HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen schudt Blauw-Zwart van zich af (4-0) (plus fotoserie)

Aarlanderveen schudt Blauw-Zwart van zich af (4-0) (plus fotoserie)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Koploper Aarlanderveen leek de laatste weken wat kwetsbaar, uit de laatste twee wedstrijden werd slechts één punt behaald, waardoor de formatie van Sander van Dijk vooraf toch niet helemaal gerust was over een goede afloop tegen het sterk geachte Blauw Zwart. Deze vrees bleek afgelopen zaterdag echter totaal ongegrond. De thuisploeg was, onder aanvoering van de uitstekend spelende Alessio van der Straaten, met name na rust heer en meester over de Wassenaarders, die nog genadig weg kwamen met de uiteindelijke 4-0 nederlaag.

Op het natte, maar goed bespeelbare, natuurgras kwamen de gastheren al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Van der Straaten reageerde alert op een diepe bal en kopte de bal vanaf de penaltystip over de weifelend uitkomende Blauw Zwart doelman (1-0). Na deze treffer hadden de groen-witten kansen op meer, maar Lars Overbeek en Bram Egberts hadden hun vizier nog niet voldoende op scherp staan.

De bezoekers leken vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. De Wassenaarse aanhang veerde al op, maar het schot van Dunke Lagerberg bleek niet in het doel, maar in het zijnet te zijn beland. Vlak na rust kregen de bezoekers opnieuw een goede mogelijkheid op de 1-1, een schot van Bastiaan Hendriksen eindige net naast het doel van Sven Koelewijn, maar daarna was het wel gebeurd met de Wassenaarse dadendrang.

De gastheren liepen via treffers van opnieuw Van der Straaten en Ramon Aronuis eenvoudig uit naar 3-0 en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. De ingevallen Moussa Kalisse schoot zijn ploeg naar 4-0, waarna de bezoekers het wel voor gezien hielden. Dat de score niet veel hoger uitviel in het voordeel de thuisploeg was vooral te wijten aan de slordigheid van de Aarlanderveense voorwaartsen in de slotfase, maar een kniesoor die daar na afloop in het kletsnatte polderlandschap op lette (4-0). Door het puntenverlies van Koudekerk lijkt het er nu sterk op dat de titelstrijd in de derde klasse A zal gaan tussen Aarlanderveen en buurman Nieuwkoop.

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk was na afloop dan ook een tevreden man. Van Dijk: ,,Ik denk dat we Blauw Zwart murw gespeeld hebben. Vooral na rust stond het defensief echt als een huis en we weten dat we voorin jongens hebben die het verschil kunnen maken. Er waren veel jongens die vandaag op hun top van hun kunnen speelden en dan is zo’n grote uitslag snel verklaard. Zo’n wedstrijd als vandaag hadden we wel even nodig, het geeft in ieder geval veel vertrouwen voor de laatste vier competitiewedstrijden’’, zo besloot  Van Dijk.

Bij Blauw Zwart-trainer Alan Campfens heerste na afloop vooral berusting. Door de nederlaag zijn de Wassenaarders zo goed als uitgeschakeld voor de titel en dus kan Blauw Zwart, winnaar van de tweede periodetitel, zich al een beetje gaan voorbereiden op het spelen van p/d-wedstrijden. Campens: ,,We zijn sinds november ongeslagen en dan weet je dat daar een keer een eind aan kan komen. Dat dit uitgerekend tegen Aarlanderveen gebeurt, is natuurlijk ook niet helemaal toevallig. Ik vind Aarlanderveen voor derde klasse begrippen echt een topploeg hebben en de nederlaag was dan ook dik verdiend. Voor ons is dit weer even een wake-up call, we zijn weer op scherp gezet’’, aldus Campfens tot besluit.

Aarlanderveen – Blauw Zwart 4-0 (1-0)  8. Van der Straaten 1-0, 47. Van der Straaten 2-0, 61. Aronius 3-0, 80. Kalisse 4-0.

Basisopstelling Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Valentijn, Van der Pijl, Overbeek, Grimmelius, Van der Straaten, Bouwhuis, Chemlali, Nagtegaal.