dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS afgetroefd op instelling en strijd

DoCoS afgetroefd op instelling en strijd

-

Derde klasse A (zaterdag)- Trainer Edwin Vurens had zich de start van de competitie in de derde klasse vast anders voorgesteld. In Kudelstaart verloor DoCoS bij RKDES met 1-0 door een dubieuze penalty aan het begin van de wedstrijd. Een teleurstellende middag voor de ploeg uit Leiden die afgelopen seizoen degradeerde naar de derde klasse.

De basiself werd direct wakker geschud, want al na tien minuten kreeg DoCoS een, volgens trainer Vurens, omstreden penalty tegen. ,,Er was niet veel aan de hand, maar vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan”, vertelt de oefenmeester. ,,Toch herpakten we onszelf aan het einde van de eerste helft. Een schot van Johan van Schie werd knap gepakt door de keeper en Martijn Guijt zag zijn inzet op de paal belanden.” Zo gingen de twee ploegen aan de thee met een 1-0 stand.

De tweede helft waren er kansen over en weer. Na de rust hield DoCoS hoop en jaagde op die gelijkmaker. ,,Het had in deze fase van de wedstrijd zowel 1-1 als 2-0 kunnen worden”, concludeert Vurens. ,,Helaas pakte Kenneth Maaskant twintig minuten voor het einde van de wedstijd zijn tweede gele kaart, waardoor wij met tien man verder moesten. Zelfs een aanvallende wissel kon het verschil niet meer maken.”

Trainer Vurens was voornamelijk teleurgesteld op basis van de eerste twintig minuten ,,Die dubieuze penalty in de beginfase heeft ons de das om gedaan. Wij zijn afgetroefd op instelling en strijd. Helaas is dit bij ons de laatste weken wel vaker het geval, waardoor dit een terugkerend patroon lijkt te worden. Hier moeten wij komende weken hard aan werken, want als we ons koppie erbij houden moeten wij dit soort wedstrijden winnend kunnen afsluiten.”

Volgende week speelt DoCos thuis tegen Zwammerdam. Zij verloren hun eerste wedstrijd ook, dus volgende week wordt er op sportpark Morskwartier bepaald welk van de twee ploegen hun eerste punten pakt.

RKDES – DoCoS 1-0 (1-0).

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Amine, Verplancke, Klein, Gashi, Guijt, Van Schie, T. Douwes, Van Empel.