donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk breekt geen potten in een cruciale fase

Koudekerk breekt geen potten in een cruciale fase

-

In de 3e klasse A is het al weken ongekend spannend. Wie slaat de beslissende slag om de bovenste plek en het kampioenschap? Slechtst een paar weken geleden leek Aarlanderveen de beste papieren te hebben, echter aan het einde van deze speelronde moeten we concluderen dat Nieuwkoop hele goede zaken heeft gedaan.  Zowel Koudekerk als Aarlanderveen als Blauw Zwart verloren hun wedstrijd waardoor Nieuwkoop ineens 5 punten los staat met de haven in zicht.
Koudekerk, dat bekend staat om het frisse aanvallende voetbal, kon van meet af aan niet lekker in de wedstrijd komen. De opbouw verliep stroef, de vrije man kon moeilijk gevonden worden. Wat niet hielp om tot een goede aanvalsopzet te komen: bijna de gehele achterhoede was ontmanteld door de afwezigheid van Sidney de Schepper, Ricardo van Rijswijk en Martijn de Boer. Daarmee ontbrak een stukje vastigheid waarmee de Koudekerkers het gehele seizoen tot vloeiende aanvallen komen. Niets ten nadele van de invallers overigens.
Echter ook de speelwijze van RKDES zorgde voor een moeizame opbouw. De manschappen van trainer Raymond de Jong stonden goed in positie, konden op de juiste momenten druk ontwikkelen op de centrale verdedigers van Koudekerk en hielden de linies goed gesloten, ere wie ere toekomt.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gastheren op 1-0. Een verre inworp werd verlengd en daarna goed breed gelegd door spits Mano van Veen. De bal kwam voor de rechtervoet van linksbuiten Amir El Hadji die met een strak schot in de verre hoek doelman Roy Dorrepaal verschalkte. Af en toe zagen de trouwe Koudekerkse supporters iets van de flair terug van Koudekerk. In die momenten ontstonden ook kansen maar helaas stond het vizier van o.a. Yvar de Groot en Mike van Velzen dit keer niet op scherp.
Trainer Jarno Verweij voerde in de tweede helft wat wissels door om de bakens te verzetten maar tot overmaat van ramp viel de treffer aan de andere kant. Uit een schermutseling voor het doel kon de bal niet goed weggewerkt worden. De bal eindigde uiteindelijk bij Maarten van Putten, die met een halfvolley de stand naar 2-0 schoot.
Die genadeklap kwamen de Koudekerkers niet meer te boven en daarmee werd het een hele zure middag. Die werd nog erger toen Sander Schmand vlak voor tijd met een rode kaart kon vertrekken. Nadat er een overtreding op hem werd gemaakt, reageerde hij met de verkeerde woordkeuze en trok scheidsrechter Ivo Yanover resoluut de rode prent.
De uitslagen op de andere velden wreven nog meer zout in de Koudekerkse wonden.
Teleurgesteld dropen de spelers en staf af na het laatste fluitsignaal. Fabian Roosenbrand kon na afloop nog niet direct de vinger op de zere plek leggen, maar had wel een idee. ,,Te veel spelers haalden niet hun normale niveau en de tactiek van RKDES zorgde er eveneens voor dat we niet in ons normale spel konden komen.”
Het enige mooie aan deze middag was het stralende zonnetje.
Opstelling RKDES: Kraak; Meuldijk; Pronk; Schreven; Zorn; Van Veen; Van Putten; Pons; Van Den Bergen; Van Leeuwen; Westerman; El Hadji.
Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, F. Roosenbrand, J. Roosenbrand, Van der Zwet (Van Veen), De Herdt (Van Rijswijk), Schmand, De Groot, Van Velzen, Van Aalst (A. Pennin), Bons (O. Bakker), Centinkaya (W. Bakker).
Piet Potlood
Foto’s: met dank aan Koudekerk
Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read