zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest na remise veroordeeld tot degradatiewedstrijd(en)

FC Oegstgeest na remise veroordeeld tot degradatiewedstrijd(en)

-

Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest wist voor de wedstrijd waar ze aan toe waren, er moest zelf gewonnen worden en dan nog waren ze afhankelijk van VVSB. Tegenstander Blauw Zwart speelde ook nog ergens om, want als ze op de derde plaats zouden blijven staan, dan konden ze één ronde overslaan op weg naar promotie naar de tweede klasse.

De Oegstgeestenaren speelden een ongelukkige wedstrijd en kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, een schrale troost daarbij was dat VVSB een overwinning behaalde en het resultaat in Wassenaar er eigenlijk niet toe deed achteraf bezien. Wrang blijft het dat de zaterdagtak van de Noorwijkerhouters volgend jaar wordt opgeheven.

De bezoekers begonnen voortvarend en gingen vol voor de winst, dit resulteerde in het eerste kwartier tot mogelijkheden voor de voor het eerst in de basis startende Jayden Pieters die de geblesseerde Bob de Hollander verving. FCO bleef wel de betere ploeg, maar het hoogtepunt van het tweede kwartier was de drinkpauze die de leidsman inlaste.

De ploeg uit Wassenaar werd gaandeweg wel iets sterker, maar de openingstreffer kwam toch wel uit de lucht vallen, een voorzet werd verkeerd ingeschat door Gijs Jansen en Iliass Assabban kopte de bal in het lege doel: 1-0. Frustrerend was wel dat dit de eerste doelpoging was van de gastheren. Vlak voor rust brak de goed spelende Jordy Manuputty door, zijn gevoelvolle voorzet kwam op maat bij Sam Roelen, alleen kopte hij van een paar meter afstand naast het doel.

FC Oegstgeest kwam weer furieus uit de kleedkamer en aanvoerder Bas Nieuwenburg was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn bekeken schot ging via de binnenkant van de paal voorlangs het doel. Manuputty werd nog een keer gevaarlijk en bij Blauw Zwart bleek Assabban keer op keer een handenbinder.

Met het inbrengen van Daan van Moorsel hanteerde de uitploeg steeds vaker de lange bal en ondanks zijn 19 jaar bleek de prima spelende Pieters ook in de lucht zijn mannetje te staan en zo zorgden zij voor veel gevaar. Een paar minuten voor tijd werd een kopbal van Van Moorsel van de lijn gehaald en even later werd FCO een 100% penalty onthouden, de doelman was te laat en torpedeerde invaller Bas Brom. Zelfs Bas Nijhuis had hier geen enkele twijfel over gehad.

Tim Bakker dwong de doelman nog tot een fraaie redding, hetzelfde deed hij bij een kopbal van Pieters. De al erg volwassen spelende basisdebutant: ,,Ik was blij dat ik mocht starten. Ik heb vorige week al mijn eerste minuten gemaakt in het eerste en dat ging lekker. Ik zou eigenlijk op de bank beginnen, maar door de blessure van Bob kreeg ik mijn kans. Het is natuurlijk jammer dat we ons niet rechtstreeks gered hebben, maar ik ben wel tevreden over mijn eigen spel. Ik kom uit Oegstgeest en speel hier al vanaf mijn jeugd. Ik heb wel uitstapjes gehad naar UVS en Alphense Boys, maar ik ben nu al weer drie jaar terug. Ik ben dit jaar begonnen in de onder19 en heb erg getobd met blessures. Ik hoop dat ik nu fit blijf en mijn steentje kan bijdragen aan het behoud in de derde klasse.” Daan van Moorsel kopte in blessuretijd nog de gelijkmaker binnen voor de statistieken.

Laten we positief eindigen, want zowel de geblesseerd uitgevallen Kevin Driessen als Den Hollander verwachten er volgende week in de strijd tegen degradatie weer bij te zijn.

Blauw Zwart-FC Oegstgeest 1-1 (1-0). 39. Assabban 1-0, 93. Van Moorsel 1-1. Scheidsrechter: Van der Geest.

Basisopstelling Blauw Zwart: Zwaan, Vredenbregt, Abbach, Vosse, Van der Does, Theil, Smit, Lagerberg, Hendriksen, Westgeest, Assabban.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, K. Driessen, J. Driessen, Nieuwenburg, Bakker, Manuputty, Morin, Elkerbout, Roeien, De Vries, Pieters.

Must Read