HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk wint van FC Oegstgeest, maar beide ploegen doen dit keer niet...

Koudekerk wint van FC Oegstgeest, maar beide ploegen doen dit keer niet aan klantenbinding

-

Derde klasse A (zaterdag) – Beide ploegen verloren vorige week met ruime cijfers, de thuisploeg verloor in Wassenaar met 4-1 van Blauw Zwart, in Oegstgeest won Stompwijk’92 met dezelfde cijfers. Op social media werd het al de wedstrijd van de revanche en het herstel in eigen kunnen genoemd, maar wat beide gehavende teams zaterdagmiddag lieten zien was niet echt hartverwarmend. Strijd was er zeker wel. Na een matige eerste en een levendigere tweede helft bleven de punten uiteindelijk aan de Gruttolaan en dat was niet onverdiend te noemen.

,,Ik verwacht een moeilijke wedstrijd voor ons”, waren de woorden vooraf van Koudekerk trainer Jarno Verweij. Het was zijn ploeg die scherper aan de wedstrijd begon. Na een paar minuten ontstond de eerste mogelijkheid voor Olaf Bakker, maar zijn hoofd schampte slechts de bal. Ricardo van Rijswijk, feitelijk linksback maar nu linker centrale verdediger, strooide met crosspasses en die kwamen ook bijna allemaal aan echter was de voorzetting vaak matig. Veel ging fout in de eerste helft, het spel was van beide kanten slordig en onrustig met als gevolg balverlies. ,,Ik vond ons de eerste helft goed druk zetten, de eerste en tweede bal vanuit achteruit ging wel goed maar in de laatste fase waren we slordig. We gaven echter ook nauwelijks iets weg in die fase.”

Na ruim een half uur mochten de bezoekers een hoekschop nemen, de geheel vrijstaande Sjoerd Winkelman schrok hier zo van dat de bal pardoes op zijn arm belandde. Waar iedereen zich al had verzoend met een 0-0 ruststand dacht Bakker hier anders over. Hij zag doelman Gijs Jansen ineens onnodig uit zijn doel komen, vervolgens uitglijden en zijn lob richting luchtruim kwam via een stuit in het dak van het doel terecht.

De tweede helft was amper een paar minuten oud of Bakker en Mike van Velzen hadden het verschil al op twee kunnen brengen maar wederom een lob/stift en een schot troffen geen doel. Op het uur een scrimmage vlak voor de doellijn maar Roy Dorrepaal namens de gastheer met het laatste woord. Een paar minuten later leek de wedstrijd beslist, een vrije trap van Daan van der Zwet werd door de geheel bij de tweede paal vrijstaande Van Velzen binnengekopt.

In een tot nu toe redelijke sportieve wedstrijd liepen de gemoederen in het laatste kwart van de wedstrijd wat hoger op. Koudekerker Mictchell Bons solliciteerde nadrukkelijk naar zijn tweede gele kaart, werd gespaard door de man in het zwart en Verweij nam de enige juiste beslissing door hem voortijdig naar de kant te halen. De grieperige Yvar de Groot had de 3-0 op zijn schoen, Jordy Manuputty ‘kuste’ namens de ploeg van Thymen Kruider nog de lat maar er kwam geen verandering meer in de score.

De fanatieke Roy Elkerbout baalde na afloop van de verloren wedstrijd. ,,De eerste helft ging redelijk gelijk op met niet heel veel kansen. Het is dan zuur dat we vlak voor rust ongelukkig op achterstand komen. Direct na rust beginnen we niet scherp en komen een aantal keren goed weg. Na de 2-0 weet je dat het lastig wordt, zeker tegen een fysiek sterke en ervaren ploeg. Naar mijn mening hadden wij niet hoeven verliezen, zij maken de goals op het juiste moment.”

Op de vraag waarom hij zo met de arbitrage bezig was. ,,Dat is puur mijn fanatisme, in mijn ogen werden veel twijfelgevallen in het voordeel van Koudekerk beslist. Ook het veelvuldig afvlaggen door hun grensrechter frustreert, ik weet dat ik dat moet accepteren en moet laten gaan maar toch reageer ik erop. In de tweede helft schiet iemand de bal weg waar de scheidsrechter al een gele kaart in zijn hand pakt maar ziet dat die persoon al geel heeft dus stopt de gele kaart snel in zijn zak. Ik kan daar gewoon heel erg slecht tegen. Natuurlijk kijk ik het door een gekleurde bril, het zat ons vandaag in ieder geval niet mee. We moeten echter alleen naar onszelf kijken, ik geef de scheidsrechter dan ook zeker niet de schuld van deze nederlaag. Een paar weken geleden stonden we er goed voor en konden we voorzichtig naar boven kijken maar na twee nederlagen is het noodzaak om weer eens een goed resultaat neer te zetten. Volgende week Lugdunum thuis, een leuke wedstrijd met nieuwe kansen en dan moeten we het gaan laten zien.”

Van Rijswijk, een van de uitblinkers aan de kant van de Gruttolaanbewoners gaf direct na afloop zijn visie. ,,Een zakelijke wedstrijd van onze kant waarin het initiatief bij ons lag en waarin we gedomineerd hebben. Hele veel kansen kregen we niet, maar we gaven ook weinig weg.”  Van Rijswijk staat nu links in het centrum en dat bevalt hem prima. ,,Vanuit het centrum kan ik zo meerdere kanten in de opbouw op en kom ook veel aan coachen toe.”

Koudekerk reist volgende week af naar Zoetermeer waar tegenstander DWO wacht. Bij winst is het stuivertje wisselen, dit geldt ook voor FC Oegstgeest als Lugdunum op bezoek komt.

Koudekerk – FC Oegstgeest 2-0 (1-0) 45. O.Bakker 1-0, 62. Van Velzen 2-0.

Opstelling Koudekerk : Dorrepaal, F. Roosenbrand, De Boer (J. Roosenbrand), Van Rijswijk, De Groot, Bons (De Schepper), Van Velzen, Van der Zwet (W. Bakker), Schmand, Cetinkaya (Van Remundt), O. Bakker (Wildschut).

Opstelling FC Oegstgeest : Jansen, Winkelman, Bakker, Gianfiglio, J. Driessen (Manuputty), Brom, Den Hollander, Elkerbout, Gottenbos, De Vries (Morin), Van Vliet.