zaterdag, juli 27, 2024
HomeTweede klasseUVSZakelijk UVS pakt wederom volle buit (plus nababbel)

Zakelijk UVS pakt wederom volle buit (plus nababbel)

-

Tweede klasse C (zaterdag) – Na een succesvolle opening van het seizoen, waarbij UVS drie punten uit Oudewater meenam, trad de ploeg van John Hage dit weekend aan tegen Alphia. In de bestuurskamer was men vooral te spreken over de manier waarop de overwinning tegen FC Oudewater behaald werd. Trainer Hage, overgekomen van Den Hoorn, is bewust in het ‘project’ UVS gestapt om te bouwen aan een UVS dat herkenbaar voetbal speelt. ,,Elke wedstrijd stappen we het veld in om te winnen. Hierbij is het belangrijk dat we vanaf het eerste fluitsignaal met veel passie en strijd spelen. Ook zullen we mentaal sterker moeten worden. De afgelopen maanden hebben we hier hard aan gewerkt. Het is dan ook mooi om te zien dat al deze inspanningen ons direct de eerste drie punten hebben opgeleverd.”

Na ruim 90 minuten voetbal kan worden geconcludeerd dat UVS met oerdegelijk voetbal wederom aan het langste eind heeft getrokken en de punten op Sportpark De Kikkerpolder heeft behouden. Met zakelijk voetbal werd dit weekend afgerekend met Alphia (1-0). Door deze overwinning kent UVS een droomstart; uit de eerste twee wedstrijden zijn zes punten vergaard.

De openingsfase was interessant, met het publiek dat niet alleen werd getrakteerd op een heerlijk najaarszonnetje, maar ook op aantrekkelijk voetbal. Zowel UVS als Alphia creëerden enkele kansen. Na ruim tien minuten spelen had Daniël Buijnink Alphia op een voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet werd uitstekend gepareerd door de Leidse keeper Luca van Belen. Niet lang daarna kreeg Tim van Dam een soortgelijke kans, maar de Alphense doelman Perry van Cassel wist ook prima te redden.

De Leidse vreugde was groot toen centrumspits Timo Lagerberg uit het niets met een droge schuiver UVS op een 1-0 voorsprong zette, een voorsprong die tot dan toe niet overeenkwam met het spelbeeld. Na deze treffer zette Alphia meer druk; Bryan de Bruin en Marwan Fennich waren dicht bij de gelijkmaker. Beide vleugelspelers hadden echter hun vizier niet op scherp, waardoor de voorsprong van UVS standhield tot de rust.

De openingsfase van de tweede helft was minder aantrekkelijk, met veel spel op het middenveld en onnodig balverlies van beide teams. Echte kansen bleven uit. Na ruim een uur spelen werd het spel tijdelijk stilgelegd vanwege een ogenschijnlijk zware blessure van Thimo de Kruyf. De jonge verdediger werd met een brancard van het veld gedragen. De redactie van Leidenamateurvoetbal wenst Thimo veel beterschap toe. Na ongeveer tien minuten werd het spel hervat. Niet lang daarna dacht Alphia gelijk te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter na een vlagsignaal van de assistent. Uit beelden van Studio Alphen bleek achteraf dat de frustratie van de Alphense ploeg gegrond was. Later kreeg UVS-spits Lagerberg een kans om de score te verdubbelen, maar dankzij een uitstekende redding van Van Cassel bleef het 1-0. Alphia bleef druk zetten, waardoor UVS in de counter kansen kreeg. Beide teams hadden echter moeite met afmaken, waardoor de spanning bleef. Na 90 minuten en extra blessuretijd blies scheidsrechter Pieterman voor het eindsignaal.

Dankzij deze overwinning heeft UVS na twee wedstrijden al zes waardevolle punten vergaard en staat het samen met VUC, Foreholte en Nieuwkoop bovenaan de ranglijst. Volgende week speelt UVS een thuiswedstrijd tegen SVC’08 uit Wassenaar.

UVS – Alphia  1-0 (1-0). 37.Lagerberg 1-0.

Basisopstelling UVS: Van Belen, Cuvelier, Pison, Van Dam, Van der Weijden, Dubbeldeman, Müller, Tavilla, Lagerberg, Hulters, Spierdijk.

Basisopstelling Alphia: Van Cassel, Wentink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, Buijnink, Van Leeuwen, De Bruin, De Kruyf, Klerks.

Beluister hier nog enkele interviews (achtereenvolgens John Hage, Daan van Leeuwen en Marcel Vondeling) met dank aan mediapartner Studio Alphen: