dinsdag, april 16, 2024
HomeTAVVInterviews TAVVTAVV blijft wederom met lege handen achter in derby tegen Alphia

TAVV blijft wederom met lege handen achter in derby tegen Alphia

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Op een zonovergoten Sportpark De Bijlen werd zaterdagmiddag de derby tussen Alphia en TAVV gespeeld. De ploeg uit Ter Aar staat troosteloos onderaan en is inmiddels al gedegradeerd. Trainer Dennis Tijssen erkende vooraf dat het gebrek aan doelpunten een rode draad in de competitie is geweest. ,,Elke wedstrijd creëren we genoeg kansen. Op een enkele uitzondering na hebben we voor geen ploeg onder gedaan en leden we een kleine nederlaag. Uiteindelijk staan we nu waar we staan. Ondanks het teleurstellende seizoen ben ik trots op deze gasten en mijn staf. De sfeer is prima en de trainingsopkomst is altijd goed. We zullen de laatste drie wedstrijden er alles aan doen om met opgeheven hoofd de tweede klasse te verlaten.”

Het duel begon spectaculair, met een grote kans voor Donny van der Neut in de eerste twee minuten. Helaas voor de Ter Aarders slaagde hij er niet in om de kans te benutten, wat kenmerkend was voor het hele seizoen van de ploeg. Hierna nam Alphia het initiatief over en in de 34e minuut zette Ralph Zeilstra het overwicht om in een voorsprong (1-0).

TAVV had moeite om kansen te creëren en slaagde er niet in om een vuist te maken. Vlak voor rust kreeg Daniël Buijnink een uitgelezen kans om de voorsprong van Alphia te verdubbelen, maar hij verzuimde te scoren.

Na de rust kreeg TAVV een goede kans om gelijk te maken, maar de Alphense sluitpost, Boas Vet, kon het schot van Eric van der Hout onschadelijk maken. Niet lang daarna verdubbelde Alphia de score. Dit keer was het Marwan Fennich, die met een bekeken punter doelman Peter Rodney voor de tweede keer kansloos liet (2-0). In het resterende deel van de wedstrijd slaagde TAVV er niet in nog gevaar te stichten. Alphia hoefde niet per se meer, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Scheidsrechter Blaak leidde de wedstrijd uitstekend en zag geen reden om extra tijd toe te voegen.

Voor TAVV zit de tweede klasse er bijna op. Ze zullen nog twee wedstrijden moeten spelen voordat het seizoen ten einde is. Volgende week spelen de mannen van Tijssen thuis tegen de aanstaande kampioen FC Aalsmeer.

Alphia – TAVV  2-0 (1-0). 34. Zeilstra 1-0, 53. Fennich 2-0.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, D. Buijnink, De Bruin, Kok, Zeilstra, Bek.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Otto, Van der Neut, Looyestijn, Konings, Van Wijk, Van der Voorn, Boddeke, Van der Hout, Vogel.