vrijdag, mei 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRick de Haan (Stompwijk'92): ,,Lekkere revanche op AVV Alphen"

Rick de Haan (Stompwijk’92): ,,Lekkere revanche op AVV Alphen”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op 5 november van het vorige jaar ging Stompwijk’92 op eigen veld nog hard onderuit tegen AVV Alphen. Bijna een half jaar later hangt de vlag er geheel anders bij voor de ploeg van Erik van Manen. In Alphen werd het maar liefst 0-4 en daardoor is AVV zo ongeveer wel gezien voor de derde klasse. Stompwijk’92 heeft nog volop vertrouwen dat het goed kan komen via de nacompetitie.

Middenvelder Rick de Haan was opgetogen na de ruime zege tegen de nummer voorlaatst. ,,Bij winst zouden we hen op grote afstand zetten en we wilden tevens werken aan eerherstel na de eerder geleden nederlaag. Dat is gelukt en eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht voor ons in deze wedstrijd. We waren de bovenliggende partij en hadden na vijftien minuten al vier kansen gehad. Daarvan gingen er twee in en dan weet je dat je makkelijker gaat ballen. In een korte fase voor rust deden zij even mee, maar na de 0-3 kort voor rust was het wel gespeeld.”

Van Manen drong er bij zijn ploeg wel op aan om scherp te blijven en niet te denken dat er al gewonnen was. ,,Vorige week stonden wij met 0-3 achter tegen DWO, maar kwamen we nog terug tot 2-3. Dus met dat gegeven in ons achterhoofd bleven we waakzaam, maar zij bleken eigenlijk niet bij machte om gevaarlijk te worden. Zij moeten het vooral hebben van twee snelle aanvallers, maar die hebben we kunnen elimineren. De 0-4 was de kers op de taart en zo konden we het eenvoudig uit spelen.”

SCW won van Van Nispen en blijft vooralsnog Stompwijk’92 net voor op de ranglijst. ,,Die ploeg moeten we hoe dan ook passeren om nacompetitievoetbal af te dwingen. We zijn echter ook op jacht naar Sporting Leiden. Daar spelen we volgende week tegen en bij winst is het verschil nog maar twee puntjes. We hebben voldoende perspectief om de dans nog te ontspringen.”

Geruime tijd leek Stompwijk’92 een zekere degradant, maar het tij keerde. ,,In onze groep is niets veranderd. Het was al een hechte groep en dat zijn we gebleven. Natuurlijk hadden we na weer een verliespartij altijd even de smoor in, maar we gingen onverdroten weer verder en op een zeker moment zijn de resultaten gekomen. Daarmee kwam het geloof terug en nu hebben we weer uitzicht op een betere positie.”

De Haan kon bijna niet meedoen tegen AVV Alphen. ,,Ik was wat ziekjes, maar ik ben niet zo van het afzeggen en besloot het gewoon te proberen. Misschien was ik minder energiek dan anders, maar ik hoefde ook niet heel diep te gaan dit keer. In de rust zat ik er wat witjes bij, maar al met al ging het wel. Gelukkig is de groep verder fit en dat is anders geweest. Wat dat betreft zijn we klaar voor de finale van de competitie.”

AVV Alphen- Stompwijk’92 0-4 (0-3). 11. Korte 0-1, 17. Ammerlaan 0-2, 43. Ammerlaan 0-3, 86. Van Boggelen.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Van de Arend, Van Veen, Kemna, Knijff, Van Santen, De Haan, Van der Salm, Van Bemmelen, Korte, Ammerlaan.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read