HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden beleeft nare middag in Wassenaar

Sporting Leiden beleeft nare middag in Wassenaar

-

Derde klasse A (zaterdag)- Met 41 seconden op de klok lag de bal al achter doelman Raymond Meijers nadat Blauw Zwart spits Bastiaan Hendriksen vrij kon inkoppen. Dit doelpunt kwam wellicht met enig fortuin tot stand. De eerste de beste aanval van de Wassenaarders werd “afgevlagd” voor een op eerste gezicht duidelijk in buitenspel staande aanvaller. Scheidsrechter Wagner negeerde opvallend genoeg dit vlagsignaal. Deze aanval werd afgeslagen, maar niet goed verwerkt en in de aanval daarna sloegen de Wassenaarders toe. De vraag blijft dus, wat als Wagner gewoon gefloten had? Al speelt natuurlijk het ongeconcentreerd beginnen aan een wedstrijd ook een rol.

De ploeg van Huig-Jan Heeringa kon dus meteen in de achtervolging en begon na de treffer hoopgevend. Na een minuut of vijf dwong een schot annex voorzet van Jeroen van Egmond de Wassenaarse goalie Danny Zwaan tot een redding. Blauw Zwart bleek echter niet te onderschatten. De ploeg van Alan Campfens speelde vanuit een goede organisatie en via scherpe counters was het constant oppassen geblazen voor de Leidenaren.

Sporting Leiden liet zich niet onbetuigd en nam wat meer initiatief. Dit leidde tot een paar prima mogelijkheden. Na een slippertje in de Wassenaarse verdediging dribbelde Bas Beijersbergen de zestien in. Zijn schot miste de kracht om het de keeper lastig te maken. Na een half uur kreeg Sporting Leiden de grootste kans. Een corner van Elroy Lammers kwam voor de voeten van Soufiane Boukhidous. Normaal is het een koud kunstje voor de goalgetter om af te ronden, maar op onverklaarbare wijze kreeg hij de bal over het doel. Kanttekening was wel dat Boukhidous nog wat geblesseerd was (“de noppen stonden nog in zijn enkel van de wedstrijd van vorige week”) dus het siert de aanvaller dat hij toch op het wedstrijdformulier verscheen.

Tussendoor kreeg Blauw Zwart in de persoon van Hendriksen een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar een goede reflex van Meijers voorkom dat. De 2-0 viel alsnog voor rust. De bal kwam voor de voeten van Xander Vredenbrecht en zijn schot verdween in de verre hoek.

De hoop van Sporting Leiden om het tij te keren kon na rust heel snel de ijskist weer in. Na nog geen anderhalve minuut spelen lag de 3-0 al in het net. Een fraaie volley van Kim Theil verdween prachtig in het doel. Het verzet van Sporting Leiden bleek gebroken en Blauw Zwart was heer en meester op het veld. De thuisploeg kon de wedstrijd uitspelen en kreeg prima kansen om de score verder uit te bouwen. In de 66e minuut zette Bram Smit de 4-0 op het scorebord en vlak voor het sluiten van de markt bracht invaller Ilias Assaban het eindtotaal op vijf. Deze laatste treffer was kenmerkend voor de desorganisatie achterin bij de Leidenaars. In een overtalsituatie werd de Wassenaarders geen strobreed in de weg gelegd om deze treffer te maken.

De analyse van assistent-trainer Cor Varkevisser: ,,Op basis van de eerste helft zou je misschien zeggen dat de uitslag geflatteerd is, maar de tweede helft waren we het een beetje kwijt. Blauw Zwart heeft een goede ploeg, prima aanvallers ook. We begonnen twee keer dramatisch. We lieten elkaar ook een beetje in de steek vandaag. Dat is jammer, zeker na vorig week. Vandaag gingen we hier met een positief gevoel heen en dan ga je er zo hard af. Aan de bal deden we het niet eens zo slecht, maar zodra we de bal kwijt waren was de organisatie ver te zoeken. Volgende week tegen FC Oegstgeest nieuwe kansen echter!”

In de strijd om de veilige plek acht had deze nederlaag gelukkig geen ernstige gevolgen. Concurrenten VVSB en Koudekerk konden ook hun wedstrijd niet winnen en de voorsprong op directe achtervolgers SCW en AVV Alphen bleef vijf punten.

Blauw Zwart-Sporting Leiden 5-0 ( 2-0).  Hendriksen 1-0, Vredenbrecht 2-0, Theil 3-0, Smit 4-0, Assaban 5-0.

Opstelling Sporting Leiden: Meijers, Heemskerk, Mink, Boukhidous (70. IJssel de Schepper), Beijersbergen, Lammers, Van Leeuwen (46. Glasbergen), Lardee (58. Kamphues), Hamelink (20. Van der Meel), Van Egmond, Siebert

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..