donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdagDerde klasseOorwassing voor spartelend Sporting Leiden

Oorwassing voor spartelend Sporting Leiden

-

Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden kreeg het ‘uitgespeelde’ Blauw Zwart op bezoek. Hoewel de ploeg uit Wassenaar al een periodetitel op zak heeft en het kampioenschap niet meer binnen bereik was, walste de ploeg van Alan Campfens met 1-7 over de Leidenaren heen. De Morsclub vecht daarentegen nog tegen rechtstreekse degradatie, maar heeft na speeldag 25 nog een minimale marge over ten opzichte van Stompwijk’92.

Al vroeg was duidelijk dat de bezoekers qua teamspel het overwicht hadden. De eerste tien minuten oogde het spel van Sporting Leiden rommelig. Sven Glasbergen van de thuisploeg had in de beginfase nog een aardige individuele actie in huis, maar liep zich al snel vast. De formatie van Ronald Mink senior leek zich goed bewust van het belang wat op het spel stond en gaf aanvankelijk weinig weg, maar creëerde verder ook niets.

Na een kwartier spelen begon het lot toe te slaan. De Leidenaren wilden te mooi uitverdedigen en Ilias Assabban zag zijn kans. Hij onderschepte vliegensvlug de bal en kroop door twee man heen, maar werd daarbij geraakt. Een strafschop was het gevolg en Bastiaan Hendriksen zette Blauw Zwart op voorsprong. Een onterecht besluit volgens Jeroen van Egmond. ,,De eerste helft verliep nog niet zo slecht. We kwamen door een dubieuze pingel op achterstand, maar wij liepen dat op slag van rust weer goed in.”

Een minuut of twintig later viel de 0-2. Na een voorzet op maat van Bram Smit knikte opnieuw Hendriksen binnen. Een monsterscore leek in de maak, maar de aansluitingstreffer kon niet op een beter moment vallen. Uit een vrije trap kopte Jordy Heemskerk voor de Leidenaren raak en was het zo goed als gelijk tijd voor de thee. Van Egmond: ,,Wat ons betreft nog niets aan de hand. 1-2 is te overbruggen en wij waren ons bewust van de noodzaak om niet te verliezen.”

Al vrij vroeg in de tweede helft viel Joeri Devilee geblesseerd uit. Elroy Lammers was zijn vervanger. Opvallend genoeg mopperde Lammers dat hij na zijn korte warming-up al gelijk het veld in moest. Vijf minuten na dit moment verzilverde Hendriksen zijn hattrick. Na een hoge voorzet verraste hij de Leidse doelman Raymond Meijers met een kopbal over hem heen. Vervolgens volgde wel een heel teleurstellend moment in de wedstrijd. De al mopperend ingevallen Lammers pakte kort na zijn invalbeurt twee keer geel (dus een rode kaart) en kon gelijk weer vertrekken.

De tien van Sporting probeerde het toen over een wat meer fysieke boeg, maar tevergeefs. De ploeg uit Wassenaar wilde blijkbaar met het oog op de nacompetitie aan zelfvertrouwen in hun scorend vermogen werken en denderden door. De Leidenaren werden volledig uit elkaar gespeeld en al snel viel de 1-4. Xander Vredenbregt kwam vanuit de rechtsbackpositie pijlsnel op en Assabban benutte zijn assist.

Er kwamen nog genoeg kansen voor de bezoekers en rond minuut tachtig trof Blauw Zwart opnieuw doel door Bram Smit. De 1-6 kwam weer van de voet van Assabban en het laatste doelpunt van de wedstrijd betekende de vierde voor Hendriksen en maakte de afgang voor Sporting Leiden compleet. De Morschclub mag van geluk spreken dat hun degradatieconcurrent Stompwijk ’92 slechts een punt pakte waardoor Sporting Leiden het behalen van de nacompetitie nog steeds in eigen hand heeft.

Een verslagen van Egmond na afloop: ,,Veel zit tegen hoor de laatste tijd. Jongens gaan of willen weg. Het vertrek van Huig Jan Heeringa (de sinds een tijdje terug weggestuurde trainer van de Leidenaren) had voor mij niet gehoeven, maar de club hoopte hierdoor een schokeffect teweeg te brengen hetgeen zeker vandaag niet te merken was. Gelukkig dat Ronald weer voor de groep is gaan staan, maar voor hem is dit ook zuur natuurlijk. Alles moet nu gaan gebeuren in de laatste wedstrijd tegen RKDES. Als we die winnen spelen we ieder geval nacompetitie.”

Sporting Leiden – Blauw Zwart 1-7 (1-2). 16. Hendriksen 0-1, 38. Hendriksen 0-2, 43. Heemskerk 1-2 55. Hendriksen 1-3, 76. Assabban 1-4 81. Smit 1-5 83. Assabban 1-6, 84. Hendriksen 1-7.

Opstelling Sporting Leiden: Meijers, Heemskerk, Van Egmond, Mink, Glasbergen (65. Kloos), Van Leeuwen, Beijersbergen, Siebert, Ijssel de Schepper (71. Du Prie), Devilee (49. Lammers), Lardee (65, Kamphues).

Opstelling Blauw Zwart: Zwaan, Den Hollander (46. Lagerberg), Abbach, Vosse, Van der Does, Theil, Smit, Vredenbregt, Hendriksen (88. Van de Riet), Westgeest (88. Ralph de Jong), Assabban.

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read