HomeZaterdagDerde klasseHet komt aan op slotdag voor Stompwijk'92 (plus foto's)

Het komt aan op slotdag voor Stompwijk’92 (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het zonnetje scheen op sportpark de Meerhorst, de spanning was voelbaar, het was erop of eronder zaterdagmiddag. Stompwijk op plaats 12, een plek die rechtstreekse degradatie zou betekenen aan het einde van de rit en SCW op plaats 10, op een promotie-degradatie plek. De thuisclub moest winnen om te voorkomen dat ze volgend jaar in de vierde klasse uit zullen komen, nadat ze vorig jaar vanuit de zondag 3e klasse over waren gekomen naar de zaterdagcompetitie.

Maar uiteindelijk werd er niet gewonnen, er werd een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept door de mannen van Erik van Manen. Gezien de wedstrijd was dat wel een overwinning met het veldoverwicht van de ploeg uit Rijsenhout, maar tegelijkertijd leverde het niets op. Het goede nieuws was nog wel dat Sporting Leiden verloor van Blauw Zwart, dus het onderlinge verschil met de nummer 11 is nog maar 1 punt. Kortom, volgende week is het opnieuw erop of eronder, Stompwijk gaat op bezoek bij Aarlanderveen, de nummer 2 uit de competitie, en Sporting Leiden speelt tegen RKDES uit Kudelstaart. Kortom, alles is nog mogelijk voor de Stompwijkers.

SCW ging va-banque vanaf de eerste minuut, Stompwijk had niets in te brengen. De thuisploeg had nauwelijks balbezit totdat ineens Bart van Boggelen de counterbal speelde op Lars van Santen, die een mooie pass gaf op Nick Ammerlaan en hij verschalkte de doelman heel rustig. De 1-0 was daar tegen alle verhoudingen in. Eigenlijk was dat het beeld van de eerste helft, de thuisclub had niets in te brengen. Het voetbal van de gastheer was ronduit pover te noemen en tegelijkertijd was de tegenpartij niet in staat om alle aanvallen om te zetten in doelpunten. Mede door het goede keeperswerk van Jesper van Leeuwen. Vlak voor rust veroverde Patrick de Lange de bal na een fout in de Stompwijkse verdediging. Het was dat Tim van Veen op de doellijn stond om het schot om het laatste moment nog te kunnen keren, anders was het al gelijk geweest. Het was goed bezien onbegrijpelijk dat het 1-0 bleef voor de rust. Voor de toeschouwer was het geen wedstrijd om heel enthousiast van te worden.

De ploeg uit Rijsenhout kwam fris uit de kleedkamer, ze gingen duidelijk af op de winst, maar vooralsnog waren ze nog niet heel efficiënt, totdat Senn Castricum een hele mooie voorzet gaf op Mathijs van den Burgt, die loepzuiver inkopte en de 1-1 was daarmee een feit. Was hiermee de ban gebroken voor SCW? Vooralsnog de bovenliggende partij gedurende de wedstrijd, maar het leverde nog geen winnend resultaat op. Het werd steeds meer een gevecht, waarbij Stompwijk voor zijn laatste kansen ging. En daarbij werd de thuisclub steeds sterker, zou het dan toch? Ammerlaan was daarin heel belangrijk, het scheelde in de slotfase van de wedstrijd heel weinig tijdens een scrimmage in de doelmond of de 2-1 was gescoord. In de daarop volgende corner kwam keeper Jasper van Leeuwen mee naar voren om de belangrijke overwinning te kunnen veilig stellen, maar dat lukte niet.

Uiteindelijk gaat het in de laatste wedstrijd over rechtstreekse degradatie naar de vierde klasse of over promotie/degradatie wedstrijden voor Stompwijk. Dat gaat tevens over de sportieve winst of over degraderen naar een vierde klasse waar veel meer regioclubs aan meedoen, die veel meer na aan het hart liggen. Dus waar ligt dan de werkelijke winst?

Basisopstelling Stompwijk: Van Leeuwen, Kemna, Van Santen, De Haan, Van der Arend, Knijff, Ammerlaan, Van Boggelen, Van Veen, Van der Salm, Van Bemmelen.

Basisopstelling SCW: Van den Dool, Boesveld, Keizer, Timmer, Oor, De Lange, Schoof, Castricum, Strampel, Hogerheijde, Van den Burgt.

Foto’s: Ajeska Kanbier