HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen tankt vertrouwen voor topper tegen Nieuwkoop

Aarlanderveen tankt vertrouwen voor topper tegen Nieuwkoop

-

Derde klasse A (zaterdag) – Een lastige uitwedstrijd voor de ploeg van trainer Sander van Dijk in speelronde 16. In Kudelstaart trof men het thuis nog ongeslagen en makkelijk scorende RKDES. Na een slappe start herstelde Aarlanderveen zich in het verloop van de wedstrijd, won uiteindelijk knap met 1-3 en kan zich gaan opmaken voor een heuse derbykraker als  komend weekeinde mede koploper Nieuwkoop op bezoek komt.

Tussen de palen weer het vertrouwde gezicht van Sven Koelwijn. ,,Het klopt inderdaad dat ik een kleine blessure heb opgelopen. Ik volg mijn studie op de HALO voor gymdocent en hierbij doen wij nog wel eens sporten die buiten je expertises liggen. In dit geval lagen er enkele matten en kasten in de weg welke ik over het hoofd zag en liep dus tegen een obstakel aan. Gevolg een lichte kneuzing aan mijn voet. Ik ben nu weer volledig fit en hoop dit ook tot einde van het seizoen vol  te houden.”

De bezoekers begonnen slap want direct na de aftrap lag de bal al achter Koelewijn tussen de palen. ,,Wij mochten zelf aftrappen, door goed druk zetten vanuit de tegenstander lag de bal na 15 seconden al achter me, niet echt een lekker begin dus.”

Na die vroege tegentreffer was het spel van de bezoekers nog wat onrustig en rommelig, maar naarmate de eerste helft vorderde kwam het beter in het spel en ontstonden er ook kansen op de aansluitingstreffer. De gelijkmaker kwam vanaf het hoofd van Jimmy Nieumeijer, een voorzet vanaf de zijkant werd goed binnengekopt. ,,Het spel golfde hierna op en neer, voor ons prettig dat we dan vlak voor rust op voorsprong komen door een indraaiende corner van Thom Nouwens die nog werd verlengd door een tegenstander. Een minimale voorsprong, waarbij er nog kansen waren op meer.”

De gastheer werd in de tweede helft wat dreigender, mede door het windvoordeel, waarbij veelvuldig de lange bal werd gehanteerd. Dit zag ook doelman Koelewijn. ,,In de eerste helft hadden wij de wind in onze rug en voetbalden wat makkelijker, de tweede helft was dit andersom het geval. Onze achterste linie stond goed georganiseerd, de lange bal werd hierdoor veelvuldig onderschept waardoor het gevaar uit de aanval werd gehaald. Sterker nog, tien minuten voor tijd schoot Killian Bouwhuis de 1-3 binnen en dan is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.”

De thuisploeg ging nog opportunistischer spelen, de gasten posteerden Alessio van der Straaten achterin en er kwam vervolgens helemaal niemand meer doorheen en werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld.

Een uitstekende test dus voor de kraker van volgende week als koploper Nieuwkoop op bezoek komt. Naast de koppositie staat er voor de Nieuwkopers ook nog de tweede periodetitel op het spel, bij winst is deze binnen. Bij puntverlies gaat deze naar naaste achtervolgers Blauw Zwart of Koudekerk, en laat die laatste twee ploegen elkaar nu ook treffen aan de Gruttolaan in Koudekerk. Er staat dus veel op het spel komend weekeinde, dit zal Aarlanderveen een zorg zijn want zij gaan alleen voor de drie punten, niets meer of minder.

RKDES-Aarlanderveen 1-3 (1-2) RKDES 1-0, Nieumeijer 1-1, eigen doelpunt RKDES 1-2, Bouwhuis 1-3.

Basisopstelling Aarlanderveen : Koelewijn, Egberts, Nagtegaal, Aronius, Nieumeijer, Grimmelius, Nouwens, Overbeek, Van der Straaten, Bouwhuis, Kalisse.