maandag, mei 6, 2024
HomeZaterdagDerde klasseROAC beleeft “A Walk In The (Hertogs)park” (plus nababbel)

ROAC beleeft “A Walk In The (Hertogs)park” (plus nababbel)

-

Derde klasse (zondag)- Met een monsterscore van 8-0 heeft ROAC de tegenstander AFC Quick 1890 uit Amersfoort huiswaarts gestuurd. Een score die absoluut recht deed aan de verhoudingen op het veld. Sterker nog, de score in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen had voor de equipe van trainer Bart Jansen nog hoger uit kunnen vallen.

AFC Quick 1890 verloor de eerste wedstrijd met 6-0 van AVV Swift. Wat de waarde van deze uitslag zou betekenen voor de verhoudingen tussen beide teams deze middag zou snel duidelijk worden. Al in de eerste minuut kon ROAC de score openen. Jim van der Meer stuurde Bart Hogenboom weg. Hogenboom, veel sneller dan zijn directe tegenstander, kon alleen op de keeper afgaan. Zijn schot ging echter voorlangs.

De Rippers kregen alle ruimte van de bezoekers om het balletje rond te laten gaan en op te komen vanaf de zijkanten. Loek van As kreeg in de eerste helft alle ruimte om vanaf de linkerkant op te komen en voorzetten af te leveren en zo gevaar te stichten. Yoek Bentvelzen kreeg zo’n afgemeten voorzet bij de eerste paal voor zijn voeten maar een voet van een verdediger voorkwam de treffer. Die zou uiteindelijk alsnog snel vallen. Een hoekschop van Thijs van Seggelen belandde binnen de vijf meter op het hoofd van Wessel van der Poel, die doelman Niels Hannissen kansloos liet.

Van Seggelen kreeg zo’n goede voorzet van Van As op het hoofd maar zijn kopbal ging over de Amerfoortse goal. Een minuut later zou de geroutineerde regisseur wederom een assist afleveren die met het hoofd door Bentvelzen tot doelpunt werd gepromoveerd.

Een droge knal van afstand van Jay Koek zorgde voor de 3-0 waarna Bart Hogenboom twee grote kansen kreeg om ook zijn naam op het scoreformulier te zetten. Maar zijn kopbal na (wederom) een goede voorzet van Van As was een simpele prooi voor de keeper en kort daarna kwam hij net te kort om een voorzet van Van Seggelen binnen te werken.

Joost van der Geest, koud in het veld ingevallen voor de geblesseerde Matty van Benten kon met zijn eerste balcontact het net laten bollen maar helaas voor de invaller ging dit feest niet door. Er was geen kermis in Rijpwetering maar op het Hertogpark had het veel weg van een schiettent. Koek, Van der Pouw Kraan en Van Seggelen konden het kwartet volbrengen maar uiteindelijk lukte dat Bentvelzen op slag van rust wel met wellicht de fraaiste treffer van deze middag na een prachtige combinatie tussen Van Seggelen en Bentvelzen. Derhalve een 4-0 ruststand in Rijpwetering. Een weelde!

Na rust was ROAC allerminst van plan gas terug te nemen en ging het gewoon verder waar het de hele wedstrijd al mee bezig was. Het had een kleine tien minuten nodig om de score verder uit te bouwen. De bal werd na een afgeslagen corner ingebracht en invaller Sam van der Geest wist de buitenspelval te omzeilen en middels een achterwaartse kopbal werd de arme Amersfoortse doelman gepasseerd. Hierna brak er een fase van wat nonchalance aan en stokte de doelpuntenproductie eventjes.

Vrij voor de goalie was het allereerst Hogenboom die niet profiteerde. Diezelfde Hogenboom bood Van Seggelen een uitgelezen kans vrij voor de keeper. Maar zijn schot was iets te hoog gemikt en schampte de lat en verdween hoog over het hok. AFC Quick 1890 kreeg ook nog wat mogelijkheden. Mogelijkheden want van kansen was niet echt sprake. Daarvoor was de tegenstand toch echt te zwak. De keeperskleding van Tijn van der Geest zou wat dat betreft prima uit de wastas gehouden kunnen worden. Vies zou het deze middag toch echt niet worden.

In de slotfase werd het publiek buiten het aanwezige zonnetje alsnog getrakteerd op een trio goals. Arbiter Gangadien legde de bal op de stip na een handsbal van een Amersfoortse verdediger. De 11 metertrap was een koud kunstje voor Van Seggelen. De wedstrijdbal zou uiteindelijk in het bezit komen van Bentvelzen. Na een goede loopactie wist hij oog in oog met de keeper zijn hattrick te completeren. Het slotakkoord was voor Van Seggelen. Zijn schot van buiten de zestien verdween strak in de hoek van het doel.

Zo werd het uiteindelijk een meer dan afgetekende 8-0 overwinning van ROAC die vanaf minuut één de tegenstander bij de strot greep en niet meer losliet. Een mooie opsteker na het verlies vorige week tegen Sporting’70. Volgende week wacht de ontmoeting tegen AFC TABA. De van oorsprong club van Amsterdamse tabakshandelaren zullen van een ander kaliber zijn dan de bezoekers uit Amersfoort vandaag maar na dit resultaat zal er toch met enig vertrouwen afgereisd gaan worden naar de hoofdstad. We moeten diep de geschiedenisboeken in voor een dergelijke grote zege van de paarsen.

Opstelling ROAC: Tijn van der Geest, Van Benten (33. Joost van der Geest), Voere, Koek (72. Strijk), Van Seggelen, Van der Poel, Hogenboom (72. Wortman), Van As (72. Helvensteyn), Bentvelzen, Van der Pouw Kraan (46. Sam van der Geest).

Beluister hier nog de nababbel van Wim Masmeijer met drievoudig doelpuntenmaker Yoek Bentvelzen:

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..