vrijdag, mei 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseGelijkspel bleek winst voor zowel Aarlanderveen als Stompwijk'92 (plus fotoserie)

Gelijkspel bleek winst voor zowel Aarlanderveen als Stompwijk’92 (plus fotoserie)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het was een belangrijke laatste reguliere voetbalwedstrijd voor zowel Aarlanderveen, dat al zeker is van nacompetitie maar dat graag de 2e plek wilde behouden, als ook en nog meer voor Stompwijk ‘92, dat wilde voorkomen dat ze rechtstreeks zouden gaan degraderen. De wedstrijd vond plaats tegen het decor van de tentfeesten, die vrijdag begonnen waren met zo’n 1200 bezoekers en feestelijk worden afgesloten op zondag met een optreden van Rowwen Heze en waar de thuisclub ook bijzonder druk mee was.

De thuisclub moest veel basisspelers missen, in de warming up haakte Thom Nouwens ook nog eens geblesseerd af en startte jongeling Paolo van der Straaten in de basis. Topscorer Killian Bouwhuis, ook nog in de race voor de regionale topscorerpositie, was dinsdag geblesseerd geraakt tijdens de training, maar startte desondanks wel in de basis. Stompwijk’92 begon met bijna hetzelfde elftal als vorige week, alleen stonden Lorenzo Korte en Bart van Santen nu in de basis, ten koste van Bart van Boggelen en Rick de Haan. De opdracht voor de bezoekers was heel duidelijk: winnen of gelijk spelen, maar dan waren ze wel afhankelijk van het resultaat van Sporting Leiden, die tegen RKDES speelden.

Uiteindelijk werd het 1-1, een uitslag waar beide partijen heel goed mee konden leven. Aarlanderveen behield haar 2e plaats, omdat Blauw Zwart ook gelijkspeelde en VVSB won van DWO. Sporting Leiden verloor met 5-0 en daarmee was het gelijke spel voldoende voor Stompwijk ’92 om niet rechtstreeks te degraderen. Weliswaar hadden de clubs een gelijk aantal punten, maar op doelsaldo won de ploeg van sportpark de Meerhorst en begint voor hen nu de promotie/degradatie strijd.

Het begin van de wedstrijd gaf niet het beeld dat het een gelijkspel zou worden. Aarlanderveen kwam gedreven het veld op en had het overwicht, het was slechts wachten tot wanneer het eerste doelpunt zou vallen. Na vijf minuten even de schrik toen Bouwhuis zich verstapte bij een aanval en geblesseerd op het veld bleef liggen. De wisselspeler stond al klaar, maar uiteindelijk bleef de veelvuldig doelpuntenmaker in het veld. En dat was maar goed ook, want slechts enkele minuten later gaf Davey Grimmelius een prachtige voorzet op Bouwhuis, die de bal voor het inkoppen had. De 1-0 stond op het scorebord en de thuisploeg ging door op weg naar het volgende doelpunt. Stompwijk’92 kon op dat moment niet veel meer doen dan tegenhouden, aan zelf voetballen kwamen ze niet toe.

Een lange uittrap van de keeper van de bezoekers gaf inspiratie tot een mooie aanval, weinig effectief, maar niet veel later gaf Pim van der Arend een voorzet op Nick Ammerlaan, die zag dat de keeper ver uit zijn doel kwam en met een slim wippertje rolde de bal tergend langzaam in het doel en was het ineens, tegen de veldverhouding in, 1-1. De achterhoede van Aarlanderveen werd onrustig en een verkeerde terugspeelbal van Steven van der Pijl op de keeper werd nog bijna fataal, toen Ammerlaan de bal veroverde maar niet tot weer scoren kwam. Langzaamaan werd Stompwijk ’92 sterker. En dan hielp het niet dat bij Aarlanderveen goaltjesdief Bouwhuis nu toch echt geblesseerd moest opgeven.

Na de rust werd het spel van de beide ploegen er niet fraaier op. De thuisploeg werd nog wel een aantal keer gevaarlijk met onder andere een mooie pass van Chris den Haan op Valentijn Oudijk, die net voorlangs het doel schoot. Maar het spel werd ook steeds rommeliger van beide kanten. Tien minuten voor tijd wisselde Stompwijk trainer Erik van Manen twee spelers om een nieuwe impuls te brengen, Ammerlaan, moegestreden, maar zeer belangrijk voor de Stompwijkse ploeg, ging naar de kant. Wetende dat Sporting Leiden ruim achterstond was het gelijke spel ook prima. De uitstekende fluitende scheidsrechter Van Dam, die geen kaarten hoefde uit te delen, maakte er na ruim 90 minuten een einde aan. Zowel Aarlanderveen als Stompwijk waren blij met het resultaat en Killian Bouwhuis werd alsnog topscorer van de regio, ondanks zijn wissel. Op naar de nacompetitie nu voor beide ploegen, waarbij het bij Aarlanderveen over promotie gaat en bij Stompwijk over het voorkomen van degradatie.

Basisopstelling Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, S., Grimmelius, Bouwhuis, Van der Straaten, Van der Pijl, R. Rossel, Hamilton.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, Van Santen, Van der Arend, Knijff, Ammerlaan, Korte, Van Veen, Van Santen, Van der Salm, Van Bemmelen.

Foto’s: Ajeska Kanbier

Must Read