donderdag, februari 29, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 4 februari

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 4 februari

-

RVC’33- DoCoS

Een duel in de kelder van deze klasse tussen de huidige nummers elf en dertien. De Reeuwijkers verzamelden twee punten meer en het belang van deze confrontatie mag evident genoemd worden. Beide ploegen gingen in de vorige speelronde onderuit. RVC’33 had verrassend weinig in te brengen tegen Kagia en kreeg er op eigen veld met 0-4 van langs. De mannen van Edwin Vurens gingen ook als gastheer met verlies terug de kleedkamer in. FC Oudewater had aan 1 doelpunt genoeg. De Leidenaren kregen wel wat kansen, maar het hield zeker niet over. Er zijn dus zorgen in beide kampen. De ex- zondagclub verloor de laatste vier duels, terwijl het nog wel voortvarend aan de competitie begon. Dat weet DoCoS ook nog wel, want in het Leidse werd het 0-1. RVC won thuis tot dusverre twee keer en wel van EMM’21 en Foreholte. DoCoS pakte pas eenmaal uit de volle buit en daar was Legmeervogels voor nodig. Vijf keer al scoorde ploeg van Vurens niet op vreemde bodem. Een nieuwe nederlaag voor de witroden zou de kopzorgen ernstig vergroten.

Legmeervogels- TAVV

TAVV kwam goed uit de winterstop door met 4-2 RCL terug te wijzen. Het was de tweede overwinning van het seizoen. Het aangename gevoel kon niet worden vastgehouden bij het bezoek aan bloemendorp Aalsmeer. De FC klopte de hekkensluiter met 4-2 zonder sprankelend te spelen. Yannick Otto opende zelfs de score voor de bezoekers, maar al rap was de score weer in evenwicht. Daarna kwam de ploeg van Dennis Tijssen op achterstand en na rust werd het zelfs 4-1 mede omdat de ploeg van Ted Verdonkschot dodelijk was in de afwerking. Het zesde doelpunt van de middag kwam nog wel op naam van Eric van der Hout, maar alweer werd er zo een nederlaag geleden. Legmeervogels, waar Jack Honsbeek volgend seizoen weer terugkeert als hoofdtrainer, won met 0-2 in Leiderdorp en hoefde zich daarvoor niet eens bovenmatig in te spannen, omdat de roodwitten niet thuis gaven. TAVV heeft wat recht te zetten van de 0-3 nederlaag op de openingsspeeldag. Een derde winstpartij zou zonder meer welkom zijn omdat de achterstand op de nummer acht, de eerste veilige plek van onderaf gezien, al tien punten bedraagt. Afijn, niet de stand erbij halen en gewoonweg knallen in Uithoorn om weer wat aan te sluiten.

ASC- Alphia

Een botsing tussen de nummers 7 en 2 van de ranglijst. Alphia leed in de voorbije speelronde de eerste nederlaag op eigen bodem. De ploeg van Marcel Vondeling was wel dominant, maar kreeg EMM’21 niet op de knieën. De manschappen uit Alphen bleven zo op 23 punten staan en dat zijn er vier meer dan de ploeg uit Oegstgeest verzamelde na dertien duels. Wel werd er afgelopen weekend een puntje behaald en dat zag er na zeventig minuten niet naar uit. Foreholte had een 2-0 voorsprong en het leek in de knip voor de Voorhouters. ASC toonde niet voor het eerst veerkracht en via Jelle Schouten en good old Ruben Dutrieux werd het alsnog 2-2 en dat voelde voor de brigade van Jesper Neuteboom aan als een zege. De trainer sluit het boek van ASC na dit seizoen en is druk doende met het vervolg van zijn trainersbaan. ,,Er staan lijntjes uit en het kan nog diverse kanten uit. We gaan het wel zien, nu eerst de focus op Alphia waar we eerder met 3-1 van verloren. De huidige stek is niet verkeerd, maar elk punt is er eentje in deze bijster spannende klasse.”

EMM’21- RCL

Fusieclub EMM’21 blijft het onverminderd goed doen. De volgelingen van Koen van der Vlugt eindigden in de eerste periode als negende, maar staan in de tweede reeks bovenaan samen met DONK en net voor ESTO. Aan een prijs wordt nog niet gedacht, maar het vertrouwen neemt wel wekelijks toe. Winnen op bezoek bij Alphia is tot nu toe geen enkele ploeg gegeven, maar het lukte de roodzwarten wel dankzij een benutte pingel van Nino Wesselman. Bovenal liet de ploeg zien uitstekend te kunnen verdedigen, maar dat is ook terug te vinden in het geringe aantal tegendoelpunten. Eerder verloor EMM’21 in Leiderdorp, maar dat had hoogstwaarschijnlijk te maken met de Veense feestweek en de slappe benen. Over slap gesproken, RCL is op dit moment niet bepaald in goede doen en pakte uit de laatste vijf duels maar vier punten. Daardoor wordt een plek in de middenmoot ingenomen en dat blijft best wel achter bij de verwachtingen. RCL zal er veel aan gelegen zijn opnieuw te winnen van de Veense ploeg, want bij een nederlaag moet er meer en meer nadrukkelijk naar beneden worden gekeken.

Overige wedstrijden: FC Oudewater- DONK, ESTO- FC Aalsmeer, Kagia-Foreholte (Krakerrr van de Week, later in de week).

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read