vrijdag, mei 24, 2024
HomeDerde klasseDoCoSStrijdlustig DoCoS pakt verdiend punt tegen runner-up Alphia

Strijdlustig DoCoS pakt verdiend punt tegen runner-up Alphia

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Na vier overwinningen op rij kwam er vorige week uit tegen DONK behoorlijk wat zand in de motor bij de Leidenaren. Trainer Edwin Vurens was duidelijk in zijn analyse vooraf: ,,We hebben volledig verdiend verloren. Afgelopen week hebben we de wedstrijd uitgebreid besproken en weten waaraan het heeft geschort. Na de winterstop zijn we anders gaan voetballen. Bij deze alles of niets speelstijl mag niemand verzaken en is een 100% inzet noodzakelijk. Vorige week hebben we als collectief niet gebracht wat de wedstrijden daarvoor zo goed ging. Vandaag zullen we de rug moeten rechten en ons moeten revancheren tegen een sterk Alphia dat terecht op een tweede plaats staat.”

Na negentig minuten voetbal kan geconcludeerd worden dat DoCoS heeft geleerd van eerder gemaakte fouten. Een gedreven spelend DoCoS heeft zich gerevancheerd voor de eerdere 6-0 nederlaag tegen Alphia en de nederlaag tegen de genoemde ploeg uit Gouda. Voor eigen publiek boekte DoCoS, nummer negen op de ranglijst tegen nummer twee Alphia, een verdienstelijke 1-1 puntendeling.

Op een zonovergoten sportpark Morskwartier begonnen zowel DoCoS als Alphia wat aarzelend aan de wedstrijd. De kansen die over en weer ontstonden kwamen veelal voort uit onnodig balverlies. Op een dramatisch bespeelbaar veld was de eerste echte grote kans voor DoCoS. Martijn Guijt  kopte de bal, na een goede voorzet van Sipan Khalid, op de lat.

Daarna was het Alphia dat een aantal keren dankbaar gebruik maakte van het slordige spel aan Leidse zijde. Het leidde tot enkele gevaarlijke Alphense tegenstoten met doelpogingen van Marwan Fennich. Dankzij goed handelend optreden van keeper Mitchel van Abswoude en een beetje hulp van middenvelder Tycho Douwes bleef het doel schoon. Ondanks het matige spel aan weerszijden was het een vermakelijk duel om naar te kijken. Er werd met passie en beleving gespeeld, iets wat DoCoS vorig week in Gouda achterwege liet. Hierdoor was er niet of nauwelijks verschil in de ranglijst zichtbaar.

Na de thee liet DoCoS zich verrassen en keek het in de 47e minuut al tegen een achterstand aan. Jordi Wentink mocht vrij opkomen. Hij werd niet aangepakt waarna de Alphense rechtervleugelverdediger de bal vanaf de rand van het Leidse strafschopgebied in de verre hoek schoot (0-1). Bijgekomen van deze vroege domper pakte DoCoS de draad weer op en kwam in de 54e minuut al op gelijke hoogte. Mitchel Klein nam op links een hoekschop en draaide de bal kort bij de eerste paal in het doel. Klein verraste daarmee alle Alphense verdedigers, inclusief hun doelman (1-1). Kort na de gelijkmaker had Guijt DoCoS op voorsprong kunnen zetten. Maar zijn inzet was net niet overtuigend genoeg waardoor de Alphense keeper Van Cassel de bal naast kon tikken.

DoCoS rook bloed en zette een tandje bij. Uit een aantal vlot lopende aanvallen kregen Guijt en Quendrim Gashi kansen echter stond het vizier niet op scherp. Vlak voor tijd dacht Alphia dan toch met drie punten naar huis te gaan. Nick Klerks wist het buitenkansje niet te benutten waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Met 24 punten uit 18 wedstrijden staat DoCoS op een negende plek. Door de versterkte degradatieregel zit DoCoS nog altijd in de gevarenzone. Zaak om de komende weken de broodnodige punten bij elkaar te voetballen. Te beginnen uit bij koploper FC Aalsmeer dat in deze speelronde met 0-3 won bij hekkensluiter RVC ’33.

DoCoS – Alphia 1-1 (0-0). 47. Wentink 0-1, 54. Klein 1-1.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Klein, Maaskant, Van Voorthuizen, Hermsen, Douwes, Gashi, Groen, Khalid, Guijt, Van Wieringen.

Basisopstelling Alphia: Van Cassel, Wentink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, D. Buijnink, Zuijdervliet, Kok, El Bouny, De Bruin.

Must Read