maandag, december 4, 2023
HomeDerde klasseROAC (zo)ROAC scoort twee keer, parkeert de bus voor het doel en wint!

ROAC scoort twee keer, parkeert de bus voor het doel en wint!

-

Tweede klasse B (zondag) – ,,Thuis met 0-2 van Sporting’70 verloren en dan hier uit met 1-2 van ze winnen in een pot waar bij ons alles goed stond, daar hebben we na afloop zeker met elkaar op de vaste plek na een busreis het glas op geheven. Maar we moeten het per wedstrijd blijven bekijken. Want na de 0-2 voorsprong werd het met 1-2 kort voor tijd zeker nog billen knijpen bij ons. We hadden elke denkbeeldige bus voor ons doel geparkeerd en twee keer de paal en fantastisch keeperswerk van de jonge Tijn van der Geest voorkwamen de gelijkmaker. Dus drie punten in de knip en nu op naar de volgende beslissende pot komende zondag”, aldus Jay Koek, één van de doelpuntenmakers bij ROAC.

Wetende dat plek acht een veilige plek is, moest er nu absoluut gewonnen worden. Ook met het oog op vier zware wedstrijden in het restant van de competitie. Na de ongelukkige thuisnederlaag vorige week was er ROAC alles aan gelegen om nu goed te starten om direct het verschil te kunnen maken. Behalve de doelman, Dammes van der Poel ontbrak,  was de basisopstelling hetzelfde. Koek: ,,We stonden goed en kregen ook best wat kansen. Alles was erop gericht om de tegenstanders achterin goed op te vangen en dan de counter te benutten. Het leek een beetje op de succesvolle aanpak van PSV vanmiddag tegen Ajax, maar ook bij ons slaagde het. Want uit een assist van Bart Hogenboom scoorde ik de 0-1 voor- en Matty van Benten de 0-2 na rust.”

Ondanks gevaarlijke momenten in de slotfase voor het doel van de jonge ROAC-doelman Van der Geest kwam de Utrechtse thuisploeg niet verder dan de 1-2. Hiermee bleven de Rippers op plaats elf met 24 uit 22 en kwam Spoprting’70 op plek zes met 31 uit 22. Het verschil met de veilige achtste plek,  DSOV, bedraagt vijf punten voor ROAC. Komende zondag is ZSGOWMS de tegenstander, derde met 45 uit 22, waar uit met 0-0 een prima resultaat werd behaald. ,,Elk van de komende vier wedstrijden is een finale. Ik persoonlijk bekijk het per wedstrijd. Met mijn vandaag gescoorde 0-1, mijn tweede doelpunt ooit, blijf ik ook zeggen dat het niet om mij gaat. Mijn motto is en blijft ‘één team, één taak’! Laat daarom iedereen ons maar komen steunen komende zondag op het Hertogspark”, aldus de trots verhalende Koek van ROAC.

Sporting’70 – ROAC 1-2 (0-1). 30. Koek 0-1, 65. Van Benten 0-2 en 80. Sporting’70 1-2.

Basisopstelling: T. van der Geest, Van der Meer, Boere, Heemskerk, Koek, W. van der Poel, Van As, De Jong, Van Seggelen, Van Benten, Hogenboom.

Note redactie; op de foto de twee doelpuntenmakers. Met nummer 6 Jay Koek en Matty van Benten.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read