donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKillian Bouwhuis bezorgt Aarlanderveen met beauty de overwinning op Lugdunum

Killian Bouwhuis bezorgt Aarlanderveen met beauty de overwinning op Lugdunum

-

Derde klasse A (zaterdag)- De Engelsen hebben het over een bicycle kick, de Duitsers gaan voor de fallrückzieher en wij houden het bij een omhaal, hoe dan ook,  het was een schitterend doelpunt dat recht doet aan het winnende bij de Krakerrr van de Week tussen Aarlanderveen en Lugdunum. Killian Bouwhuis komt daarmee in het rijtje met Ronaldo, Klaus Fischer en Marco van Basten.

In Aarlanderveen zullen ze deze treffer toch echt de mooiste vinden aangezien het ook nog eens de beslissende treffer was, die tien minuten voor tijd viel: 2-1. Er wordt hoog opgegeven over de spanning in de eredivisie, waar het verschil tussen de koploper en de nummer vijf zes punten is. Hoe moet je dan de situatie in de derde klasse A wel niet duiden, waar er maar vier punten verschil zit tussen de lijstaanvoerder en de achtste plaats!

Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht, al combineerde de Leidse ploeg iets makkelijker. Een paar aanvallen strandden op randje buitenspel, een corner van Rick Arnoldus verlengde Ozan Isitir met een dropkick, maar Sven Koelewijn bracht redding. Lugdunum grossierde in corners en Jayden Bergwijn probeerde het een paar keer van afstand.

De thuisclub deed zeker ook van zich spreken en de grootste kans was voor Davey Grimmelius die knap vrijgespeeld werd door Sallem Chemlali, maar van een meter of zeven schoot hij hoog over. Na een half uur gaf Grimmelius een voorzet waar Bouwhuis de bal voor het inkoppen had, maar hij miste jammerlijk. Het venijn zat hem in de staart van de eerste helft: een paar minuten voor de pauze schoot Chemlali tegen de hand van Glody Muanda op en de uitstekende scheidsrechter Sulaiman wees naar de stip. Bouwhuis schoot de 1-0 moeiteloos binnen. Op slag van rust gaf Ronaldo van den Berg de bal voor op Isitir, die de bal in de korte hoek kopte: 1-1.

De Leidenaren begonnen voortvarend aan de tweede helft en uit weer een gevaarlijke vrije trap van Arnoldus konden Tim de Cler en Van den Berg de bal niet verlengen. Daarna schoot Bouwhuis ook nog een keer venijnig op het doel en net voor de winnende treffer gaf Bouwhuis voor op de ingevallen Jorn Poelwijk die net niet tot scoren kwam. Amper een minuut later kwam het glorieuze moment van de matchwinnaar: ,,Ik dacht niet na en deed het in een opwelling, ik heb de bal ook niet in het doel zien gaan, maar aan alle reacties te merken was het een bijzonder doelpunt. Vorige week heeft een liesblessure mij parten gespeeld en zo heb ik de hele week niet getraind. Ik denk dat ik voortaan alleen maar op zaterdag ga spelen want het ging heerlijk. Wij misten vandaag veel spelers, mede door vakanties en blessures, waaronder die van onze aanvoerder en spelmaker Thom Nouwens. We hebben nu even rust en hoop dan ook dat zij er begin maart weer bij zijn, zodat we bij de topper tegen Nieuwkoop op 11 maart weer compleet zijn.”

Een paar minuten voor tijd kregen de bezoekers nog een mega kans op de gelijkmaker; Arnoldus bood uit een vrije trap de ingevallen Gary Person een bijna niet te missen mogelijkheid, maar de aanvaller kon vlak voor het doel Lugdunum niet de gelijkmaker bezorgen. De man van de fijne traptechniek Arnoldus hierover: ,,Dat is een beetje ons manco dat we moeilijk tot scoren komen. Vorige week tegen het laaggeplaatste SCW brak ons dat ook op en ik denk dat we vandaag wel recht hadden op een gelijkspel. We speelden wel tegen een sterk en goed georganiseerd team die niet voor niets zo hoog staat. Het positieve van vandaag is wel dat we nu aardig compleet raken, al blijven we een smalle selectie hebben en moest er vandaag een niet geheel fitte speler inkomen.”

Vanwege een vermoedelijke schorsing moeten de Leidenaren het de volgende wedstrijd het zonder Leroy de Haas doen. Na een overtreding, vermoedelijk uit frustratie, moest hij van het veld en speelde Lugdunum de wedstrijd met tien man uit.

De volgende speelronde is voor beide ploegen pas op 4 maart. Lugdunum ontvangt dan Van Nispen dat met een schamel puntje troosteloos onderaan staat. Ook al hebben de Leidenaren al vijf wedstrijden niet gewonnen, deze ontmoeting zal toch wel gewonnen (dienen te) worden. De Trots van de Polder gaat op bezoek bij subtopper RKDES en de week daarna volgt er de knaller tegen Nieuwkoop.

SV Aarlanderveen-Lugdunum 2-1 (1-1). 43. Bouwhuis 1-0, 45. Isitir 1-1, 80. Bouwhuis 2-1. Scheidsrechter: Sulaiman

Basisopstelling Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Oudijk, Nieumeijer, Overbeek, Grimmelius, Bouwhuis, Rossel, Chemlali, Kalisse.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, De Cler, Hiwat, O. Isitir, Arnoldus, Van den Berg, De Haas, Bergwijn, Thong.