donderdag, juni 13, 2024
HomeDerde klasseASCBruiloft kost ASC geen punten

Bruiloft kost ASC geen punten

-

Derde klasse (zaterdag)- Na de zege op Koudekerk moest dit keer Zevenhoven passen op de verrichtingen van ASC: 1-4. Trainer Stefan Kraaijvanger noemde de overwinning wel geflatteerd en stipte ook de nodige verbeterpunten aan. Desalniettemin kon de van VVSB overgekomen trainer vooral tevreden zijn. ASC trad aan zonder Sean Goebel, die in Spanje was voor een bruiloft met zijn geliefde. Diverse andere spelers waren daar ook, maar ASC liep alsnog geen averij op tegen de nieuwkomer in de derde klasse.

Kraaijvanger: ,,Het was even puzzelen omdat we vier basisspelers misten en van de eerste achttien man waren er acht niet. Desalniettemin kon ik nog steeds een goed team op de been brengen, enkel tast het wel de automatismen aan. Het is echter lekker wanneer je dan snel scoort, dat geeft vleugels. Onze doelman Max van Wijk zette Victor Schipholt aan het werk en hij scoorde op fraaie wijze de 0-1. Dat deed hij vorige week ook al trouwens.”

Daarna golfde het spel op en neer zonder dat de teams tot grote kansen kwamen. ,,Toch zat ik vrij rustig op de bank. Enkel hadden we niet altijd de controle in balbezit en dat had beter gekund. Zevenhoven loerde op de ruimte achter onze defensie, maar we hielden de nul en Schipholt kreeg nog een kans op de 0-2. Die kwam er echter even later alsnog via Timme van Rooijen met een keurige kopbal over de doelman heen.”

Na de rust bleef het spelbeeld vrijwel identiek volgens de winnende coach. ,,Wel brachten zij een nieuwe wingback op rechts en dat gaf hun spel meer snelheid. We stonden een paar keer niet goed of waren niet meedogenloos. Via een lopende speler werd het 1-2 en dus moesten we weer opstaan. Dat gebeurde gelukkig snel en na een gemiste kans van Olaf Sijbesma scoorde dezelfde speler pal daarna wel de 1-3 op aangeven van Winne Meijer. Andermaal een prima goals vanuit de one touch. Op dat moment was de voorsprong dus weer comfortabeler. Zij brachten good old Marco Pellegrom en probeerden het door de lucht, maar we bleven overeind ondanks dat ze wel nog drie kansen kregen. Wij lieten ons ook niet onbetuigd, maar uiteindelijk viel de vierde van ons pas in de eindfase via Meijer.”

Tenslotte: ,,So far so good met zes uit twee, maar het was niet zo dat we hen kansloos lieten of dat het eenrichtingsverkeer was. Ik weet zeker dat er sterke ploegen in deze klasse zijn die het ons lastiger gaan maken wanneer we slordig of niet scherp zijn. Het niveau moet omhoog, hoewel ik ook zeker tevreden ben over spelers die nu speelden en zelfs op voor hen andere posities. Ik heb wat te kiezen. Wel is het belangrijk dat wij meer variatie in ons spel brengen. Soccer Boys wordt een volgende uitdaging gezien de stand.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read