zaterdag, december 9, 2023
HomeBekerMarco Harleman (Lugdunum): ,,Een periodetitel moet minimaal haalbaar zijn.”

Marco Harleman (Lugdunum): ,,Een periodetitel moet minimaal haalbaar zijn.”

-

Afgelopen zaterdag speelde Lugdunum voor de districtsbeker een uitwedstrijd tegen ROAC uit Oud-Ade. Het was van beide kanten geen beste wedstrijd, wellicht had de zinderende hitte op het Hertogspark hiermee te maken. De winst ging naar de scherper ogende thuisploeg. Het werd 3-0. Lugdunum trainer Marco Harleman blikt terug op de wedstrijd en de voorbereiding tot dusverre. Ook zijn verwachtingen voor aankomend seizoen komen aan bod.

De oefenmeester vertelt: ,,In deze wedstrijd zijn we zwaar door de ondergrens gezakt. Aanvallend konden we totaal geen potten breken, op het middenveld waren we slordig en verdedigend oogde het onzeker. Dus dan blijft er eigenlijk niets over. Vervolgens zie je dan dat jongens gaan klagen en  hun onvrede uiten. Het voetbal werd daar natuurlijk al helemaal niet beter op. Daar moet keihard aan gewerkt worden anders wordt het een lang seizoen. Mentaal moet er absoluut een knop om, zoveel is me in deze wedstrijd wel duidelijk geworden. ROAC was voor ons doel scherper in de één tegen één situaties en hebben dat prima afgestraft. Mede daardoor pakten zij de overwinning.”

Harleman vervolgt: ,,In eerdere wedstrijden in onze voorbereiding heb ik zeker ook goede dingen gezien. In een aantal wedstrijden was ik tevreden over de defensie en ons middenveld. De aanval liet hier en daar nog wat te wensen over, maar daar kan op getraind worden. De selectie voor het aankomende seizoen is breed. Er zijn een hoop nieuwe spelers bijgekomen en dat is best nog wel even puzzelen. Het is nu aan de technische staf om de juiste poppetjes op de goede plek te zetten. In grote lijnen ben ik er al wel uit. Het vertrouwen dat ik heb in de jongens is groot, dat zeker.”

De Leidenaar tot besluit: ,,Natuurlijk willen we kampioen worden, dat is het hoogst haalbare. We weten nog te weinig van de andere teams, om daadwerkelijk te kunnen zeggen dat wij titelkandidaat zijn. Wat wel absoluut een doelstelling is, is het behalen van een periodetitel. Dat moet mogelijk zijn met deze spelersgroep, sterker nog, ik verwacht het eigenlijk gewoon. Over twee weken start de competitie, de puntjes worden op de i gezet. Het team zal fris aan de start verschijnen. We hebben er in ieder geval allemaal weer heel veel zin in.”

Doelpuntenmakers ROAC: Hogenboom 2, Van Seggelen.

 

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read