zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdagTweede klasseWederom een verliespartij voor ROAC na desastreuze eerste helft

Wederom een verliespartij voor ROAC na desastreuze eerste helft

-

Tweede klasse B (zondag)- Ongetwijfeld hebben de selectiespelers van ROAC goede voornemens gehad om de goede seizoenstart voort te zetten na een mindere periode. Dit heeft dit jaar echter louter nederlagen opgeleverd en ook de vijfde wedstrijd tegen het op een voorlaatste plaats staande Altior leverde een 3-0 nederlaag op.

De bezoekers hadden in de eerste minuut een beetje zelfvertrouwen kunnen tanken. Bart Hogenboom had moeite om de bal,vgeheel vrijstaand, onder controle te brengen en ROAC een bliksemstart te bezorgen. Hiermee was de Ripse dadendrang voor de eerste helft wel besproken en kregen de oranjezwarten middels scherpe counters de overhand.

Na een kleine tien minuten werd Luuk den Haan vrijgespeeld in het strafschopgebied en hij liet keeper Dammes van der Poel kansloos met een bekeken schot in de hoek: 1-0. Als de uiterst betrouwbare Van der Poel al bij een corner de bal helemaal verkeerd inschat, dan is de malaise bij de bezoekers wel duidelijk en kon de prima spelende aanvoerder Tom van der Weijden vrij inkoppen (2-0). Na een half uur ging Jay Koek enorm de fout in en nu kon de sluitpost ROAC nog in de wedstrijd houden met een knappe redding. Bij een hoge bal die naast de Ripse dug-out belandde, liet vader Jan zien dat hij zijn keepers genen aan zijn zoon heeft overgedragen door de bal uiterst betrouwbaar uit de lucht te plukken.

Het was vervolgens wederom Van der Weijden die zich door de zestien soleerde en Rick Keijzer de 3-0 op een presenteerblaadje aanbood. De bezoekers speelden in het wit op het kunstgras in Langeraar, maar mocht het een modderballet geweest zijn, dan zouden de tenues nog maagdelijk wit zijn gebleven.

Trainer Bart Jansen husselde in de pauze zijn beginopstelling door elkaar. Sam van der Geest ging van de spits weer op het middenveld de lijnen uitzetten en Freek Heemskerk ging van laatste man naar de frontlinie, dit waren wel de voornaamste wisselingen. De ploeg uit Rijpwetering begon zeker ook feller en dat resulteerde in het eerste kwartier na rust in schoten van Djimmy Wagter, Thijs van Seggelen en Van der Geest, die ook nog met kopbal gevaarlijk werd. De bezoekers kregen nog een unieke kans om weer in de wedstrijd te komen, toen een op het oog onschuldig duel met Heemskerk met een penalty beloond werd. Dit buitenkansje was evenwel niet besteed aan van Seggelen, die de bal naast schoot.

De vorige week 30 jaar geworden spelverdeler Van der Geest: ,,Normaal is dit voor hem een zekerheidje, maar ook dit ging mis, ook wel typerend voor deze wedstrijd. De tweede helft was in ieder geval redelijk en hebben we met een meer opportunistischer spel toch zeker vijf a zes goede kansen gecreëerd. Ik speel zelf toch liever op het middenveld, aangezien je dan meer invloed op het spel kan uitoefenen. We moeten nu echt een keer weer een overwinning pakken om het goede gevoel terug te krijgen. Aan de sfeer ligt het zeker niet, want ze hadden gisteravond voor mij een verrassingsfeest georganiseerd bij jeugd sociëteit “Meddle” in Oud Ade en dat was met de voltallige selectie zeer geslaagd. Dit was trouwens zeker geen excuus voor de dramatische eerste helft.”

Die overwinning waar Van der Geest op zit te smachten is al een hele tijd geleden, dit was namelijk op de openingsdag van het WK in Qatar op 20 november 2022. Volgende week wacht er opnieuw een belangrijke wedstrijd om echt weg te blijven van de onderste plaatsen als de Rippers dan thuis moeten aantreden tegen nummer twaalf KDO.

Altior-ROAC 3-0 (3-0). 09. Den Haan 1-0, 17. Van der Weijden 2-0, 42. Keijzer 3-0. Scheidsrechter: Mahieu

Basisopstelling Altior: Sassen, Janssen , Taha, Van der Weijden, Heikoop, Den Haan, Keijzer, Van der Meer, Lek, Van Vliet, Hartveld.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Van Benten, Boere, Koek, Heemskerk, Van der Geest, Van Seggelen, W. van der Poel, Hogenboom, Van Klink, Wagter.