweest, maar feit is dat de roodzwarten puntloos achter bleven en daardoor kreeg de feestweek een knauw. Nu is de weg nog heel lang en EMM’21 is vastberaden om snel van de nul af te komen. Wel zal het dan beter moeten dan tegen de Voorhouters, want het spel was verre van oogstrelend. RCL koesterde een 0-1 voorsprong op bezoek bij Nieuwkoop door een doelpunt van Roy Weenink. Er lagen kansen om een grotere voorsprong te nemen, maar dat lukte niet. In het laatste deel van de tweede helft gaven de Leiderdorpers niet thuis. Nieuwkoop profiteerde door twee keer kort na elkaar te scoren, maar wel met negen man te eindigen vanwege twee uitsluitingen. Een valse start dus voor de Racing Club en in de Bloemerd willen ze dat spoedig rechtzetten. Vorig seizoen speelden deze ploegen op de openingsdag tegen elkaar en won de gastheer met 2-1.

UVS- Alphia

Een ontmoeting tussen ploegen die goed van het startblok zijn geschoten. Alphia boekte een keurige thuiszege op SVC’08 en lijkt andermaal klaar voor een veelbelovend seizoen. De ploeg van Marcel Vondeling speelde met veel dynamiek en beweging en was de baas in eigen huis. UVS kon met een tevreden gevoel terugreizen naar Leiden. De manschappen van John Hage gingen er met de zege vandoor op bezoek bij FC Oudewater door een treffer in de extra tijd van Jesse Hulters. Zijn teamgenoot Isi Adima nam de twee andere doelpunten voor zijn rekening en was zo van grote waarde voor zijn ploeg. Dat was ook doelman Luca van Belen, die een puike pot keepte tegen het niet minder spelende FC Oudewater. Hij is op dit moment de eerste doelman. Niels van den Burg is op de weg terug, maar voorlopig zal de jonge doelman dus het Leidse doel verdedigen.

Foreholte- Olympia

De tegenstander van Foreholte speelde als enige gelijk. Tegen DONK werd het na een spannend treffen liefst 3-3. Een dergelijk spektakelstuk bleef uit de Veen, maar de Voorhouters maalden daar van geen kant op. Door een heel laat doelpunt van de ingevallen Stan Spies werd het 0-1 tegen EMM’21 en dat was een opsteker van jewelste, omdat de 0-0 een logische uitslag leek. Mario Koswal: ,,Na de rode kaart voor Jimmy Voorn hebben wij geen concessies gedaan in ons spel en dat werd uiteindelijk beloond. Als je alleen maar in de achteruit speelt met tien man vraag je om ellende. Als de tegenstander dan scoort, is het lastig om nog een andere speelwijze te gaan hanteren. Okay, ik rekende niet meer op die goal en dus werd de middag des te lekkerder. Nu willen we thuis vlammen en ons thuispubliek verwennen. Dit Foreholte moet de lat hoog leggen. De groep is heel groot en de onderlinge verschillen heel klein. Zo kan ik tegenstanders verrassen met mijn samenstelling.”

Overige wedstrijden: DONK- FC Oudewater, HVV- Nieuwkoop, SVC’08- VUC.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read