maandag, december 11, 2023
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest: Drie op een rij is een spel, vier keer verlies...

FC Oegstgeest: Drie op een rij is een spel, vier keer verlies keiharde realiteit! (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Het klinkt misschien stom na dit 3-2 verlies uit bij RKDES, maar we moeten het vertrouwen erin blijven houden. Want na de 3-0 ruststand kwamen we uiteindelijk sterk terug tot 3-2. Door louter individuele fouten hebben we de wedstrijd weggegeven en onszelf tekort gedaan. We staan nog vijf punten voor op nummer negen, de eerste plek voor de nacompetitie, en daar zag het de eerste seizoenshelft absoluut niet naar uit. Even een weekje rust pakken en louter trainen na vier nederlagen op rij is nu niet verkeerd. Want dan wacht zaterdag 15 april thuis de nummer twee, SV Nieuwkoop. En die schat ik voetballend nog hoger in dan de huidige koploper SV Aarlanderveen”, aldus Tim Bakker, de immer over de linkerkant opstomende verdediger van FC Oegstgeest.

Wetende dat eerder thuis met 1-2 was verloren van RKDES (RK Sportvereniging Door Eendracht Sterk) en beide ploegen de drie punten hard nodig hadden met voor RKDES een plek zeven met 29 uit 19 en voor de bezoekers uit Oegstgeest plek acht met 28 uit 19 kon Bakker met zijn ploeggenoten de mouwen opstropen voor deze wedstrijd. Maar op sportcomplex Calslagen in Kudelstaart stond het al na ruim een kwartier spelen 2-0. Bakker: ,,We begonnen toch prima, hadden veel balbezit, maar puur persoonlijke fouten nekten ons. Zelf kregen wij niet veel kansen. Als dan na een half uur, door weer een persoonlijke fout, de 3-0 op het scorebord komt dan word je wel met de neus op de feiten gedrukt. En zelf realiseerden zij ook weinig echte doelkansen. Daar is dan in de rust ook duidelijk met elkaar over gesproken.”

De jongens van trainer Thymen Kruider kregen de boodschap mee om hetzelfde spelletje te blijven spelen, afgezien van die fouten, en te doen alsof het 0-0 stond. Er kwamen wat omzettingen binnen de lijnen waardoor er meer druk naar voren in één op één-situaties werd gelegd. Bakker: ,,Ik kwam als linksbuiten te staan en we probeerden ze zo vanaf het eerste fluitsignaal vast te zetten wat prima lukte. We bleven, ondanks de 3-0 achterstand, vertrouwen houden in een goede uitslag. Mooi dat na een kwartier spelen Bob den Hollander de strafschop verzilverde nadat ik onreglementair werd gestuit binnen de zestien, 3-1. Alweer zijn vijftiende dit seizoen! En toen tien minuten later onze eigen ‘Wout Weghorst’ ofwel Daan van Moorsel de 3-2 scoorde was er alle vertrouwen maar…daar bleef het helaas bij. Echt grote kansen kregen we niet meer.”

Met dit verlies bleef RKDES zevende en FC Oegstgeest achtste. Door het verlies van VVSB bleef deze ploeg uit Noordwijkerhout negende. Bakker: ,,Of we willen of niet, we kijken in deze fase van de competitie zeker naar beneden naar die dreigende negende plek. Ook al is het verschil nog vijf punten, na vier nederlagen op rij moet het dan over twee weken dan toch maar gaan gebeuren thuis tegen SV Nieuwkoop. Een zeer goede ploeg waar we uit 2-0 van hebben verloren. Maar we weten wat we waard zijn en laat deze gespeelde tweede helft maar maatgevend zijn voor ons spel in de laatste zes wedstrijden.”

RKDES – FC Oegstgeest 3-2 (3-0). 2. RKDES 1-0, 17. RKDES 2-0, 30. RKDES 3-0, 60. Den Hollander 3-1 en 70. FC Oegstgeest 3-2.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, T. Lichtenbeld, K. Driessen, Bakker, Gianfiglio, Winkelman, J. Driessen, Brom, Den Hollander, Manuputty, Van Vliet.

Foto’s met dank aan Paul Lichtenbeld ( https://www.lichtenbeldfoto.nl/)

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read