donderdag, mei 30, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS doet inspiratieloos ASC pijn (plus de nababbels)

DoCoS doet inspiratieloos ASC pijn (plus de nababbels)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Voor DoCoS zat er simpelweg niets anders op dan met drie punten het veld te verlaten. ASC moest daar dan het slachtoffer van worden. Vooraf was de ploeg uit Oegstgeest ook nog lang niet veilig, maar na de tweestrijd waren de bordjes wel weer verhangen. De Leidse ploeg won met liefst 4-0 en klom over de rug van ASC naar plek 11. Voor beide teams kan het met nog twee duels voor de wielen nog alle kanten op, maar op basis van dit treffen moet de ploeg van Jesper Neuteboom vrezen. Aan de andere kant; volgende week kan alles weer anders zijn.

Uit niets bleek dat de belangen ook voor ASC groot waren. De gasten kwamen tam, inspiratieloos en uitermate zwak voor de dag. Vooral in de eerste helft kon Neuteboom en de eigen aanhang niet geloven wat er op het veld gebeurde. DoCoS speelde weliswaar niet de pannen van het dak, maar wel werden vrijwel alle duels gewonnen. ASC kreeg geen poot aan de grond en Edwin Vurens kon zijn ploeg tamelijk rustig begeleiden naar een 2-0 ruststand.

De thuisploeg miste de nodige basisspelers en daardoor moest Vurens weer eens puzzelen. Binnen tien minuten kon ook middenvelder Qendrim Gashi niet door en daardoor moest Tycho Douwes aan de bak. Na een aarzelend begin nam DoCoS toch het heft in handen en na amper een kwartier lag de 1-0 in het mandje. Martijn Guijt (op archieffoto) ging er vanaf links van tussen en bereikte Sipaan Khalid, die met een subtiele voetbeweging Max van Wijk kansloos liet.

ASC kwam nauwelijks van eigen helft af en DoCoS was niet van plan los te laten. De gastheer stapelde weliswaar niet kans op kans, maar kwam voor de rust alleen al op tien hoekschoppen uit, terwijl de roodzwarten amper voor het doel verschenen van Mark van Zonneveld die Mitchel vaan Abswoude verving tussen de palen vanwege een onlangs geïncasseerde rode kaart.

Tien minuten voor de rust verstevigde DoCoS de voorsprong na een uitstekende pass van Khalid. Dit keer was het kompaan Guijt die zich mocht laten feliciteren. ASC stond erbij en keek ernaar en kreeg pas op slag van rust de eerste kans via eerst Jelle Schouten en in de rebound via Jesse Jasperse. Tot een doelpunt kwam het niet.

Na de doelwisseling probeerde ASC in de wedstrijd te komen. Het leverde mogelijkheden op voor Alex Iliopoulos en Niels Dalenoord, maar het zou overdreven zijn om te stellen dat de bezoekers heel overtuigend te werk gingen. DoCoS behield de controle, maar wel werd slordiger aan de bal.

Het duel kabbelde voort en in de slotfase richtte de ploeg van Vurens zich nog twee keer op. Een vlagsignaal werd genegeerd en daardoor kon Guijt zijn tweede doelpunt maken van de middag. Die kwam in de slottellen ook op naam van Khalid na een pass van de ingevallen Tijn van Meegen. Daarna kon DoCoS even opgelucht adem halen en doet het weer mee om lijfsbehoud te bewerkstelligen. ASC is ook nog niet gezien, maar zal in de laatste twee duels wel anders voor de dag moeten komen om wellicht ook nog tot handhaving te kunnen komen.

DoCoS- ASC 4-0 (2-0). 13.Khalid 1-0, 35, Guijt 2-0, 80. Guijt 3-0, 90.+2 Khalid 4-0.

DoCoS: Van Zonneveld, Klein, Maaskant, Van Voorthuijzen, Van Wieringen (76. Van Meegen), Victory (76. Disseveld), Gashi (9. Douwes), Flippo (71. Gassama), Hermsen, Khalid, Guijt.

ASC: Van Wijk, Bakker, Van Bergen (46. De Bruin), Bertels, Schellingerhout, Schouten, Goebel (53. Meijer), Van Zandwijk, Jasperse (65. Van Heiningen), Iliopoulos, Dalenoord.

Hierbij nog de interviews na afloop met beide trainers:

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read