HomeZaterdagDerde klasseRaymond Meijers voelt zich bestolen met Sporting Leiden

Raymond Meijers voelt zich bestolen met Sporting Leiden

-

Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden kon het niet bolwerken bij titelkandidaat Nieuwkoop. Het werd 3-1 in het nadeel van de ploeg van Huig Jan Heeringa, maar volgens doelman Raymond Meijers had de middag anders en plezieriger kunnen verlopen. ,,Zelfs de mensen van Nieuwkoop vonden het een belachelijke rode kaart voor mij vanwege een vermeende handsbal buiten de zestien. Honderd procent, die bal kwam tegen mijn borst. Nogal bepalend als je zo vroeg al met tien man verder moet.”

Sporting startte voortvarend en al binnen een paar minuten raakte Soufiane Boukhidous de paal. Ook Ronald Mink werd gevaarlijk, vanuit de kluts ging de bal niet ver over. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong via Robin Voorend. Hij profiteerde van desorganisatie bij de Leidenaren. In minuut 13 was het evenwel weer gelijk. Dilano Lardee haalde uit en de doelman van de Nieuwkopers had het nakijken. De doelpuntenmaker kon sowieso terugkijken op een prima wedstrijd, maar dan vooral als doelman na het vertrek van Meijers.

De eerste doelman. ,,Zij speelden vaak de lange bal achter onze defensie en ik moest zo een paar keer optreden en er op tijd uitkomen. Dat ging prima, want ik ben voetballer geweest en dan weet je hoe je bepaalde situaties moet oplossen en inschatten. Op een zeker moment kwam ik uit en beroerde de bal. Het thuispubliek schreeuwde om hands en de scheidsrechter ging daar in mee. Ik geef scheidsrechters niet vaak de schuld van een nederlaag, maar deze man nam een verkeerd besluit en was sowieso heel warrig in zijn fluiten. Tja, en dan sta je na een kwartier met tien man en toen moest Dilano op het doel. Hij deed het prima en daar geven we hem een groot compliment voor. Maar voor ons was deze wedstrijd wel verziekt. Treurig als je dan na afloop moet horen dat het een verkeerde beslissing was, zelfs van de tegenstander.”

De Leidse ploeg werkte zich en slag in de rondte en hield betrekkelijk eenvoudig stand. Helaas voor de bezoekers kwam er nog meer kommer en kwel op het pad. Jim Pracht kon niet verder na ruim een half uur en werd vervangen door Mike Siebert. Nieuwkoop kon echter geen potten breken en zo stond het halverwege 1-1.

Ook na de pauze wankelde Sporting nauwelijks, maar na twaalf minuten scoorde spits Voorend op fraaie wijze zijn tweede doelpunt van de middag. Ook nu bleef de lager geklasseerde ploeg geloven in een resultaat en een vrije trap ging niet ver naast voor de 2-2. Pas in de zesde minuut van de extra tijd was het over en uit voor Heeringa en de zijnen. Dave Verhage was de maker van de 3-1.

Opnieuw Meijers: ,,Een dapper resultaat wat mij betreft. We hadden links en rechts nogal wat pijntjes, maar iedereen beet op de tanden. Dat is ook Sporting. Ik geloof er ook in dat we een positief resultaat hadden kunnen pakken als het 11 tegen 11 was gebleven. Veel beslissingen vielen uit in ons nadeel en dan wordt het een lastig verhaal. We hebben ons niet laten slachten en we zijn een eenheid gebleven. De bereidheid is sowieso groot om in de derde klasse te blijven. De club heeft een visie voor de toekomst en daar hoort de vierde klasse niet in thuis. De rust komt ons nu even goed uit, want zoals ik al zei hebben we de nodige lichamelijke kwaaltjes. Ik ben trots op het team, maar ik blijf erbij dat we nu echt zwaar benadeeld zijn. Er zouden ook beelden zijn van mijn zogeheten handsbal. Daaruit zou blijken dat het inderdaad mijn buik was. Nieuwkoop wil ons helpen als het voorkomt, dat zegt toch wel genoeg.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Meijers, Pracht, Heemskerk, Van Egmond, Te Hennepe, Van der Meel, Mink, Lardee, IJssel de Schepper, Boukhidous, Beijersbergen.

Note redactie, 12-02, 20:00> beelden inmiddels gezien, geen sprake van hands!!!