vrijdag, mei 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseJim van Vliet: ,,Zwammerdam kan stabiele derdeklasser worden"

Jim van Vliet: ,,Zwammerdam kan stabiele derdeklasser worden”

-

Derde klasse A (zaterdag)- VV Zwammerdam krijgt dit seizoen bij regelmaat complimenten over het vertoonde spel, maar de beloning bleef nog wel eens uit. Ook gisteren speelde Damme niet onaardig, maar de ploeg van Erwin van der Zee ging wel met 2-1 onderuit tegen nu weer medekoploper Soccer Boys. Namens de groenwitten scoorde Jim van Vliet wel, maar het was dus te weinig voor een resultaat.

De doelpuntenmaker: ,,De eerste helft was okay van onze kant. Eigenlijk lieten we ons spel zien wat al eerder tot uiting kwam. We konden goed druk zetten en daar had Soccer Boys moeite mee. Niet toevallig kwamen we op voorsprong waarbij ik mijn doelpuntje mocht meepikken. Ik ben van origine middenvelder, maar de laatste tijd word ik regelmatig in de spits geplaatst. Met mijn loopvermogen zit het wel goed en daar kan de ploeg gebruik van maken. Op zich maakt mij dat niet uit waar ik sta. Bij Kickers’69 was ik zelfs centrale verdediger dus in die zin ben ik her en der inzetbaar.”

Een foutje van de doelman leverde de gelijkmaker op in Bleiswijk. ,,Dat was zonde, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Het was een twijfelmoment tussen de keeper en de defensie en een aanvaller van hen kreeg daar zijn voet tussen. Wel hadden we zomaar de 0-2 kunnen maken en daarmee hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken, maar het gaat niet altijd zoals je wenst. Na de rust kregen we het moeilijker en uiteindelijk werd een strafschop ons noodlottig. Weer zo’n pot waarbij verlies niet nodig was, maar het moet natuurlijk geen patroon worden.”

Van Vliet denkt wel dat zijn ploeg als nieuwkomer geen modderfiguur slaat. ,,In tegendeel. We hebben al diverse keren laten zien goed mee te kunnen. Met wat ik tot nu toe zag is een plekkie rond plaats vijf niet onmogelijk. We zijn nog niet minder geweest dan de tegenstanders en groeien nog verder. De sfeer bij ons is prima en we werken prettig met onze trainer. Hem ken ik nog van Kickers’69 dus ik weet wat ik aan hem heb. We spelen nu tegen Lugdunum. Een belangrijke pot om eens op te klauteren op de ranglijst. Dit Zwammerdam moet dit niveau aan kunnen.”

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, T. de Bruin, Veerman, Peters, Kremer, R.de Bruin, Woudenberg, Van Vliet, Bons.

Foto’s: Jaap Peters (die het barslechte weer trotseerde, hulde preses!!)

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read