donderdag, maart 23, 2023
HomeZaterdagDerde klasseEigen doelpunt doet Lugdunum de das om in slotfase

Eigen doelpunt doet Lugdunum de das om in slotfase

-

Derde klasse A (zaterdag)- In een wedstrijd met weinig kansen kan elk moment beslissend zijn. Zeker als zowel koploper Lugdunum als Nieuwkoop niet bijster veel creëert. Het was daarom tekenend dat een eigen doelpunt de kraker besliste in het voordeel van de bezoekers. Door de minimale nederlaag zakt de Leidse ploeg drie plaatsen naar plek vier.

Lugdunum kent een voortvarend seizoen en kroonde zich in december zelfs tot winterkampioen. Met pas één nederlaag in elf wedstrijden gaat het de ploeg van Nino Poulina en Marco Harleman voor de wind. Daarentegen strijdt nummer drie Nieuwkoop ook bovenin mee, met eveneens slechts één verliespartij. Daarnaast scoorde de uitploeg vooralsnog veruit het meest dit seizoen. Een topper van formaat op De Kikkerpolder dus.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd erg afwachtend. Nieuwkoop probeerde wat via Chiel Groenewoud, maar Jeffrey Loozen reageerde alert en pareerde de inzet van de spits. Aan de andere kant was het Koos de Haas die voor het eerste wapenfeit van Lugdunum zorgde. Zijn poging was echter een makkelijke prooi voor doelman Demian van der Lek.

De eerste helft kabbelde zo wat voort. Weinig mogelijkheden, het spel vond vooral op het middenveld plaats. Lugdunum zocht vooral de diepte bij de snelle aanvallers, maar De Haas en Jayden Bergwijn werden nog weinig in stelling gebracht. Nieuwkoop kwam daarentegen ook niet veel verder dan een poging van afstand van de technisch vaardige Hamza Elmaraije.

Nieuwkoop leek wat beter uit de kleedkamer te komen dan Lugdunum. De uitploeg had meer balbezit, terwijl de Leidse ploeg meer en meer werd teruggedrongen. De vijfmans verdediging van de gastheren, onder leiding van Tim de Cler, stond echter als een huis. Loozen hoefde vooralsnog weinig op te treden. Lugdunum kwam er zelf echter nog maar nauwelijks uit, waardoor het spel zich meer en meer op de Leidse helft afspeelde.

Het begon er meer en meer op te lijken dat de wedstrijd zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Tien minuten voor tijd ging het echter finaal mis voor Lugdunum. Elmaraije zette vanaf rechts hard voor, waarna Dyllan Hiwat de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte. Een beroerd einde van een wedstrijd waar Lugdunum toch wel een punt had verdiend. Vlak voor tijd probeerde de ingevallen Rick Arnoldus het nog via een verre vrije trap, maar de bovenkant van de lat stond een wonderschone treffer in de weg.

Door de nederlaag staat Lugdunum nu op plek vier, slechts twee punten achter lijstaanvoerder DWO. Komende week gaan de groenwitten op bezoek bij RKDES: de enige ploeg waar Nieuwkoop dit seizoen van verloor. Lugdunum kan zijn borst natmaken, maar heeft in de eerste seizoenshelft laten zien wat het waard is. De titelstrijd in de derde klasse A blijft vooralsnog ongekend spannend.

Lugdunum – Nieuwkoop 0-1 (0-0) 81. Hiwat (e.d.) 0-1.

Lugdunum: Loozen, Drame (70. Arnoldus), Hiwat, De Cler (83. Bezzai), Beij, Muanda, Thong, Isitir, Van den Berg, Bergwijn, De Haas.

Nieuwkoop: Van der Lek, Esselink (26. Pouw), Boelee, Meertens, Van der Zon (65. Vijfhuizen), Van de Haak, Vork, Verweij, Verhage, Elmaraije, Groenewoud (46. Voorend).

Must Read