dinsdag, maart 5, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 28 januari

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 28 januari

-

RVC’33 – Kagia

Kagia zag haar wedstrijd tegen DoCoS worden afgelast, dus zal de uitbeurt bij RVC’33 het eerste competitietreffen van dit kalenderjaar voor de oranjehemden gaan worden. Kagia contracteerde tijdens de winterstop Koen van der Vlugt (nu werkzaam als hoofdtrainer bij klassegenoot EMM’21) als opvolger van de naar Rijnsburgse Boys vertrekkende Hein Leliveld. Het treffen met de Reeuwijkers, die afgelopen zaterdag ook niet in actie kwamen, is gelijk een cruciaal duel voor de Kagianen, want bij winst bij RVC’33 naderen de Lisserbroekers de blauw-witten tot op één punt. Wellicht dat Kagia, dat haar laatste twee competitiewedstrijden won, hoop kan putten uit het feit dat RVC’33 haar laatste drie competitiewedstrijden op rij juist verloor. RVC”33, dat dit seizoen overkwam uit de zondag tweede klasse, en Kagia troffen elkaar nooit eerder in competitieverband.

Alphia  – EMM’21

EMM’21 hervatte de competitie met een 0-0 gelijkspel tegen FC Aalsmeer. De Veners bleven de laatste vier competitiewedstrijden ongeslagen en staan op een keurige vijfde plek op de ranglijst. De fusieploeg stelde onlangs Jan de Koning aan als als opvolger van huidig hoofdtrainer Koen van der Vlugt. De Koning is momenteel trainer van de JO19 van EMM’21 en is dus bepaald geen onbekende van de club. Komende opponent Alphia doet het tot nu toe meer dan verdienstelijk. De Alphenaren, vorig seizoen gepromoveerd uit de derde klasse, legden al beslag op de eerste periodetitel en staan momenteel  op de tweede plaats van de ranglijst. Afgelopen zaterdag speelde een dominant spelend Alphia met 1-1 gelijk bij koploper ESTO.

RCL – Legmeervogels

RCL begon 2023 met een dompertje, want zo mag de 4-2 competitienederlaag bij hekkensluiter TAVV rustig worden omschreven. De Leiderdorpers hadden zich bij een zege in Ter Aar in de top 3  van de ranglijst kunnen nestelen, maar door de verliespartij op Aardam-West zakte de ploeg van Hein van Heek naar de zesde plaats van de ranglijst. Komende zaterdag krijgt RCL bezoek van Legmeervogels. De Uithoornse ploeg, vorig seizoen nog uitkomend in de zondag eerste klasse, zag afgelopen zaterdag haar wedstrijd tegen RVC’33 worden afgelast en bezet momenteel een ietwat teleurstellende elfde plaats. De ontmoeting in de Bloemerd wordt in ieder geval een bijzonder treffen, want beide clubs treffen elkaar voor het eerst in competitieverband.

FC Aalsmeer – TAVV

FC Aalsmeer kan vooralsnog de vooraf hooggespannen verwachtingen voor dit seizoen nog niet waarmaken. De ploeg uit het bloemendorp werd vooraf getipt als een belangrijke gegadigde voor de titel, maar halverwege de competitie moet de ploeg van Ted Verdonkschot, in het verleden succesvol als trainer bij Rijnsburgse Boys, genoegen nemen met een achtste plaats. FC Aalsmeer zal er in de tweede helft van de competitie alles aan doen om haar ambities alsnog waar te maken en daartoe is een zege op rode lantaarndrager TAVV een absolute must. De Ter Aarders wonnen afgelopen zaterdag knap van RCL (4-2) en verdubbelden daarmee in één klap hun doelpuntentotaal van dit seizoen. TAVV-trainer Dennis Tijssen, bezig aan zijn laatste seizoen bij de blauw-witten, maakte overigens recent bekend dat hij volgend seizoen aan het trainersroer staat bij  vierdeklasser NSV’46 uit Noorden.

DoCoS – FC Oudewater

DoCoS kwam dit kalenderjaar nog niet in actie, de uitbeurt bij Kagia werd afgelast, en hervat derhalve komende zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Oudewater. Bij de Leidenaren verlengde trainer Edwin Vurens, dit seizoen bezig aan zijn eerste jaar in De Mors, tijdens de winterstop zijn contract met nog een jaar. DoCoS staat met 11 punten uit 11 wedstrijden in de onderste regionen van de ranglijst. Hoewel het onderlinge puntenverschil tussen de staartploegen klein is en de competitie nog niet eens halverwege, kunnen de Leidenaren een overwinning op FC Oudewater, vorig seizoen gepromoveerd uit de derde klasse, goed gebruiken om een weinig uit de gevarenzone te geraken. Tegenstander FC Oudewater doet het tot nu toe dit seizoen boven verwachting. De ploeg van Alex Redel staat met 19 punten uit 11 wedstrijden op een knappe vierde plaats van de ranglijst.

Foreholte  – ASC

ASC herstartte het seizoen met een thuiswedstrijd tegen DONK. De thuisploeg liet in het eerste half uur van de wedstrijd de mooiste kansen liggen en moest toezien hoe de Gouwenaren wel hun kansen benutte (0-3). Ondanks deze nederlaag staat ASC, met 18 punten uit 12 wedstrijden, nog steeds redelijk comfortabel in de middenmoot. Komende zaterdag staat voor de rood-zwarten de derby tegen Foreholte op het programma. De Voorhouters zagen hun wedstrijd bij FC Oudewater worden afgelast en kwamen dit kalenderjaar nog niet in actie. De ploeg van Mario Koswal eindigde 2022 met drie nederlagen op rij en zakten daardoor naar de tiende plaats op de ranglijst. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs, toen in de tweede klasse zondag, in een 3-2 overwinning voor Foreholte hoewel ASC geruime tijd op koers lag voor de winst.

Overig: DONK – ESTO

Must Read