HomeDerde klasseROAC (zo)ROAC geeft DIOS hoop

ROAC geeft DIOS hoop

-

Tweede klasse (zondag)- Op het Hertogspark in Rijpwetering ging ROAC met 2-3 ten onder tegen hekkensluiter DIOS uit Nieuw-Vennep. Alle drie de doelpunten aan DIOS kant kwamen van spits Ralph Noordam. De bezoekers verhuisden daardoor van de 14e naar de 13e plek, terwijl er voor de Rippers niet veel veranderde op de ranglijst, maar er geleidelijk aan wel meer rekening gehouden dient te worden met de onderkant van de ranglijst.

ROAC debutant Steef Wortman over de wedstrijd: ,,Ik viel in voor de laatste twintig minuten en vlak daarna maakten DIOS 2-3, en gingen wij de lange bal spelen. Die viel vaak net niet goed waardoor ik als linksbuiten het verschil niet kon maken. Het grootste deel van de wedstrijd zag ik dus vanaf de bank. Wat mij opviel was dat we ons teveel lieten overrompelen de eerste minuten. Centraal achterin liep het niet goed, maar bij het tweede doelpunt van DIOS hadden wij ook hun assist eerder eruit moeten halen.”

Voor Mitchel Boere van ROAC smaakte het verlies wel zuur: ,,We kwamen binnen drie minuten al met 0-2 achter. Hun spits mocht uiteindelijk drie keer scoren en dat moeten wij onszelf aanrekenen. We kwamen knap terug met een benutte penalty van Thijs van Seggelen en later een doelpunt van Sam van der Geest. In de rust hadden wij ook wel het zelfvertrouwen dat we door zouden gaan drukken om nog de winst te pakken. Alleen zoals ik al zei liep hun spits zeker niet te slapen vandaag, en deed hij wat hij moest doen. Vanuit de kluts maakte hij ook nog eens de 2-3, en die klap kwamen we niet meer te boven. Ons grote probleem is dat we niet tot scoren komen. De tweede helft hebben wij vanuit de opbouw toch een kans of vier gehad, maar er ging er geen een in. En toen we het laatste kwartier de lange bal gingen spelen lukte het al helemaal niet meer. We hebben dit seizoen pas 14 goals gemaakt en dat moet echt beter als we meer punten willen binnenhalen.”

ROAC – DIOS 2-3 (2-2). 0-1 1. Noordam, 3. Noordam 0-2, 9. Van Seggelen (9), 29. Van der Geest 2-2, 80. Noordam 2-3.