donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseOnherkenbaar Koudekerk verspeelt kans op tweede periode (plus nababbel)

Onherkenbaar Koudekerk verspeelt kans op tweede periode (plus nababbel)

-

Derde klasse A (zaterdag)- De hele week had trainer Jarno Verweij met zijn staf de spelers van Koudekerk geprepareerd op de kwaliteiten en de speelwijze van Blauw Zwart. Er stond namelijk een periodetitel op het spel. Toen de stofwolken van de arena waren neergedaald, stond er een 4-1 uitslag op het scorebord, over en uit vanuit Koudekerks perspectief.

Binnen een minuut na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Manuel Uijttewaal kon Blauw Zwart al juichen. De eerste aanval na de aftrap loonde namelijk: de behendige linksbuiten Iliass Assaban werd de diepte in gestuurd, vond met een bekeken schuiver de verre hoek van keeper Roy Dorrepaal: 1-0.

Wassenaar ontplofte en de bezoekers uit Koudekerk stonden verbaasd naar elkaar te kijken. Vanaf dat moment kon je zien dat Koudekerk niet in het gebruikelijke ritme kwam. Het was lastig voor de bezoekers om de ruimte te vinden tussen de linies van Blauw Zwart. Dat had te maken met de goede positionering van de ploeg, de omstandigheden (de bezoekers hadden zichtbaar moeite met het grasveld) en de vorm van de dag. Die vorm was deze zaterdag ver te zoeken bij de spelers van Koudekerk. De scheidsrechter liet veel doorgaan en dat kwam het tempo in de wedstrijd ten goede al zorgde het ook voor momenten van onbegrip. Na vijftien minuten waren er nog weinig echt hachelijke momenten ontstaan voor de beide doelen. Het zonnetje dat lekker scheen, vergoedde veel.

Na het eerste kwartier begon de wedstrijd wat meer los te komen en kregen onder andere Olaf Bakker aan Koudekerkse kant en Bram Smit aan Wassenaarse zijde mogelijkheden. Bij zo’n situatie appelleerde men aan Koudekerkse kant voor een strafschop bij een actie van Bakker maar de leidsman wuifde het moment weg. Vlak daarna sloeg de ploeg van Alan Campfens genadeloos toe, wederom via de linkerkant en Assaban. Diens voorzet werd keurig binnengeschoten door Kaj Kronenburg en zo zat Blauw Zwart op rozen met een 2-0 stand. Wat de bezoekers niet hielp was dat spelmaker Sem van Aalst al vroeg de strijd moest staken in verband met een blessure.

Voor de thee kwam Bakker nog een keer goed door, diens puike voorzet werd vol op de pantoffel genomen door Mike van Velzen maar het schot werd geblokkeerd door een Wassenaarse verdediger. Voordat de krijgers aan de thee konden, was er eerst nog een technisch hoogstandje van Assaban en tot overmaat van ramp voor de bezoekers lag de 3-0 er ook nog in. De lange spits Bastiaan Hendriksen schatte een voorzet op waarde en de thuisploeg ging met een comfortabel gevoel de kleedkamer in.

Trainer Verweij wisselde in de rust de beide backs (de geblesseerde linksback Martijn de Boer en rechtsback Daan van der Zwet), bracht een ander centraal duo met Sidney de Schepper en Jorin Roosenbrand. Ricardo van Rijswijk en Fabian Roosenbrand
moesten met hun loopvermogen vanaf de flanken voor ondersteuning bij de aanvallen zorgen. Olaf Bakker kwam dichter bij Mike van Velzen in het centrum te spelen.

Binnen een minuut na het fluitsignaal voor de tweede helft ‘klutste’ Yvar de Groot de bal achter doelman Danny Zwaan en er gloorde weer hoop in de Koudekerkse harten. Diezelfde Zwaan voorkwam niet lang daarna met een mooie save een doelpunt van Bakker, een tweede treffer voor de bezoekers had de wedstrijd een impuls kunnen geven. In het restant van de tweede helft mocht met name de ploeg van Verweij diverse keren in de handjes knijpen dat Blauw Zwart een aantal grote kansen niet in doelpunten wist om te zetten tot verbazing en frustratie van trainer Campfens.

Uiteindelijk kopte Dunke Lagerberg de 4-1 binnen uit een ingestudeerde vrije trap en kwam de wedstrijd ten einde met een verdiende en ruime overwinning voor Blauw Zwart. Voor Koudekerk is het uithuilen en opnieuw beginnen, te beginnen volgende week thuis tegen FC Oegstgeest.

Blauw Zwart-Koudekerk 4-1 (3-0).  Assaban 1-0, Kronenburg 2-0, Hendriksen 3-0, De Groot 3-1, Lagerberg 4-1.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal; F. Roosenbrand; Van Rijswijk; Schmand; De Groot (Kastelijn); De Boer (J. Roosenbrand); Van Velzen; Van Aalst (Centinkaya; W. Bakker); Bons; Van Der Zwet (De Schepper); O. Bakker.

Beluister hier nog interviews van Peter Fase van mediapartner Studio Alphen met trainer Jarno Verweij en doelpuntenmaker Yvar de Groot.