woensdag, juni 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseROAC laat APWC  een poepie ruiken: 5-0

ROAC laat APWC  een poepie ruiken: 5-0

-

Derde klasse C (zondag)- Van tevoren zou bijna iedereen een 1 op het toto-formulier hebben ingevuld, aangezien de tegenstander met één schamel puntje onderaan stond en ROAC met een goed gevoel aan de start verscheen na de knappe zege van vorige week op de toenmalige koploper Swift. Het laatste spoortje twijfel verdween ’s ochtends toen consul Perry Veilbrief in al zijn wijsheid besloot om het hoofdveld af te keuren en de wedstrijd op het paar maanden oude kunstgrasveld te laten plaatsvinden. Evenals in de twee vorige wedstrijden op dit veld behield de thuisclub ook ditmaal de drie punten in Rijpwetering.

Toch zag het er in het eerste half uur niet naar uit dat er zo’n grote uitslag als eindstand op het scorebord zou komen te staan. Doelman Tijn van der Geest moest een paar keer knap redding brengen op een paar afstandsschoten. In tegenstelling tot het politieke landschap in Nederland zocht de thuisclub vaak de linkerkant op om gevaar te stichten. Matty van Benten was met een schot tegen de binnenkant paal dicht bij de openingstreffer. Het keerpunt in de wedstrijd was de 1-0 van Wessel van der Poel, die een vrije trap van Loek van As net voldoende met zijn hoofd schampte en zo scoorde. Sam van der Geest scoorde een paar minuten later eveneens met een kopbal uit een voorzet van Thijs van Seggelen 2-0. Het “Ripse kwartiertje” werd in stijl afgesloten met een beauty van wederom Van der Geest.

,,Ik zag in een flits dat de keeper iets te ver voor zijn goal stond en kon de bal van buiten de zestien diagonaal in de verste kruising draaien en daarmee was de wedstrijd ook wel beslist. Ik kom terug van een ernstige blessure, maar kon gelukkig de hele voorbereiding vanaf de start meemaken en ondanks wat kleine tegenslagen in het begin kan ik nu weer helemaal vrijuit spelen. Het is denk ik geen toeval dat wij tot nu toe alle wedstrijden op het kunstgras gewonnen hebben, er zit veel voetbal in ons team en eigenlijk gaan we steeds makkelijker voetballen. Het helpt uiteraard ook dat we de laatste weken goede resultaten boeken en meer zelfvertrouwen opdoen. We krijgen nog twee wedstrijden tot de winterstop die op papier te doen zijn, maar we moeten niemand onderschatten en hard blijven werken”, aldus de sympathieke spelverdeler.

De paarshemden wilden niets aan het toeval overlaten en kwamen in witte shirts uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Bart Jansen liet er na de pauze geen kunstgras over groeien, want alleen door prima ingrijpen van de Amersfoortse keeper op schoten van Van Seggelen en Bart Hogenboom hielden de bezoekers nog een beetje hoop.

Twintig minuten na rust gaf Yoek Bentvelzen een waarschuwing af met een bal tegen de paal. Even later kon Hogenboom alleen middels een overtreding worden gestopt na een fraaie slalom en Van Seggelen benutte de strafschop 4-0. De 5-0 van Van Seggelen kon wedijveren met de goal van Van der Geest. Hij kreeg de bal schuin voor het doel en met een fluwelen touch draaide hij de bal in de verste hoek. Van der Geest en Van Seggelen hadden beiden nog een hattrick kunnen maken, waarbij de poeier van laatstgenoemde op de lat een beter lot had verdiend. APWC droop teleurgesteld af en hoogstwaarschijnlijk zal de sponsor Pizza Punt meerdere spelers op bezoek krijgen.

Een maand geleden werd Amersfoort uitgeroepen tot de beste stad in Europa om in te wonen, daar zal voetbal niet een belangrijk criteria in zijn geweest, want er is geen betaald voetbalclub meer en dat voor een stad met 160.000 inwoners. De Amersfoort Paars-Wit Combinatie deelde vanmiddag ook mee in de voetbalmalaise.

Volgende week hoeven de Rippers niet ver te reizen, want dan staat de wedstrijd tegen het laaggeplaatste DIOS uit Nieuw-Vennep op het programma en hopelijk wordt dan de opmars verder voortgezet.

ROAC-APWC 5-0 (3-0). 30. Van der Poel 1-0, 34. Sam van der Geest 2-0, 37. Sam van der Geest 3-0, 65. Van Seggelen 4-0, 67. Van Seggelen 5-0. Scheidsrechter: Brouwer

Basisopstelling ROAC: Tijn van der Geest, Van der Meer, Van Benten, Boere, Sam van der Geest, Van Seggelen, Van der Poel, Hogenboom, Van As, Bentvelzen, Koek.

Foto’s: Jan van der Lubbe (uitgebreide reportage volgt!)

Must Read