zaterdag, april 20, 2024
HomeFotoreportageDCG duwt worstelend ROAC dieper in de zorgen (plus fotoreportage)

DCG duwt worstelend ROAC dieper in de zorgen (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse B (West 1)- Uit de laatste acht wedstrijden peurde ROAC één puntje en wel tegen het zwakke KDO. In Rijpwetering hoopte men voor het eerst sinds 20 november (!) weer eens de volle buit te pakken. Het Amsterdamse DCG zou dan het slachtoffer moeten worden. Opnieuw ging de tegenstander er echter met de punten vandoor en stapte ROAC met lege handen en een 1-3 nederlaag van het veld.

,,We hebben een paar keer achter elkaar verloren en missen dat stukje zelfvertrouwen. Je scoort te weinig, krijgt ze gemakkelijk tegen en dan sta je in de eerste minuut al gelijk achter door een ongelukkig moment van Dammes (van der Poel). Het overkomt de normaal zo betrouwbare sluitpost en net op een moment dat je het eigenlijk niet kan hebben”, aldus de nuchtere en realistische  analyse van Thijs van Seggelen na afloop.

De aanvaller doelt op de black out van Van der Poel die de bal precies voor de voeten van Anass Behammouch wierp, die het buitenkansje niet liet liggen. Opnieuw moesten de Rippers een achterstand proberen weg te poetsen. Het toch al wankele zelfvertrouwen kreeg nog eens een extra knauw toen er nog geen twintig minuten waren gespeeld. Ismael Bouhalmoul passeerde schijnbaar achteloos een drietal spelers van ROAC en ramde het leer tegen het dak van het doel.

ROAC bleek aangeslagen en voetbalde zielloos en met te weinig energie om het DCG moeilijk te maken. De Amsterdammers controleerden de wedstrijd simpel zonder zelf te imponeren. Het gevaarlijkste moment van de thuisploeg kwam van de voet van Van Seggelen die een vrije trap richting de kruising krulde. Doelman Marcel Ons bewees zijn klasse door het leer uit het doel te tikken. Aan de 0-2 ruststand viel weinig af te dingen en de zege van DCG leek al een zekerheidje.

Een opportunistisch spelend ROAC bracht de gasten in het tweede deel van de wedstrijd toch nog aan het wankelen. Van Seggelen: ,,We waren in de tweede helft heer en meester, maar speelden uiteindelijk te veel de lange bal en te veel door de lucht. Meer combineren en meer over de grond was wellicht effectiever geweest. Er stonden een paar van die lange gasten achterin die  wel raad wisten met de ballen die we hoog in de pot gooiden. Toch had het gekund, zeker  na die lekkere goal van Djimmy Wagter. We geloofden er in, maar zoals zo vaak dit seizoen viel die bal steeds niet goed voor ons.”

De aansluitingstreffer was inderdaad fraai te noemen. Uit een afgeslagen corner nam Wagter het leer in een keer op zijn slof die in de uiterste hoek verdween. DCG had het moeilijk en kwam zelf totaal niet meer aan aanvllen toe ondanks de ruimte die ROAC weggaf. Van Seggelen nog eens: ,,Opportunisme genoeg bij ons, maar aan creativiteit ontbrak het. Ja en dan kun je eigenlijk wachten op het moment dat zij wel toeslaan. Jammer dit verlies, maar het seizoen is nog niet over.”

ROAC staat op een positie die deelname aan de nacompetitie om degradatie te vermijden betekent. Van Seggelen tot slot: ,,Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen en theoretisch kunnen we nog 21 punten halen. We moeten op de achtste plek zien te eindigen. Het kan. De sfeer is goed en we werken het snot voor de ogen voor elkaar. Volgende week een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. Eens moet het ons gaan mee zitten.”

SO Soest is volgende week gastheer voor ROAC. Hopelijk voor de met een bus meegereisde supporters gaan de punten dan  mee naar Rijpwetering.

ROAC-DCG 1-3 (0-2). 2. Benhammouch 0-1, 18. Bouhalmoul 0-2, 54. Wagter 1-2, 90. El Barjiji 1-3.

Basisopstelling ROAC: Dammes van der Poel, Boere, Koek, Heemskerk, Van As, Van Seggelen, Wessel van der Popel, Hogenboom, Van Klink, De Jong, Wagter.

Basisopstelling DCG: Ons, De Graaf, Haddadi, Benhammouch, Hajoui-el Jaafari, Bouhalhoul, Looijen, El Guermiti, Khlou, Imasogie, Fayek.

Foto’s: Eric van der Wijngaard

Beluister hier nog een interview met ROAC trainer Bart Jansen (met dank aan Theo Leliveld).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read