zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCASC boekt verdiende overwinning op koploper RKDES

ASC boekt verdiende overwinning op koploper RKDES

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het lijkt zo logisch dat wij weer verslag doen van onze gewaardeerde LAV club ASC, maar je moet wel het verleden kennen om het heden te kunnen begrijpen. We gaan niet helemaal terug naar de oprichtingsdatum in 1892 van de “Good Old”, laten we het recenter houden en in 1918 werd de fusie een feit tussen twee clubs, waaronder die van LAV De Sportman. Dus het was al in de sterren geschreven dat wij er bij waren vandaag. Na een slaapverwekkende eerste helft volgde een boeiende tweede met een 1-0 eindstand tot gevolg en zo ziet de toekomst van het vlaggenschip er weer een stuk rooskleuriger uit.

Ondanks het koude weer kwamen er toch nog drie bootjes langs de Haarlemmertrekvaart voorbij en de doelpunten en tussenstanden van de andere teams waren aanvankelijk interessanter dan de gebeurtenissen op het hoofdveld. Enigszins het vermeldden waard was de mislukte volley van topscorer Victor Schipholt na een klein half uur en het eerste gevaarlijke schot van RKDES in de vijfendertigste minuut. De laatste vijf minuten voor de rust bleken een voorbode te zijn voor het tweede bedrijf, de thuisploeg zette aan en de ene na de andere voorzet werd het strafschopgebied ingepompt waarbij Ralph van Zandwijk de beste mogelijkheid kreeg.

De club uit Kudelstaart drong na rust iets meer aan en werd gevaarlijk uit een vrije trap. Na een klein kwartiertje leken de rood-zwarten een strafschop te krijgen. Max van der Boog werd aangetikt en de goed leidende scheidsrechter Parmessar leek te gaan fluiten, maar tot een signaal kwam het alsnog niet. Dit voorval leek op de situatie vorige week bij FC Twente-PSV met onze regio scheidsrechter Allard Lindhout, alleen ging het daar om een eventuele rode kaart.

Met het inbrengen van Alex Iliopoulos werden de Oegstgeesters steeds sterker. Van der Boog gaf de invaller een kans, maar zijn schot werd nog gekeerd. Twee gave voorzetten van Iliopoulos en Sean Goebel werden ternauwernood gemist, maar een kleine tien minuten voor tijd kwam de beslissende 1-0 dan toch op het scorebord. Doelpuntenmaker Van der Boog: ,,Ik raakte de bal vol, mijn schot werd nog aangeraakt voordat hij het doel in ging. Ik had er nog wel één kunnen maken, maar ik miste de bal op een paar meter van het doel toen die uit een vrije trap opeens voor mij kwam. Bij dat penaltymoment had de scheidsrechter hem inderdaad op de stip kunnen leggen want ik werd zeker aangetikt. Er was een groot niveauverschil in beide helften, toch ben ik er van overtuigd dat wij de betere waren vandaag. Achterin staat het goed bij ons met een vast blok van drie man, we hebben daar ook nog geen blessures gehad en dat geeft ons zekerheid. Na deze overwinning kunnen we weer omhoog kijken en het doel moet dan ook zijn om tot het laatste moment te kunnen meedoen om de bovenste plekken.”

De ruimtes werden groter en Iliopoulos was met een vlammend schot dicht bij de verdubbeling van de score, alleen kon de keeper er nog net een handje tegen krijgen. Schipholt, die een puike tweede helft speelde, kwam na een misser van de doelman net tekort om aan alle onzekerheid een einde te maken. De opluchting na het laatste fluitsignaal gaf de belangrijkheid van deze zege aan. Mocht de ploeg van trainer Stefan Kraaijvanger de achterstallige wedstrijd ook weten te winnen, dan is de achterstand op de koplopers nog maar één schamel puntje.

ASC heeft voor de winterstop nog twee uitwedstrijden voor de boeg, om te beginnen volgende week tegen VV Zwammerdam. Daarna volgt nog een inhaalduel tegen BSC’68 en die pot zal bepalend zijn voor de eindstand in de eerste periode.

ASC-RKDES 1-0 (0-0). 82. Van der Boog 1-0. Scheidsrechter: Parmessar

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Jansen, Goebel, Bertels, Schouten, Van Zandwijk, Meijer, Van der Boog, Van Rooijen, Bierhuizen, Schipholt.