zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseFabian Verberg van degradant naar degradant

Fabian Verberg van degradant naar degradant

-

Gedurende de maand juli tot en met eind augustus levert LAV een wekelijkse bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een zogeheten zomereditie waarin er een greep is genomen uit verkaste spelers binnen het regionale voetbal. Deze maand zullen deze interviewtjes ook nog eens terug te vinden zijn op deze website. Wellicht heb je het immers gemist i.v.m. vakantie of lees je deze krant niet. In deel 8 deze week aandacht voor Fabian Verberg, nieuwe aanwinst bij TAVV na zijn vertrek bij AVV Alphen.

Fabian Verberg van degradant naar degradant

De makkelijk scorende Fabian Verberg maakte voor zijn gevoel promotie op voetbalgebied. De 22-jarige degradeerde met AVV Alphen roemloos naar de vierde klasse en stapte over naar TAVV, dat de tweede klasse moest verlaten. ,,Ik blijf dus spelen op derde klasse niveau, maar vooral ook bij een club waar het beter georganiseerd is. We zijn pas onderweg met de eerste trainingen, maar het voelt al goed aan bij de blauwwitten voor mij. De nieuwe trainer, Ludo Pistorius, lijkt me een fijne en nuchtere kerel met een duidelijke visie en de gezelligheid zat er meteen in.”

Fabian Verberg op archieffoto bij AVV Alphen (foto via mediapartner Studio Alphen)

Verberg, overgekomen met broer Justin die het doel ook al makkelijk vindt, wil niet louter afgeven op zijn oude club. ,,Dat ligt achter me, maar helemaal goed heeft het niet gevoeld. Ik had bij de club al aangegeven dat ik al mijn opties wilde open houden, omdat onduidelijk was hoe AVV verder wilde. Vervolgens heb ik van niemand meer iets gehoord en toen kwam er op de valreep belangstelling vanuit TAVV, hoewel Achmed Sharief, een goede vriend van mij, al eerder vroeg of ik over wilde komen naar Ter Aar. Ik heb absoluut leuke jaren gehad bij AVV en volgens mij heb ik me altijd ingezet en droeg ik bij aan de doelpuntenproductie. Daarnaast heb ik er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat er spelers bij kwamen dus was het einde best wel een koude douche. Voor het overige gun ik de club het beste. Mijn focus gaat nu volledig op TAVV.”

De bij zijn vader en broer werkzame schilder, in een heus familiebedrijf, startte ooit bij Alphense Boys. ,,Daar speelde ik in de selectieteams, maar kwamen er steeds meer spelers over van buitenaf en daardoor viel ik naast de boot. Toen besloot ik naar AVV te gaan en daar speelde ik ook in de selecties en al snel kwam ik bij het eerste elftal. Helaas kwam corona op ons pad en afgelopen seizoen was weinig succesvol met slechts twee zeges en meer dan honderd doelpunten tegen. Op zich was er genoeg kwaliteit, maar de trainerswissels en de onrust daarom heen werkten niet mee aan succes. Geruime tijd voor het competitieslot was al wel duidelijk dat we eruit zouden vliegen. De sfeer bleef op zich okay, maar natuurlijk had ik ook last van de povere resultaten. Dat neemt niet weg dat ik er toch nog veertien gemaakt heb.”

TAVV leverde nogal wat in na het wegvallen uit de tweede klasse en dus is de komst van de gebroeders welkom. ,,Er zijn ook andere spelers bijgekomen en ik ben van mening dat we echt wel ons mannetje gaan staan zonder doelstellingen uit te spreken. Ik hoop dat ik het net weer eenvoudig ga vinden. Als ik eenmaal op snelheid ben, ga ik lastig gestopt worden en daar ligt wel mijn kracht. Ook heb ik er oog voor om goed positie te kiezen in de zestien, maar er valt ook nog genoeg te verbeteren. Het is leuk om met mijn zes jaar oudere broer te gaan spelen en daarnaast ligt het voetballend vermogen hier hoger. Voor mij is het dus prima dat het zo gelopen is.”

Naam: Fabian Verberg

Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Leeftijd: 22 (4 mei 2001)

Voormalige club(s): Alphense Boys, AVV Alphen

Nieuwe club: TAVV

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read