HomeZaterdagDerde klasseLugdunum na dramatisch begin toch nog naar gelijkspel tegen Blauw Zwart

Lugdunum na dramatisch begin toch nog naar gelijkspel tegen Blauw Zwart

-

Derde klasse A (zaterdag)- Mocht Lugdunum zich nog echt willen mengen om de bovenste plaatsen dan moest er wel gewonnen worden van koploper Blauw Zwart. De thuisbalans van de groen-witten was nu ook weer niet zo dat er bij voorbaat niets te halen was voor de bezoekers, want ondanks de winst in de laatste thuiswedstrijd werden er ook veel punten verspeeld in de Kikkerpolder. Wie iets te laat arriveerde zal al helemaal geen echte hoop meer hebben gehad, want na zeven minuten was de stand al 0-2. Door toedoen van een veel betere tweede helft kon de thuisclub er toch nog een verdiend gelijkspel uit halen: 2-2.

Het was heerlijk toeven langs het veld, het eerste echte voorjaarszonnetje liet zich gelden en het was misschien daarom wel dat routinier Tim de Cler een zeldzame fout maakte door een onschuldige voorzet verkeerd in te schatten en toen was het voor Kai Kronenburg een koud kunstje om de 0-1 op het scorebord te brengen. Vijf minuten later had de linksbuiten van Blauw Zwart zeeën van ruimte voor zich. Zijn schot kon nog gekeerd worden door keeper Jeffrey Loozen, maar de terugspringende bal kon door Bram Smit afgewerkt worden: 0-2.

Het was ook het laatste wapenfeit van Loozen, die zich geblesseerd moest laten vervangen door Gijs Minnema die dat prima deed. De groen-witten hadden het na de achterstand erg moeilijk tegen de goed georganiseerde en volwassen spelende bezoekers. Het zorgde zowel binnen als buiten het veld tot vele discussies hoe het tij te keren. Lugdunum ging wat opportunistischer spelen en dat leidde er toe dat de Leidenaren vijf minuten voor rust van zich lieten horen. Schoten van Koos de Haas, De Cler en een vrije trap van Rick Arnoldus stichtten in ieder geval enig gevaar.

Het einde van de eerste helft gaf de Leidse burger moed, aangezien de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina de koploper steeds verder terugdrong. Tim de Cler schoof steeds vaker door naar het middenveld en dat leidde tot verschillende kansen. Typerend was het dat De Haas zijn hele ziel en zaligheid in de strijd wierp om een uittrap van de keeper te blokken. Had er geen effect aan de bal gezeten dan was de aansluitingstreffer een feit geweest, maar voor een leeg doel stuiterde de bal over hem heen.

In het eerste kwartier na rust was het vooral Jayden Bergwijn die nadrukkelijk aanwezig was, alleen de afwerking liet nog te wensen over. Na een kleine twintig minuten kopte Bergwijn een bal door en was het De Haas die koelbloedig afrondde: 1-2. ,,De bal kwam opeens voor mijn voeten en ik schoot hem lekker in. In de eerste helft ging het bij ons erg moeizaam en kwamen wij moeilijk tot voetballen. Ik speelde na de rust meer rond Jayden (Bergwijn) en dat we uiteindelijk nog de gelijkmaker scoren is op basis van de tweede helft dik verdiend. De penalty vond ik zeker terecht, Brian (Thong) is dan wel niet een van de grootste, maar die tegenstander kwam wel erg hoog in met zijn been. Bij de strafschop liet ik de keeper de verkeerde kant op duiken en schoot ik  de bal beheerst in de andere hoek. Misschien hadden we wel recht op nog een penalty toen Ozan (Isitir) werd getorpedeerd door de keeper. Hopelijk kunnen we na dit gelijkspel ons nog mengen in de strijd om de derde periode”, aldus De Haas die alweer zijn negende en tiende treffer dit seizoen liet aantekenen.

Volgende week staat er een streekderby tegen FC Oegstgeest op het programma en hopelijk zijn de kikkers dan gelijk bij de les. De FC is evenwel ook uit op succes gezien de nederlagen van de laatste weken. Blauw Zwart is door het gelijke spel de koppositie na een week alweer kwijt.

Lugdunum-Blauw Zwart 2-2 (0-2). 02. Kronenburg 0-1, 07 Smit 0-2, 63. De Haas 1-2, 88. De Haas 2-2. Scheidsrechter: Bizid.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Person, Beij, Muanda, Thong, De Haas, Isitir, Bergwijn, Drame, De Cler, Arnoldus.

Basisopstelling Blauw Zwart: Zwaan, Vredenbregt, Abbach, Vosse, Van der Does, Theil, Smit, Van de Riet, Hendriksen, Kronenburg, Assaban.