zondag, april 28, 2024
HomeDerde klasseDoCoSTAVV geeft niet op en verslaat DoCoS (2-1)

TAVV geeft niet op en verslaat DoCoS (2-1)

-

Tweede klasse D (zaterdag) –  Wie het woord ‘opgeven’ in de Ter Aarse versie van de Dikke Van Dale opzoekt, zal daar tevergeefs naar op zoek gaan. Bij hekkensluiter TAVV kent men dit begrip in elk geval niet. Op Sportpark Aardam-West wordt, ondanks een ogenschijnlijk hopeloze klassering op de ranglijst, nog volop gestreden voor ieder competitiepunt. De thuisploeg zocht tegen DoCoS met een 0-1 achterstand de kleedkamer op, maar twee doelpunten van Eric van der Hout in de slotfase brachten de blauw-witten alsnog de verdiende zege (2-1).

TAVV, in de eerste helft met de harde wind in de rug, was voor rust de betere ploeg. De gastheren leken op weg naar de 1-0, maar de doelpoging van Kevin van Wijk werd door een body tackle van Sjors Hermsen op de doellijn onschadelijk gemaakt. Diezelfde Hermsen liet vlak na dit moment ook in aanvallend opzicht van zich spreken. De jongeling was na een corner van Mitchel Klein alert en kon bij de eerste paal het leder achter Altior-doelman Rodney Pater binnenschieten (0-1).

In de tweede helft leek het er lange tijd op dat de Leidenaren, die een heel povere indruk maakten, schadevrij Ter Aar gingen verlaten, maar Van der Hout bezorgde de Morsbewoners met zijn late treffers een flinke kater. Eerst profiteerde de snelle spits van een mooi steekpassje van Dorus Boddeke (1-1) en vlak voor tijd was de aanvaller na een mooie aanval, invaller Ahmed Sharief bereikte met een knappe opening Boddeke die de vrijstaande Van der Hout bediende, opnieuw trefzeker (2-1). Aan de verdiende gelijkmaker van de thuisploeg hing trouwens een sterke geur van buitenspel, maar scheidsrechter Duarte, die overigens prima floot, kende, ook tot verbazing van menig TAVV-aanhanger, het doelpunt toch toe. DoCoS bewees zichzelf met de nederlaag in Ter Aar een slechte dienst.

Bij de Leidenaren is het dit seizoen hollen of stilstaan. Grote nederlagen, een 6-0 nederlaag bij Alphia en een verlies met dezelfde cijfers bij EMM’21, worden afgewisseld met knappe zeges, onlangs zetten de Leidenaren, geruime tijd met tien man spelend, RCL met 4-1 opzij, maar afgelopen zaterdag in Ter Aar was er weer eens sprake van een complete offday bij de Leidse formatie. De bezoekers speelden inspiratieloos, maar ook het gebrek aan voetbalgogme moet trainer Edwin Vurens zorgen hebben gebaard.  DoCoS bleef na rust, nu met de wind in de rug, in plaats van het spelen van combinatievoetbal, voortdurend de lange bal zoeken. TAVV-doelman Pater hoefde door de gekozen speelwijze van de Leidenaren in de tweede helft nauwelijks in actie te komen en zag menig Leidse aanval op de parkeerplaats achter zijn doel eindigen.

DoCoS-trainer Edwin Vurens was na afloop dan ook slecht te bespreken over de prestatie van zijn ploeg. Vurens: ,,Wat kan ik er nog over zeggen? Wij hebben een hele, hele slechte wedstrijd afgeleverd en hebben volkomen verdiend verloren van een strijdend TAVV. Nu wordt het nog een flinke uitdaging om plek 8 veilig te stellen’’, aldus de teleurgestelde Stompwijker.

TAVV-trainer Dennis Tijssen kwam met een brede glimlach op zijn gelaat uit de kleedkamer. Tijssen: ,,We kwamen voor rust wat ongelukkig op achterstand, maar dat hebben we in de tweede helft weten om te draaien. Een volkomen verdiende overwinning, dat zal een ieder die de wedstrijd heeft gezien met mee mij eens zijn. Ik ben ontzettend trots op deze jongens. Menig ploeg had allang de handdoek in de ring gegooid, maar daar wil deze spelersgroep niets van weten. We hebben nog vijf competitiewedstrijden te gaan en onze tegenstanders kunnen rekenen op een TAVV dat voor elke meter blijft strijden’’, aldus Tijssen tot besluit.

TAVV – DoCoS  2-1(0-1)  27. Hermsen 0-1, 72. Van der Hout 1-1, 87. Van der Hout 2-1.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Otto, Van Broekhoven, Van der Neut, El Mariami, Van Wijk, Keijzer, Boddeke, Van der Hout, Vogel.

Basisopstelling DoCoS; Van Abswoude, Maaskant, Peet, Victory, Klein, Groen, Flippo, Hermsen, Guijt, Khalid, Douwes.