maandag, mei 20, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 27 mei

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 27 mei

-

FC Aalsmeer – EMM’21
De mannen van trainer Koen van der Vlugt vinden zich terug op plek vier, een uitstekende klassering in het debuutjaar van de fusieclub op de zaterdag. Het punt van afgelopen zaterdag tegen Alphia verlengt het tweedeklasserschap, dit geeft wel aan wat voor een sterke en bizarre tweede klasse dit is. Gemengde gevoelens na afloop, de late gelijkmaker van de tegenstander maakt de kans op nacompetitie voor promotie meer dan lastig, maar niet onmogelijk. Kampioen FC Aalsmeer, de komende opponent, stak er wel met kop en schouder bovenuit en het op de tweede plaats staande DONK bleek ook aardig stabiel maar een matige eerste en derde periode van de fusieclub heeft ervoor gezorgd dat het seizoen binnenkort zeer waarschijnlijk ten einde is. Verlies in de seizoenafsluiter kost een paar plekken op de ranglijst, maar de ploeg uit Roelofarendsveen heeft laten zien een aanwinst te zijn voor deze klasse. Vertrekkend trainer Van der Vlugt heeft goed werk afgeleverd, taak aan de nieuwe trainer Jan de Koning om van EMM’21 een stabiele tweedeklasser te maken met kans op meer. Maar mocht EMM’21 winnen van FC Aalsmeer dan zullen de ogen vooral worden gericht op Alphia en krijgt het seizoen wellicht nog een staartje.
DoCoS – Kagia
Voor beide ploegen staat er deze wedstrijd veel op het spel, met dank aan de verscherpte degradatieregeling. De manschappen van Edwin Vurens verloren afgetekend van FC Oudewater, het hoogst haalbare is nu nog de nacompetitie. Directe degradatie behoort ook tot de mogelijkheden, al is het doelsaldo ten opzichte van het in punten gelijkstaande ASC veel beter. De Oegstgeestenaren reizen daarnaast af naar het op de tweede plaats staande DONK, belangrijkste is echter eerst naar jezelf kijken. Cadeau krijgen de Leidenaren het zeker niet want de Lisserbroekers kunnen ook nog in de nacompetitie belanden, al staan ze nu op de eerste veilige plek op de ranglijst. Verschil is slechts een punt met de eerstvolgende ploeg onder hen dus zal men nog vol aan de bak moeten. Afgelopen weekend was er weer een driepunter, als was deze moeizaam tegen het reeds gedegradeerde RVC’33. Mocht Kagia zich veilig spelen dan is het seizoen nog niet ten einde, op 18 juni is de zaterdagtak van Voorschoten’97 de tegenstander in de finale van de Sportiff LAV Cup.
DONK-ASC
De ploeg uit Gouda won de laatste vier wedstrijden en staat stevig op de tweede plaats en daar komt geen verandering meer in. DONK kan nog periodekampioen worden en anders geeft de tweede plaats recht op nacompetitie vanwege de regel dat een hoog geplaatste club zonder prijs een afvallende prijs kan oprapen. Voor ASC ziet het er allemaal heel anders uit. Momenteel wordt de twaalfde plaats ingenomen en als daar geen verandering in komt dan gaat de good old volgend seizoen uitkomen in de derde klasse. Wanneer er wel een resultaat wordt geboekt aan de Nieuwe Donkstraat en de andere uitslagen zijn gunstig dan gaan de mannen van Jesper Neuteboom op voor de nacompetitie. Na de schrobbering tegen DoCoS volgde een nieuwe tik tegen Foreholte (0-5), maar zeker voor de pauze had ASC recht op meer en had het anders kunnen lopen. ‘Als’ en ‘maar’ tellen echter niet (meer) dus ASC zal deze laatste kans echt moeten pakken. In de heenwedstrijd werd het 0-3 voor Doelt Onversaagd Naar Kampioen.
RCL-TAVV
TAVV mag dan laatste of voorlaatste worden; de club neemt waardig afscheid van de tweede klasse. Zelden werden de Ter Aarders op een hoop gespeeld en ondanks dat degradatie al een tijdje een feit is, blijft de ploeg van Dennis Tijssen arbeid leveren en helpt het geen club zomaar aan de punten of gooit er met de pet naar. Bij de blauwwitten bleef de sfeer onveranderd in orde en komend seizoen zal er vast weer een deels nieuw en fris team staan. RCL speelde een wisselvallig seizoen, maar bleef uiteindelijk weg bij het degradatiespook. De zege op Legmeervogels (0-1 via Jesper van Overloop) bleek doorslaggevend en stiekem mag de formatie van Hein van Heek nog hopen op de nacompetitie voor promotie. Dan zal er gewonnen moeten worden en dan is het afwachten of er nog een sprongetje wordt gemaakt op de ranglijst. Een voorwaarde om op te gaan voor het toetje is wel dat Alphia de eerste periodetitel kwijt raakt. In elk geval, gelet op de verdere toekomst, heeft het er alle schijn van dat de Racing Club volgend seizoen verwacht mag worden in de kopgroep gezien een aantal gerichte versterkingen.
Foreholte – FC Oudewater
Het wordt eentonig, maar ook Foreholte is pas sinds kort gevrijwaard van nacompetitievoetbal voor plekken in de derde klasse. Het team van Mario Koswal ging afgelopen zaterdag ruimschoots over ASC heen, vooral op basis van een sterke tweede helft. Opeens kunnen de roodwitten op gaan voor de nacompetitie voor promotie. Momenteel wordt de tweede plaats ingenomen in de derde periode achter FC Aalsmeer. Een zege op het ook net veilige FC Oudewater kan zomaar leiden tot een verlenging van het seizoen. De mannen van Alex Redel kunnen evenwel ook nog derde worden dus ook hier zijn er nog voldoende belangen. Zoals bekend presteert Foreholte over het algemeen prima in thuiswedstrijden dit seizoen dus Koswal heeft er vertrouwen in en nam afgelopen weekend al een voorschot op extra wedstrijden. ,,Dat zou fantastisch zijn voor deze overwegend jonge groep en deze mooie club. Onze supporters verdienen het om nog feestjes te kunnen bouwen. We moeten het zaterdag gaan afmaken.” Op sportpark Marktveld was Foreholte eerder met 1-3 te sterk.
Overige wedstrijden: Alphia- ESTO, RVC’33- Legmeervogels.

Must Read