zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseOlaf Bakker wederom belangrijk voor Koudekerk (plus foto's)

Olaf Bakker wederom belangrijk voor Koudekerk (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Koudekerk speelde dit seizoen dikwijls beter, maar een doelpunt van Olaf Bakker was al voldoende om staartploeg Van Nispen op de knieën te krijgen. Een moeizame middag voor de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots, maar de withemden profiteerden wel van puntverlies van RKDES, FC Oegstgeest, DWO en Lugdunum. De matchwinnaar toonde niet voor het eerst zijn waarde en kwam niet toevallig aan het woord.

,,Inderdaad, wat een moeizame middag voor ons. We waren constant de bovenliggende partij, maar zij trokken zich massaal terug en we kwamen er maar moeilijk doorheen. In de eerste helft kregen we drie goede kansen waaronder een strafschop. Helaas scoorde Ricardo van Rijswijk niet, ook niet in de rebound. In de rust gaven we elkaar aan vooral de rust te bewaren. We hebben een paar kleine aanpassingen doorgevoerd en bleven op zoek naar de 0-1. Gelukkig kwam die er alsnog en uiteraard was het wel dik verdiend. Eigenlijk ongelooflijk dat het maar 0-1 werd, maar het is in elk geval genoeg voor een driepunter en daar ging het vooral om.”

Het was Bakkers twaalfde goal en de aanvaller heeft zich daadwerkelijk in 1 gespeeld. ,,Vorig seizoen speelde ik in het tweede en zat ik af en toe op de bank bij de hoofdmacht. Ik was er nog niet klaar voor, maar ik had mezelf tot doel gesteld om basisspeler van het eerste te worden en dat is inmiddels gelukt. Ik moet ook zeggen dat ik fit aan de start kwam aan het begin van dit seizoen en ik heb veel baat gehad met tips en hulp om mij te ontwikkelen. Met de trainersstaf en de ervaren spelers worden jonge spelers beter en dat maakt ons tot een moeilijk te kloppen ploeg.”

Bakker speelde lang niet alles, maar scoort dus makkelijk. ,,Ik heb altijd gezegd en gedacht dat ik een centrumspits was, maar ik sta nu aan de buitenkant. Ik speel in dienst van het elftal en eigenlijk hebben we nu een extra wapen voorin. Bedenk ook dat Joep van Tulder nog gaat aansluiten en dat betekent dat we voorin nog meer mogelijkheden gaan krijgen. Het betekent ook dat elke speler geconcentreerd moet blijven en de focus moet houden. Prima, want we willen graag bovenin blijven meedoen. Zo bezien is deze wedstrijd mager uitgevallen qua uitslag. Eigenlijk kan je, met alle respect gesproken over deze tegenstander, enkel maar voor lul staan als je punten morst. Dat is in ieder geval niet het geval en dus gaan we ons nu opmaken voor hele interessante maanden. We hebben het idee dat we echt mee kunnen doen. We hadden een offday bij Aarlanderveen en laatst won Nieuwkoop verdiend van ons, maar zelfs die pot had anders kunnen aflopen gezien enkele doorslaggevende beslissingen van de arbitrage.”

De gevierde man in De Zilk is oprecht. ,,Ik zou liegen als ik zou ontkennen dat ik niet kijk naar het aantal doelpunten. Ik ben aanvaller en dan is het maken van doelpunten nu eenmaal jouw taak. Maar bovenal gaat het mij om het team en ook dat is geen leugen. Dit Koudekerk kan echt meedoen, maar het gaat niet vanzelf. Dat is gebleken tegen Van Nispen.”

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Roosenbrand, De Schepper, Van Rijswijk, De Herdt, De Groot, Schmand, Van Veen, Bakker, Van Velzen, Bons.

Foto’s: met dank aan Koudekerk

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read