HomeTAVVInterviews TAVVTAVV weet zichzelf weer niet te belonen en klus wordt nog zwaarder

TAVV weet zichzelf weer niet te belonen en klus wordt nog zwaarder

-

Tweede klasse D (zaterdag) – ,,Ook al kwamen zowel FC Oudewater als wij van TAVV niet makkelijk tot een enkele uitgespeelde kans, na het laatste fluitsignaal staan wij met een 2-0 eindstand wel weer met lege handen. Hebben we weer niet weten te scoren, maar deden we ook wederom niet onder voor deze tegenstander. Zo blijven we op de dertiende plek staan en is de thuiswedstrijd zaterdag tegen Kagia een hele cruciale. Uit hebben we daar 0-0 gespeeld, dus…”, sprak TAVV-doelman Rodney Pater toch hoopvol uit na afloop.

Waar eerder thuis met 1-2 werd verloren van het stugge FC Oudewater, gingen de blauwwitten uit Ter Aar nu zeker voor de drie punten. Staande op plek dertien met 14 uit 17 wist Pater dat het ook met dezelfde opstelling als tegen ASC vorige week, die een 1-0 winst opleverde, moeilijk zou worden uit op sportpark Markveld tegen de ploeg van Alex Redel. De thuisploeg nam in deze tweede klasse D namelijk een aanmerkelijk betere plek in met de zevende plaats met 25 uit 17 ofschoon de ploeg wel een terugval heeft gehad in de voorgaande duels.

Pater: ,,De wedstrijd verliep best stroef, beide ploegen kwamen moeilijk tot echte kansen. Misschien was daar het echte gras wel mede debet aan, maar ook nu werd weer duidelijk dat we moeilijk tot scoren kwamen. Veertien doelpunten in zeventien wedstrijden, dat moeten we in deze derde periode echt gaan verbeteren willen we de dertiende plek achter ons gaan laten. Zo gingen we met 0-0 de rust in. Trainer Dennis Tijssen hamerde er in de kleedkamer ook op om gewoon na rust in de organisatie te blijven voetballen. Die kans zou er dan vast wel komen.”

De tweede helft vertoonde echter hetzelfde spelbeeld als voor rust, weinig kansen voor beide ploegen. Voor zover de toeschouwers het nog niet echt warm hadden langs de lijn, ze kregen het zeker niet van wat zich toen binnen de lijnen afspeelde. Maar het was uiteindelijk de thuisploeg die de 1-0 scoorde uit een hoekschop. ,,Ze gingen zich toen ook nog meer ingraven waar wij niet echt doorheen kwamen met uitgespeelde mogelijkheden. Dat het uiteindelijk tegen het einde 2-0 na een elfmetertrap werd, was meer voor de statistiek. Uiteindelijk stonden we voor de twaalfde keer met lege handen”, aldus doelman Pater.

FC Oudewater klom met deze winst twee plaatsen naar plek vijf met 28 uit 18 en TAVV bleef dertiende  met 14 uit 18 en zag Legmeervogels zelfs drie punten uitlopen. Pater: ,,Komende zaterdag moeten we op ons eigen sportpark echt wel de punten gaan pakken tegen Kagia. Zij staan elfde dus dat wordt echt een cruciale wedstrijd. Zij hebben zeker een positief gevoel overgehouden aan de 3-3 thuis tegen het hooggeplaatste RCL. We gaan zeker met elkaar deze handschoen oppakken, we gaan ervoor!”, aldus de immer enthousiaste Pater.

FC Oudewater – TAVV 2-0  (0-0). 61. Van Zuijlen 1-0, 90. La Lau (strafschop) 2-0.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Van Wijk, Keijzer, Van der Voorn, Boddeke, Van Smoorenburg, Van der Neut, El Mariami, Van der Hout, Vogel.