dinsdag, mei 30, 2023
HomeTweede klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 25 maart

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 25 maart

-

Alphia- Foreholte

Een duel tussen de huidige nummer twee en de nummer acht. De Alphenaren hebben al een prijs op zak en kunnen zich straks op gaan maken voor de nacompetitie voor promotie. Tenzij de ploeg van Marcel Vondeling de aanval nog kan inzetten op FC Aalsmeer. Aan de andere kant rekent de promovendus zich ook nog niet rijk, want er hijgt een heel peloton in de nek en de verschillen blijven klein. Vondeling baalde afgelopen zaterdag van de 1-1 tegen DoCoS. ,,Als je echt mee wilt doen bovenin dan moet je dit soort potten, met alle respect voor de tegenstander, winnen.” Foreholte, dat thuis met 2-0 de baas was, staat op een veilige plek maar wil dolgraag stijgen op de ranglijst omdat het regelmatig goed voetbal laat zien. Wel beleefde de ploeg van Mario Koswal een dip en daardoor stond het op een zeker moment in de staart. Van de laatste vijf ontmoetingen werden er vier gewonnen. De laatste wedstrijd van afgelopen zaterdag werd in winst omgezet na een aantrekkelijk onderling duel met DONK: 4-2.

EMM’21- FC Oudewater

EMM’21 speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen tegen ASC, maar hield een punt over aan de confrontatie in Oegstgeest. De zesde plaats wordt ingenomen, maar de brigade van Koen van der Vlugt heeft nog wel een duel open staan en wanneer die zou worden gewonnen deelt het zelfs de tweede plaats. Met FC Oudewater komt een ploeg op bezoek die even aan het klunen is geweest met vier nederlagen, maar tegen TAVV kwam daar op speeldag 18 een einde aan. De ploeg van Alex Redel won met 2-0 en is nu de nummer vijf. In de eerste ontmoeting klopte de promovendus de ex-zondagclub met 3-1. Ook voor deze twee ploegen geldt dat het nog alle kanten op kan en daarom zal er ook in dit duel spanning op staan.

ESTO- ASC

In Bodegraven heerste lange tijd het idee dat er een hoge klassering in zat en dat kan op zich ook nog steeds. Toch lijkt de klad erin te zitten, want bij vier van de laatste vijf duels moest de hand uit worden gestoken naar de tegenstander vanwege een verliespartij. Ook tegen laagvlieger Legmeervogels ging het fout en de 1-0 uitglijder betekent vooralsnog de zevende stek. ASC is aan het sprokkelen en moet dat blijven doen, want na geruime tijd in het linkerrijtje te hebben gestaan, is de tiende plaats nu zorgwekkend. De aansluiting is er nog steeds, maar een driepunter zou uitermate gelegen komen om iets meer kleur op de wangen te krijgen. Als gastheer kregen de manschappen van Jesper Neuteboom het voor elkaar de zege te grijpen. Ralph van Zandwijk werd die middag de matchwinnaar met het enige doelpunt.

RCL- RVC’33

Dure punten werden gemorst door RCL tegen Kagia. De formatie van Hein van Heek stond niet ver voor tijd met 1-3 voor en er leek geen vuiltje aan de lucht, maar de Lisserbroekers toonden veerkracht. Dat erkende de Leiderdorpse oefenmeester ook, maar vooral was hij woest over het optreden van de arbiter. De grensrechter van RCL werd een paar keer genegeerd en dat kwam de Racing Club duur te staan. Wel werd er ook erkend dat er eerder afstand genomen had moeten worden. Toch is RCL nog altijd bovenin terug te vinden en de derde plaats smaakt naar meer. Op speeldag negentien komt de hekkensluiter op bezoek. Eerder werd er met 1-2 gewonnen in Reeuwijk. RVC’33 startte het seizoen voortvarend, maar het gleed geleidelijk aan weg en na 18 duels staan er pas veertien punten op de teller. Ook moest de bal al veertig keer uit het net worden gevist. Er liggen dus winstkansen voor Van Heek en de zijnen, hoewel er nog wel eens wordt gefaald tegen laagvliegers.

TAVV-Kagia

De Ter Aarders zitten al geruime tijd in hetzelfde schuitje. Er wordt dikwijls aardig gevoetbald en de tegenstander is niet vaak beter. TAF scoort echter moeilijk en hoewel de laatste plaats recent werd verlaten, moet gesteld worden dat het er somber uit ziet voor de mannen van Dennis Tijssen. Goed bezien moet er zaterdag gewonnen worden om nog enig uitzicht te houden op een p/d-plek. Bij een nederlaag wordt de klus nagenoeg ondoenlijk. Dat besef heeft Kagia ook en de ploeg van Hein Leliveld zou de marge maar wat graag op elf punten zetten. De Lisserbroekers komen echter in uitduels niet altijd even goed voor de dag en van de 22 behaalde punten werden er niet minder dan zestien in eigen huis bij elkaar gespeeld. In de heenwedstrijd probeerden de ploegen er van alles aan te doen om te scoren, maar bleef het bij een brilstand. Een score waar beide ploegen zaterdag vrijwel niets aan zouden hebben.

FC Aalsmeer- DoCoS

Dit duel wordt later in de week besproken met Michael van Voorthuijzen van de Leidse ploeg. Het interview komt morgen al in het Leidsch Dagblad te staan en vervolgens op deze website. Dit duel gaat in elk geval tussen de koploper, die op stoom gekomen is, en de witroden staan op plek negen van de ranglijst.

Overig: DONK- Legmeervogels

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read