zaterdag, juli 27, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumAarlanderveen krijgt Lugdunum in slotfase op de knieën (2-1)

Aarlanderveen krijgt Lugdunum in slotfase op de knieën (2-1)

-

Derde klasse A (zaterdag) – Michael Verhoef hield zijn ploeg bij Aarlanderveen lange tijd op de been, maar uiteindelijk kon ook de Lugdunum-doelman, die in de eerste helft een strafschop van Thom Nouwens op fraaie wijze stopte, niet voorkomen dat zijn ploeg zonder resultaat van het gloednieuwe kunstgras stapte. Het leek er verdacht veel op dat de wedstrijd in een gelijkspel ging eindigen, maar in de slotfase zette Nouwens zijn eerdere misser recht (2-1).

De gure weersomstandigheden op het Polderpark nodigden afgelopen zaterdag niet uit tot een lekker potje voetbal, maar de hartstochtelijke inzet van beide teams zorgden ervoor dat de verkleumde toeschouwers toch een plekje langs de lijn verkozen boven de warme Aarlanderveen-kantine. De thuisploeg, zonder de geschorste topschutter Kilian Bouwhuis, was in het eerste half uur de bovenliggende partij en kreeg na een kleine twintig minuten spelen een uitgelezen kans op de openingstreffer. Lugdunum-verdediger Dyllan Hiwat stuitte Alessio van der Straaten onreglementair in het zestienmetergebied, waarna scheidsrechter Van der Geest niet anders restte dan naar de strafschopstip te wijzen. Nouwens verzuimde echter om zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong te zetten.

Verhoef was ook attent bij een gevaarlijke doelpoging van Van der Straaten, maar een voorsprong voor de thuisploeg leek te kwestie van tijd te zijn. De openingstreffer viel echter totaal onverwacht aan de andere kant. Een door Jayden Bergwijn genomen hoekschop werd door iedereen gemist, waarna de mee opgekomen Mats Warmerdam voorbij de tweede paal eenvoudig kon intikken (0-1).  Niet veel later was de stand weer in evenwicht. Van der Straaten mikte op het hoofd van Grimmelius en op deze inzet had Verhoef geen verweer. Leidenaar Glody Muanda kreeg vlak voor rust een uitstekende mogelijk op de 1-2, maar zijn schot verdween net naast het doel van Aarlanderveen-doelman Maico du Chatinier.

In de tweede helft beperkten de Leidenaren zich vooral tot tegenhouden en gokten in aanvallend opzicht op de snelheid van Bergwijn en Zakaria Bardaa. De thuisploeg, na de rust met de wind in de rug, ging nadrukkelijker op zoek naar de driepunter. De hechte defensie van de kikkers hield lange tijd stand, maar de treffer van Nouwens, na een mooie voorzet van Grimmelius, zorgde voor vrolijke gezichten bij de thuisploeg (2-1). Ozan Isitir leek in blessuretijd, waarin Bardaa (na twee keer geel, dus rood) het veld moest verlaten, vrij richting Du Chatinier te kunnen opstomen, maar de leidsman oordeelde dat de middenvelder zich in buitenspelpositie bevond. Zo bleef het dus 2-1 voor de Aarlanderveenders, die door deze zege hun opmars op de ranglijst verder voortzetten.

De Trots van de Polder kende een matige competitiestart, uit de eerste drie wedstrijden werd slechts één punt gehaald, maar daarna zette de formatie van Sander van Dijk een prima serie neer. De laatste zes wedstrijden leverden zestien punten op en inmiddels mogen de groen-witten zich, samen met RKDES en Koudekerk, lijstaanvoerder van hun klasse noemen.

Lugdunum- verdediger Brian Thong had kort na afloop het gevoel dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg: ,,We kregen vlak voor rust een goede kans op de 1-2, maar helaas ging die bal er niet in. Dan ga je met een voorsprong de kleedkamer in en dat is toch een ander gevoel. In de tweede helft lukte ons het niet, mede door de sterke tegenwind, om verzorgd voetbal te spelen en werden wij steeds meer vastgezet. Je hoopt dan in ieder geval om met een punt te vertrekken, maar het mocht niet zo zijn’’, als de Leidse aanvoerder.

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk zag zijn ploeg opnieuw winnen, maar eenvoudig ging dat niet: ,,Het was een beetje rare wedstrijd. Zij scoorden uit de eerste de beste kans, maar die achterstand maakten we voor de pauze nog goed. Het duurde lang voordat die 2-1 viel en daarna zijn we niet meer in de problemen geweest. Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen en daarom is het misschien des te lekkerder dat we toch de drie punten pakken. We weten dat je dit seizoen aardig wat punten moet pakken om mee te doen en de laatste weken zijn we goed op weg. Er staan dit kalenderjaar nog twee mooie, maar lastige potjes, (tegen streekgenoten ESTO en Altior, SN) op het programma. Als we die wedstrijden goed doorkomen, dan gaan we met een lekker gevoel de winterstop in’’, aldus Van Dijk tot besluit.

Aarlanderveen – Lugdunum  2-1 (1-1). 28. Warmerdam 0-1, 35. Grimmelius 1-1, 78. Nouwens 2-1.

Basisopstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, Aronius, Van der Pijl, Overbeek, Grimmelius, A. van der Straaten, Nouwens, Bozkurt, Lutjenhuis, Den Haan, Den Horder.

Basisopstelling Lugdunum: Verhoef, Muanda, Hiwat, Warmerdam, Thong, Gumus, Beij, Drame, Isitir, Bardaa, Bergwijn.