maandag, mei 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseOnherkenbaar Koudekerk kan kampioensfeest Nieuwkoop niet uitstellen

Onherkenbaar Koudekerk kan kampioensfeest Nieuwkoop niet uitstellen

-

Derde klasse A (zaterdag) – Om het behalen van een periodetitel in eigen hand te houden moest de ploeg van trainer Jarno Verweij een positief resultaat halen tegen koploper Nieuwkoop. Voor de gasten lonkte het tweede feestje in vier dagen tijd, na de behalen van de districtsbeker kon bij winst de dubbel worden gepakt. Op een, voor een kampioenswedstrijd, matig gevuld sportpark had de thuisploeg vanaf de eerste minuut niets te vertellen en verloor uiteindelijk met 0-3. Feest voor het ene team, berusting bij het andere team.
Onder toeziend oog van een uitpuilende perstribune begon de gastheer met vijf man achterop, de bedoeling is dan dat de backs hoog gaan staan maar dat kwam er in het eerste bedrijf niet helemaal uit. De kersverse bekerwinnaar had constant een overtal, kon het balletje rustig rond laten gaan in tegenstelling tot het spel van de tegenstander.
Onrustig, niet fijn voelend in het gehanteerde systeem en drie keer de bal naar de juiste kleur spelen leek een onmogelijke opgave. We doen hier echter Nieuwkoop wel te kort; een uitstekende ploeg met een sterke as en dito voetballers aan de zijkanten. Illustrerend voor de machteloosheid bij de Koudekerkers was het spel van Wessel Bakker in de beginfase, een aantal ingeleverde ballen door het centrum bracht gevaar en het wachten was eigenlijk op een doelpunt.
Die viel uiteindelijk pas na een halfuur spelen. Dave Verhage was het eindstation van een aanval over diverse schijven. Voor de openingstreffer waren er al genoeg kansen, maar of het vizier stond niet op scherp of er was Roy Dorrepaal (foto), de man van de wedstrijd aan de kant van de thuisploeg. Vlak voor rust dan eindelijk het eerste gevaar aan de kant van de Gruttolaanbewoners, een doorkopbal van Mike van Velzen belandde bij Bakker met een hoekschop tot gevolg. Een minimaal verschil bij rust, de ene ploeg hield de andere ploeg in leven en niets leek nog onmogelijk.

Verweij wisselde wat aanvallender, maar alle goede bedoelingen ten spijt was er maar een ploeg die recht had op de overwinning. Vlak na rust was Ricardo van Rijswijk op de doellijn de reddende engel op een inzet van Thijs van der Zon maar dit was uitstel van executie. Binnen het kwartier was het Verhage met zijn tweede van de middag, na een prima aanval over de linkerkant.
Op het uur een pass van de ijverige, maar vaak vastlopende Sem van Aalst op invaller Mitchell Bons maar die poging van afstand kwam naast het doel terecht. Niet veel later een uitstekende vrije trap van Van Aalst maar de tot dan toe werkloze doelman Thomas Boekestein met een dito redding. Mocht dit al een aanzet zijn tot een offensiefje, halverwege de tweede helft viel de wedstrijd definitief in het slot en opnieuw begon deze aanval over de linkerkant.
De voorzet van tweevoudig doelpuntenmaker Verhage werd door Van der Zon op waarde geschat. De wedstrijd was gespeeld, het enige noemenswaardige was nog een overtreding van de ene nummer 14, invaller Akke Penin op de andere nummer 14, invaller Hamza Elmaraije met een strafschop tot gevolg. De ongeschreven regel dat het “slachtoffer” nooit een penalty moet nemen bleek maar weer eens, al gaan de credits in deze zeker ook naar Dorrepaal.
Trainer Verweij was na afloop teleurgesteld maar ook realistisch. ,,We verliezen vandaag van een uitstekende tegenstander, felicitaties zijn zeker op zijn plaats. Kijkend naar ons eigen team, wij hebben niet gebracht wat we over het algemeen wel kunnen brengen en dat is jammer. Een periodetitel zou een beloning zijn voor een prima seizoen, de focus gaat op volgende week en dan zien we na de wedstrijd wel waar we staan.”
Het veld was na het laatste fluitsignaal het decor van feestvierende spelers en supporters van het andere Oranje. De terechte kampioen, zo spelend als zaterdagmiddag gaat deze ploeg zich ook uitstekend manifesteren een klasse hoger. De verliezende ploeg kan bij winst volgende week op het reeds uitgespeelde SCW (spelen nacompetitie, AK) en puntenverlies van DWO (lastige uitwedstrijd bij het op stoom geraakte VVSB, AK) een vervangende periode overnemen. Dat zou een prestatie van formaat zijn, als debutant moeiteloos mee kunnen een klasse hoger geeft aan hoe sterk de vierde klasse wel niet is.
Het geeft ook aan dat Koudekerk kan terugkijken op een prima seizoen, zeker na de wat moeizame eerste periode. Dit verslag mag dan niet al te positief zijn over de wedstrijd tegen kampioen Nieuwkoop, maar dat illustreert absoluut niet het gehele seizoen. Een compliment is dan zeker ook op zijn plaats, het seizoen krijgt wellicht nog een leuk toetje en daar zijn wij dan uiteraard ook bij aanwezig.
Koudekerk – Nieuwkoop 0-3 (0-1) 32. Verhage 0-1, 56. Verhage 0-2, Van der Zon 0-3.
Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, F. Roosenbrand (Pennin), De Boer, De Schepper (O. Bakker), Van Rijswijk (Van Veen), De Groot, Cetinkaya (Van der Zwet), Van Velzen, Van Aalst, J. Roosenbrand, W. Bakker (Bons).
Opstelling Nieuwkoop: Boekestein, Pouw, Boelee (Elmaraije), Meertens, Verhage (Chourak), Verweij (Simmerman), Van der Zon, Van der Hoorn (Vork), Vijfhuizen, Van der Haak, Voorend (Esselink).

Must Read